O sesizare a unui cititor HotNews.ro acuza compania aeronautica Alitalia de comportament abuziv. Potrivit informatiilor obtinute, un cunoscut om de afaceri bucurestean a fost oprit sa paraseasca teritoriul Romaniei pe motiv ca nu detine si biletul de intoarcere in tara.

Cazul este cu atat mai surprinzator in condiitile in care acesta este membru al clubului Ulisse, club ce reuneste toti utilizatorii serviciilor companiei Alitalia ce au parcurs mai mult de 25 de mii de mile intr-un an.

Filmul evenimentelor

In dimineata zilei de marti, persoana in cauza a incercat sa se imbarce la bordul unui avion apartinand comapaniei Alitalia cu destinatia Italia. Acesta a fost oprit de reprezentantii companiei aeronautice pe motiv ca nu detine biletul de intoarcere in Romania.

Incercarea de procurare a unui bilet de zbor pentru intoarcerea in Romania nu a avut succesul dorit, intrucat anagajatii companiei nu au acceptat plata cu ajutorul cardului bancar!

Legea romana stipuleaza ca pentru iesirea din in tara cu destinatia Italia, o persoana are nevoie fie de bilet dus-intors, fie numai de bilet dus cu precizarea ca trebuia sa faca dovada detinerii unei sume de 150 de euro, bani necesari asigurarii drumului de intoarcere in Romania.

Aceasta varianta nu a fost mentionata de reprezentantii Alitalia, astfel incat zborul a fost ratat.

Intr-o prima faza, reprezentantii la Bucuresti ai companiei italiene au declarat ca cetateanul roman nu putea pleca fara a avea si bilet de intoarcere. Cand redactorii HotNews.ro au incercat sa afle punctul lor de vedere in ceea ce priveste imposibilitatea utilizarii cardului de credit, reprezentantii Alitalia nu au mai putut fi contactati.

Surse oficiale ce au tinut sa-si pastreze anonimatul au declarat ca astfel de situatii sunt des intalnite in cazul Alitalia in momentul in care se confrunt cu situatii de overbooking (mai multi pasageri pe aceleasi locuri/clase de locuri). Cu alte cuvinte, in loc sa rezolve situatiile conflictuale, le expediaza cautand nod in papura pasagerilor.