Sorin Corpodean este considerat cel mai bun arbitru al anului 2006, conform rapoartelor de observare, a parerilor membrilor CCA si a optiunilor celorlalti arbitri, criteriile de desemnare a superlativelor anului. Centralul din Alba Iulia a fost urmat in clasament de Cristian Balaj si Augustus Constantin.

Comisia Arbitrilor a facut o ierarhie si pentru arbitrii asistenti, cei mai buni tusieri ai anului fiind in ordine Cristian Nica, Aurel Onita si Cornel Fecioru.

Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a declarat ca este foarte probabil ca in sezonul viitor, arbitrii romani sa oficieze in Liga Campionilor. "Din semnalele noastre, vom avea un arbitru in Liga Campionilor in editia viitoare. Nu are nicio legatura cu numarul de echipe romanesti care vor fi acolo, ci doar cu prestatia arbitrilor", a mentionat Constantin.

Cel mai bun arbitru al anului, Sorin Corpodean, a facut o analiza a celor 19 etape scurse din editia actuala a campionatului, din punct de vedere al cavalerilor fluierului.

"Primele trei, patru etape au fost fara greseala, apoi au urmat etape cu erori mai mari de arbitraj, care au creat un fel de tsunami la adresa arbitrilor. Nu a fost un an mult mai bun ca altii. S-au facut pasi inainte in privinta modului de colaborare cu CCA, dar suntem inca datori cu arbitraje mai bune."

Legat de premiul obtinut, Corpodean a mentionat: "Ma asteptam sa castig. Si atunci cand gresesti, fiecare meci conteaza cat unul, iar premiul se da pentru un an."