Selectionata Bucurestiului a pierdut si a doua partida in fata galezilor de la Newport, dar dupa 66-10 saptamana trecuta, in deplasare, sambata, pe teren propriu a reusit o evolutie meritorie, marcand cinci eseuri.

Selectionata Bucuresti - Newport Dragons 29-39

Romanii au fost egali cu adversarii lor mult mai titrati la numarul de eseuri reusite pe stadionul Ghencea 2, cate cinci de fiecare, diferenta fiind facuta de transformeuri.

Jocul a avut un inceput echilibrat, cu cate doua eseuri de fiecare parte, dar finalul primei reprize a apartinut galezilor care au reusit sa culce balonul in terenul de tinta al bucurestenilor si au condus la pauza cu 24 la 10.

Romanii au reusit sa se apropie in debutul reprizei secunde la 10 puncte, dar aceasta a fost cea mai mica diferenta inregistrata intre cele doua formatii, "Dragonii", mult mai experimentati, reusind de fiecare data sa se distanteze.

Pe final, romanii au incercat sa reduca diferenta pentru a castiga si al doilea punct bonus, pentru infrangere la mai putin de sapte puncte (primul punct bonus a fost obtinut pentru numarul de eseuri), dar galezii s-au impus la final cu 39 la 29.

"Eu cred ca se putea si mai mult in fata lui Newport. Am facut un joc bun, mai ales in partea a doua, insa ne-a lipsit increderea in noi la un moment dat. In fata unor formatii foarte puternice precum Bristol si Newport am aratat ca putem juca de la egal la egal, ceea ce acum cativa ani nu cred ca se putea. Se vede in mod clar un progres in jocul echipei noastre."

Marin Mot - antrenor Bucuresti

Punctele pentru Bucuresti au fost reusite de Fercu (2 eseuri), Ciuntu, Barbuliceanu si Vlad, cate un eseu, Dumbrava si Calafeteanu, cate o transformare.

In celalalt meci al grupei, vineri seara, Bristol a invins pe teren propriu pe Bayonne cu 48-6.

Clasamentul grupei A

1. Bristol 19 puncte

2. Newport 16 p

3. Bucuresti 6 p

4. Bayonne 2 p

Programul urmator:

Etapa a 5-a - 12 ianuarie 2007

Bayonne - Bucuresti

Newport - Bristol

Etapa a 6-a - 19 ianuarie 2007

Bristol - Bucuresti

Bayonne - Newport