Emisiunea de obligatiuni lansata pe 29 noiembrie 2006 de BRD - Groupe Societe Generale a colectat fonduri in valoare de 735 milioane de lei, autoritatea de supervizare a pietei de capital din Luxemburg aproband inchiderea ofertei, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare remis HotNews.ro.

''Succesul emisiunii de obligatiuni lansata de BRD probeaza pe de o parte interesul foarte mare al investitorilor institutionali straini fata de moneda romaneasca, si increderea in marca BRD pe de alta parte'', a declarat Patrick Gelin, presedintele-director general al BRD-Groupe Societe Generale.

Institutia bancara romaneasca a lansat pe 29 noiembrie 2006 o emisiune internationala de obligatiuni in lei, rezervata investitorilor nerezidenti. Aceasta este cotata in Luxemburg si are o scadenta de cinci ani, dobanda fiind de 7,75%.

BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc sapte miliarde de euro. Banca are are milioane de clienti si opereaza o retea de peste 550 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB, aproximativ 3,8 miliarde euro la 15 noiembrie 2006.