Gavril Mirza, presedintele Consiliului Judetean Suceava si presedinte al Organizatiei Judetene Suceava a PSD si deputatul Ioan Stan, vicepresedinte al Organizatiei PSD Suceava au fost trimisi in judecata de DNA.

Cei doi social-democrati au fost trimisi in judecata alaturi de alte alaturi de alte doua persoane, pentru ca ar fi determinat mai multe firme sa sponsorizeze partidul prin intermediul unei fundatii.

Legea privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale interzice expres finantarea formatiunilor politice de catre o fundatie. Dosarul va fi solutionat de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit procurorilor, Ioan Stan ar fi contribuit la strangerea de fonduri, solicitand reprezentantilor unor firme sa sponsorizeze fundatia pentru campania electorala. Contractele de sponsorizare erau distribuite fie direct de catre Ioan Stan, fie de catre Petru Stirbu.

Totodata, Stirbu sau alte persoane neidentificate inca distribuiau unor firme contracte de sponsorizare, platile fiind efectuate direct in contul Fundatiei "Armonia".

Prin aceste demersuri ar fi fost stransa suma de 2,8 miliarde de lei vechi, o parte din bani fiind folositi pentru ca imaginea fundatiei sa fie asociata Organizatiei Judetene a PSD Suceava.