Consiliul Concurentei a sanctionat cu cate 3.000 lei societatile Raiffeisen Bank si Raiffeisen-Leasing International Gesellschaft pentru omisiunea notificarii unei operatiuni de concentrare economica realizata in anul 2002 prin achizitionarea companiei Camionaval Leasing Company, potrivit unui comunicat al autoritatii.

Totodata, Consiliul Concurentei a emis si decizia de neobiectiune privind concentrarea economica realizata prin dobandirea controlului asupra Raiffeisen Leasing, fosta Camionaval Leasing Company, de catre Raiffeisen Bank si de Raiffeisen-Leasing International Gesellschaft.

Amenda a fost aplicata conform legislatiei in vigoare la data savarsirii contraventiei, pragul valoric prevazut de legislatia din domeniul concurentei in anul 2002 era de 65 miliarde lei vechi.

Conform prevederilor actuale ale legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate operatiunile de concentrare economica care depasesc pragurile valorice prevazute de legea concurentei, si anume cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane

de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro.

Piata relevanta a produsului pentru operatiunea de concentrare economica notificata este piata operatiunilor de leasing financiar, iar piata relevanta geografica este Romania.