Surse judiciare ne-au precizat ca ex-consilierul de la MCTI, Mihai Donciu (foto), arestat in lotul bulgarului Stamen Stancev, a fost implicat si in afacerea Imopost Development SA, fiind omul de legatura intre ministrul Zsolt Nagy si afaceristul Sorin Creteanu.

Potrivit acelorasi surse, anchetatorii investigheaza traseul unei sume consistente de bani oferite de Creteanu ministrului Zsolt Nagy pentru ca demnitarul UDMR sa accepte ca Posta sa treaca un imobil si un teren, situate in buricul Capitalei, in capitalul Imopost Development SA, la un pret subevaluat.

In urma monitorizarii facute de SRI, aceleasi surse judiciare ne-au confirmat ca exista inregistrate discutii pe aceasta tema, atat intre Creteanu si Donciu, cat si intre acesta din urma si seful sau de la minister, udemeristul Zsolt Nagy.

Afacerea Imopost a fost devoalata de ziarul "Curentul" in urma cu mai bine de o luna, cand am atras atentia asupra faptului ca Posta Romana a incheiat un contract imobiliar cu "arome" penale, extrem de dezavantajos pentru compania de stat aflata in prag de privatizare. Astfel, Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a decis in 19 septembrie a.c.

ca Posta sa-si majoreze, printr-o inginerie imobiliara, participarea la majorarea capitalului social al Imopost Development SA. Documentele oficiale arata ca, pentru a mari zestrea Imopost Development SA, Posta a pus la bataie un imobil extrem de scump, situat in buricul Capitalei si aflat in proprietatea sa.

Transferul imobiliar, aparent legal, ascunde insa anumite aspecte financiare care arata ca scopul principal urmarit nu a fost nicidecum beneficiul Postei.

Integral in Curentul