Presedintele Traian Basescu, a declarat, sambata, la sosirea de la Strasbourg, ca i-a propus consilierului prezidential Octavian Belu sa preia functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport.

"L-am rugat sa analizeze posibilitatea sa preia ANS si in urma reactiilor avute de la cei mai importanti oameni de sport. Belu e considerat un excelent manager. Poate reuseste sa puna in miscare ANS-ul pentru ca Romania sa-si creeze din nou o baza sportiva pentru a intra in primele zece tari la olimpiade si la campionatele mondiale", a precizat Basescu.

De altfel, Octavian Belu a recunoscut, vineri, ca cel mai probabil saptamana viitoare va fi instalat presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport. El a anuntat, totodata, ca isi va da demisia din functia de consilier prezidential, cand seful statului se intoarce de la Bruxelles.

Octavian Belu ar urma sa-l inlocuiasca la ANS pe Florian Gheorghe, care a demisionat la inceputul lunii decembrie, imediat ce conservatorii au decis sa iasa de la guvernare.