Cateva sute de romani care muncesc in Spania si care doresc sa vina in tara au fost blocati in aeroporturi, din cauza retragerii licentei companiei Air Madrid. Inca de vineri dupa-amiaza, compania aeriana si-a suspendat cursele, lasand mii de persoane sa astepte in aeroporturi.

Potrivit Antena 3, reprezentantii din Romania ai companiei au confirmat ca se cauta solutii pentru ca pasagerii de pe aeroporturile Otopeni si Madrid sa poata ajunge la destinatii cu aeronavele altor companii aeriene.

Sambata, pe aeroportul Henri Coanda erau programate doua curse ale companiei Air Madrid. Peste 300 de mii de persoane au cumparat bilete Air Madrid pana in februarie 2007. Ministerul spaniol al transporturilor a anuntat ca va cheltui 5 milioane de euro pentru a-i ajuta pe pasagerii afectati.

Air Madrid si-a incetat activitatea dupa numai trei ani de la infiintare. Compania privata spaniola practica tarife reduse si opera zboruri de tip charter, in principal, in America Latina. Din 2005, a incheiat contracte si cu aeroporturi din cateva orase europene printre care si Bucuresti.

Potrivit Realitatea TV, romanii care au ramas blocati la Bucuresti spun ca trebuie sa se descurce singuri, pentru ca nimeni nu vrea sa ii ajute.

Exista, totusi, o alternativa pentru cei care aveau bilete la Air Madrid: cateva companii de transport pasageri sunt pregatite sa suplimenteze cursele, pentru a putea prelua calatorii blocati atat la Madrid, cat si la Bucuresti.