Steaua se intoarce la Sevilla, orasul amintirilor pentru ros-albastri. Aici au castigat Cupa Campionilor si au invins sezonul trecut cu 3-0 pe Betis. Acum insa vor intalni pe FC Sevilla, detinatoarea Cupei UEFA si a Supercupei Europei. Dinamo reintalneste echipa portugheza Benfica Lisabona care i-a eliminat pe liderii Romaniei din aceeasi competitie acum 7 ani. Jocurile sunt programate in luna februarie (turul pe 14, returul pe 22).

Steaua Bucuresti - FC Sevilla

Steaua se intoarce pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, unde a obtinut cea mai mare performanta din istorie: Cupa Campionilor Europeni din 1986, in fata Barcelonei. In sezonul trecut, Steaua a eliminat in optimile de finala ale Cupei UEFA cealalta reprezentanta a orasului Sevilla, pe Betis. Dupa 0-0 la Bucuresti, ros-albastrii s-au impus in Spania cu 3-0.

FC Sevilla este a doua clasata in campionatul Spaniei, la doua puncte in urma Barcelonei. Ibericii au in palmares doua trofee europene, ambele castigate in acest an: Cupa UEFA si Supercupa Europei. Sezonul trecut, Steaua a fost la un pas sa intalneasca pe Sevilla in finala, fiind eliminata in penultimul act de Middlesbrough. Englezii au pierdut finala in fata spaniolilor, fiind invinsi cu 4-0.

In ultima etapa din campionatul Spaniei, FC Sevilla a invins cu 2-1 pe Real Madrid, fosta adversara a Stelei din grupele Ligii Campionilor.

"La fel ca si in Liga Campionilor, sortii ne-au oferit cea mai proasta optiune dintre variantele posibile. Noi ne vom juca sansa, iar daca ii vom elimina, cu atat mai mare va fi satisfactia. Este una dintre cele mai puternice echipe din Europa."

Cosmin Olaroiu - antrenor Steaua

"N-am motive sa fiu suparat pentru ca n-am pierdut calificarea. Mai e pana cand vom juca. Voiam orice alt adversar, dar Sevilla nu. Este echipa care-mi place cel mai mult din Europa. Suntem dezavantajati ca vom juca primul meci acasa, si intalnim probabil cea mai buna echipa din Europa in acest moment."

Mihai Stoica - manager general Steaua

In acest sezon, Sevilla a incheiat pe locul 2 in Grupa C a Cupei UEFA. Spaniolii au obtinut doua victorii (2-0 acasa cu Braga si 4-0 in deplasare cu Grasshopers Zurich), o remiza (0-0 in deplasare cu Slovan Liberec) si au pierdut o partida, chiar pe teren propriu (1-2 cu Alkmaar).

Benfica Lisabona - Dinamo Bucuresti

Dinamo a mai intalnit-o pe Benfica in Cupa UEFA in 1999. In deplasare, Dinamo a castigat cu 1 - 0, gol marcat de Vali Nastase, dar in retur, lusitanii s-au impus cu 2 - 0 si au mers mai departe.

Benfica ocupa locul 4 in campionatul din Portugalia, la egalitate cu a treia clasata, Braga, dar la 11 puncte de liderul FC Porto.

"Toate echipele erau foarte bune, erau venite din Liga Campionilor. Ei au avantaj ca sunt in plin campionat, noi venim dupa perioada de pregatire. Cred ca ei au prima sansa. Dar sunt optimist, am incredere in jucatorii mei, sunt sigur ca si cei care vor veni vor aduce un plus de valoare."

Mircea Rednic - antrenor Dinamo

"Speram sa pregatim meciul cum trebuie pentru a ne califica. Avem jucatori si echipa destul de buna. Sper sa fim destul de puternici pentru a-i elimina. Este posibil."

Cosmin Moti - Dinamo

"La nivelul acesta sansele sunt 50% - 50% pentru ambele echipe. Important pentru noi e ca avem acest culoar bun si trebuie sa facem tot posibilul sa mergem mai departe. Daca trecem de Benfica jucam cu AEK Atena sau PSG. Paradoxal, dar este mai usor in optimi decat in saisprezecimi. E foarte important ce facem in partida din deplasare, pentru ca acasa suntem redutabili in ultimele sezoane.

Nu-mi amintesc cu placere de ultimul meci cu Benfica, pentru ca nu ne-am calificat."

Cristi Borcea - director general Dinamo

Benfica a ajuns in Cupa UEFA din Liga Campionilor, unde a ocupat locul 3 in Grupa F, fiind devansata de Manchester United si Celtic Glasgow. Portughezii au reusit doua victorii, ambele pe teren propriu (3-0 cu Celtic si 3-1 cu FC Copenhaga) si un egal alb in deplasarea de la Copenhaga.

Au pierdut ambele partide cu Manchester (0-1 la Lisabona si 1-3 in Anglia) si partida din deplasare cu Celtic (0-3).

"E bine ca jucam cu echipe puternice, dar dupa mine n-avem nicio sansa. Poate doar daca ne intarim cu 2-3 jucatori de mare valoare. Nu stiu de unde o sa-i aducem..."

Dumitru Dragomir - presedinte LPF

"Dinamo are sanse mai mari decat Steaua. Benfica nu e la nivelul Sevilliei. Portughezii joaca bine dar nu se compara cu Sevilla. In plus, Dinamo are niste rezultate foarte bune. Sevilla este cea mai buna echipa din Spania, dupa Barcelona. O echipa foarte agresiva, care joaca un fotbal ofensiv. Este peste Real Madrid fara discutie."

Gheorghe Craioveanu

Programul complet al 16-imilor de finala:

Zulte Waregem (BEL) - Newcastle United

Braga (POR) - Parma

Lens - Panathinaikos Atena

Bayer Leverkusen - Blackburn Rovers

Hapoel Tel Aviv - Glasgow Rangers

Livorno - Espanyol Barcelona

Feyenoord Rotterdam - Tottenham Hotspur

Fenerbahce Istanbul - Alkmaar

Werder Bremen - Ajax Amsterdam

Spartak Moscova - Celta Vigo

TSKA Moscova - Maccabi Haifa

AEK Atena - Paris Saint Germain

Benfica Lisabona - DINAMO BUCURESTI

STEAUA BUCURESTI - FC Sevilla

Bordeaux - Osasuna

Sahtior Donetk - Nancy

Castigatoarea dintre Steaua si Sevilla va intalni in optimi invingatoarea dintre Sahtior Donetk si Nancy.

Iar Dinamo, daca va trede de Benfica, va infrunta castigatoarea mansei dintre AEK Atena si Paris Saint Germain.