Presedintele Traian Basescu a declarat in cadrul ceremoniei de investire a lui Varujan Vosganian ca noul ministru al Economiei are o misiune foarte dificila: sa raspunda de politica energetica, pe de o parte, si sa tina cont de masura mutarii celui mai mare numar al unitatilor din portofoliul MEC la AVAS.

Totodata seful statului a recunoscut ca nu se numara printre "cei mai mari sustinatori" ai desemnarii lui Varujan Vosganian in conducerea MEC.

"Nu ma numar printre cei mai mari sustinatori ai desemnarii dumneavoastra, dar va doresc mult succes! Aveti o mare problema, dincolo de eficientizarea sistemului energetic si de punerea sub control a sistemului energetic, aveti problema transparentei in ceea ce priveste contractele de energie", a declarat Traian Basescu.

Mutarea intempestiva catre AVAS nu este lipsita de ideea de a se mentine o oarecare lipsa de transparenta, a afirmat Presedintele care s-a aratat dezamagit ca, desi firmele straine au fost de acord sa isi comunice contractele, el, ca sef al statului, nu a reusit sa aiba acces la contractele interne ale baietilor destepti privind furnizarile de energie.

Vosganian a mai fost avertizat ca are patru companii la Turceni care probabil au contractat energie electrica pe un mix energetic termocentrala plus hidro si asta poate fi una din marile taine, dar mai sunt si altele.

"Cred ca trebuie sa incepeti prin a cere sa se puna cartile pe masa, adica contractele pe masa. Pentru mine este o mare neintelegere cum a fost posibil ca firmele straine sa fie toate de acord sa isi publice contractele in timp ce firmele romanesti nu reusesc sa faca acest lucru", si-a incheiat presedintele Basescu argumentatia.