Syngenta Agro SRL este prima companie care va testa porumbul modificat genetic (MG), in Romania.

Desi din 2007 tara noastra a interzis cultivarea soiei modificate genetic pe motiv ca „problema” nu este bine gestionata, dar mai ales datorita solicitarii Uniunii Europene de a opri aceasta cultura, iata ca porumbul are cale libera in Romania, ca si in celelalte tari din Europa.

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a primit de la firma Syngenta Agro SRL o Notificare pentru importul porumbului GA 21 modificat genetic pentru toleranta la glifosat, in acord cu autorizatia pentru introducerea deliberata in mediu pentru testare, informeaza MMGA.

Autorizatia pentru testarea porumbului MG a fost semnata pe 24 mai 2006 si este valabila pana in ultima zi a anului 2009.

Syngenta Agro S.R.L. reprezinta in Romania grupul elvetian Syngenta Agro AG, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata mondiala a furnizorilor de produse pentru protectia culturilor.

Syngenta ocupa locului trei, ca cifra de afaceri, pe piata semintelor de mare valoare comerciala. Cel mai bun an al companiei a fost 2004, cand vanzarile companiei s-au situat in jurul valorii de 7,3 miliarde de dolari. Syngenta are un numar de aproximativ 20.000 angajati in peste 90 de tari.