Autoritatile elvetiene au blocat - la cererea procurorilor Directiei de Investigatii a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - conturile personale ale controversatului om de afaceri Marian Iancu, aflate la o banca din Z? au declarat surse judiciare in exclusivitate pentru ziarul Gandul.

Este vorba despre 40 de milioane de euro, care s-au dovedit a fi bani rezultati din vinderea actiunilor (97,94%) de catre Balkan Petroleum (detinute la RAFO) companiei olandeze Calder-A International.

Surse judiciare spun ca aceasta tranzactie realizata de Balkan Pe?troleum (BKP) face obiectul cercetarii intr-un alt dosar, in care este vizat patronul Politehnicii Timisoara.

In plus, organele judiciare din Elvetia au comunicat, saptamana aceasta, procurorilor DIICOT ca, in cazul in care Marian Iancu va fi condamnat printr-o sentinta definitiva, banii vor fi trimisi in Romania pentru a fi confiscati de statul roman.Acelasi surse mai spun ca Marian Iancu, in calitate de presedinte al BKP, a vandut actiunile respective imediat dupa eliberarea lui din arest.

Afaceristul a fost retinut atunci aproape 3 luni de zile, in sarcina sa anchetatorii retinand un prejudiciu de peste 1.365 miliarde de lei. Imediat dupa punerea sa in libertate, Marian Iancu n-a stat prea mult pe ganduri.

Integral in Gandul