Atacantul echipei nationale si al Fiorentinei, Adrian Mutu a fost desemnat "jucatorul roman al anului" de catre Asociatia Fotbalistilor Romani (AFR). Organizatorii au avut consilierea Federatiei Romane de Fotbal.

Mutu a fost prezent la festivitate, la o zi dupa ce a marcat golul victoriei pentru Fiorentina (1-0 pe terenul lui Chievo).

"Este un premiu care imi da da incredere sa merg mai departe, la doi ani dupa o perioada neagra din viata mea" - Adrian Mutu.

La aceasta sectiune, celelalte nominalizari au fost: Cristian Chivu, Ciprian Marica si Gabriel Tamas.

Interesant este ca in aceeasi seara, dar la Roma, antrenorul lui Mutu la Fiorentina, Cesare Prandelli a fost desemnat cel mai bun antrenor din campionatul italian in 2006.

Pentru a impaca orgoliile marilor grupari bucurestene, sectiunea "cel mai bun fotbalist din tara" a avut doi cistigatori: Nicolae Dica (Steaua) si Claudiu Niculescu (Dinamo). Al treilea nominalizat al categoriei a fost portarul Dani Coman (Rapid).

La sectiunea "cel mai bun antrenor", premiul i-a fost acordat lui Cosmin Olaroiu (Steaua). Ceilalti nominalizati - Mircea Rednic (Dinamo) si Mircea Lucescu (Sahtior Donetk).

Premiu suprinzator - George Copos (Rapid) este "investitorul anului", distinctie obtinuta la mare concurenta cu George Becali.

In cadrul aceleiasi festivitati, suporterii Rapidului au primit premiul pentru "cea mai sportiva galerie".

Banel Nicolita (Steaua) o distinctie pentru "gestul fair-play al anului" - in timpul meciului Rapid-Steaua (1/4 finala, Cupa UEFA, joc tur) a scos repede de pe teren o sticla aruncata din tribuna giulesteana, pentru ca observatorul UEFA sa nu observe incidentul si sa nu-l noteze in raport.