Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au trimis, joi, in judecata pe deputatul independent Nati Meir. Membru in Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor, Meir este acuzat de inselaciune si evaziune fiscala in contractele unor muncitori romani care urmau sa plece la munca in Israel, relateaza NewsIn.

Prejudiciul a fost estimat la 300 de milioane de lei, adica aproximativ 11.000 de dolari. Suma provine din inregistarea eronata in contabilitatea firmei lui Meir a contractelor unor muncitori romani care urmau sa plece la munca in Israel.

Potrivit achetatorilor, dosarul in care este cercetat deputatul a fost deschis in urma cu un an si jumatate, in urma unor plangeri depuse de mai multe persoane care au declarat ca ar fi fost pagubite de Meir. El a fost pus oficial sub acuzare din 15 noiembrie.

In urma cu o saptamana, Nati Meir risca sa fie sanctionat disciplinar de Parlament, daca se dovedeste ca este implicat in revolta detinutilor si ca a promovat un proiect de lege, privind gratierea persoanelor care au primit 5 ani de pedeapsa.

Senatorul Radu F. Alexandru afirmase, in februarie 2004, ca Nati Meir a fost condamnat de statul israelian, la inceputul anilor 90, la 30 de luni inchisoare pentru fals privind identitatea sa, acesta pretinzand ca este avocat.

Radu F. Alexandru declara atunci ca Meir a intrat din nou in atentia politiei israeliene si in noiembrie 2000, ca urmare a delictului de a fi introdus clandestin muncitori romani in Israel, declarati de fapt turisti.

Nati Meir a negat atunci categoric acuzele aduse si l-a amenintat cu intentarea unui proces pe Radu F Alexandru.