Ministerul spaniol al Dezvoltarii a anuntat, duminica, ca va asigura transportul pentru o parte dintre pasagerii companiei Air Madrid, a carei licenta a fost suspendata inca de vineri.

Intre timp, multi romani care au asteptat, ore in sir pe aeroporturi au decis sa calatoreasca spre casa cu autocarul, dupa ce au depus plangeri la aeroportul Barajas, sperand ca-si vor recupera banii pentru bilete, transmite Radio Romania Actualitati.

Tot duminica, Ministerul spaniol al Dezvoltarii a anuntat ca numarul persoanelor afectate de suspendarea zborurilor companiei Air Madrid ar putea ajunge la peste 100 000. Ministerul a precizat ca in ultimele 48 de ore a reusit sa plaseze in zboruri speciale aproape 8 000 de pasageri, majoritatea cu destinatia Buenos Aires si Brasilia.

Pasagerii cu prioritate in aceste curse, care vor functiona pana in 21 decembrie, sunt cei care au bilet de intoarcere, familiile cu copii, persoanele in varsta sau bolnavii.

Sute de persoane, inca blocate pe aeroporturile spaniole

Sute de persoane care isi cumparasera bilete pentru cursele Air Madrid sunt inca blocate, duminica, pe aeroporturile spaniole, mai ales pe Barajas (Madrid) si El Prat (Barcelona).

Ei asteapta ca autoritatile sa le asigure curse cu care sa ajunga in tarile lor de origine.

Ore in sir de asteptare

Sute de romani care muncesc in Spania si care doresc sa vina in tara de sarbatori fusesera blocati in aeroporturi, din cauza retragerii licentei companiei Air Madrid.

Peste 300 de mii de persoane au cumparat bilete Air Madrid pana in februarie 2007. Ministerul spaniol al transporturilor anuntase ca va cheltui 5 milioane de euro pentru a-i ajuta pe pasagerii afectati.

Air Madrid si-a incetat activitatea dupa numai trei ani de la infiintare. Compania privata spaniola practica tarife reduse si opera zboruri de tip charter, in principal, in America Latina. Din 2005, a incheiat contracte si cu aeroporturi din cateva orase europene printre care si Bucuresti.

Exista, totusi, o alternativa pentru cei care aveau bilete la Air Madrid: cateva companii de transport pasageri sunt pregatite sa suplimenteze cursele, pentru a putea prelua calatorii blocati atat la Madrid, cat si la Bucuresti.