Tehnicianul Mihai Stoichita a fost demis miercuri din functia de selectioner al nationalei de fotbal a statului Kuweit. Federatia de Fotbal din aceasta tara a luat aceasta decizie in urma refuzului romanului de a accepta sfaturi din partea comitetului de conducere al echipei nationale si ratarea calificarii la Cupa Asiei.

Intr-un comunicat de presa, Federatia il acuza pe Stoichita ca "a refuzat sa verifice rapoartele inaintate de comitet dupa fiecare competitie" si de asemenea "a fost insensibil la critici si n-a stiut cat de importanta este Cupa Golfului pentru sustinatorii echipei de fotbal din Kuweit."

In luna ianuarie, Kuweit va participa la Cupa Golfului, competitie programata in Emiratele Arabe Unite. Postul lui Stoichita va fi preluat de Saleh Zakaria, antrenor veteran al statului arab, care a condus nationala tarii sale la castigarea Cupei Golfului in 1978.

Mihai Stoichita preluase nationala din Kuweit in iulie 2005, dar a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Germania, incheind pe locul 4 in grupa preliminara.

Situatia nu s-a imbunatatit nici in preliminariile pentru Cupa Asiei din 2007, Kuweit pierzand calificarea in favoarea nationalei statului Bahrein.