Romania si Bulgaria vor sarbatorii aderarea la Uniunea Europeana, organizand o mare petrecere pe data de 14 decembrie, in capitala Belgiei.

Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, va fi "gazda" evenimentului, cel care va deschide festivitatea si care va da tonul petrecerii din Bruxelles, relateaza site-ul Novinite.com.

Petrecerea care va incepe de la ora 11 a.m. (ora 12:00, ora Romaniei), in fata Bisericii Magdalena, se va finaliza cu un mega-concert sustinut de trupele "Sistem" din Romania si "Te" din Bulgaria.

Tot pe data de 14 decembrie va fi inaugurata si "cea mai mare actiunie caritabila din lume", organizata tot in onoarea aderarii celor doua tari la Uniunea Europeana. Campania, desfasurata pe o perioada de trei luni, cu sprijinul televiziunii MTV, consta intr-un concurs de fotografii.

Pozele ce fi postate pe site-ul www.MTVHumanChain.com, vor trebui sa infatiseze persoane cu bratele larg deschise. Puse una langa alta, pozele vor crea impresia ca toti oamenii din imagini se tin de mana, forman un land ce reprezinta "fratia si pacea in lume".

O harta din turta dulce a Uniunii Europene va fi dezvelita sub privirile spectatorilor, la ea fiind adaugate noile state membre, Romania si Bulgaria.