„Rebelul” snooker-ului mondial, Ronnie O'Sullivan, va fi nevoit sa dea explicatii despre abandonul in fata lui Stephen Hendry din sferturile de finala ale Campionatului Marii Britanii. Presedintele World Snooker, Sir Rodney Walker, a declarat pentru BBC ca O'Sullivan va fi invitat in fata comitetului disciplinar pentru a justifica gestul sau incredibil.

Reamintim ca Ronnie a provocat un adevarat soc in lumea snooker-ului cand s-a decis sa abandoneze meciul cu Hendry la scorul de 4-1 pentru adversarul sau, dupa ce a ratat cateva lovituri. Ronnie i-a strans mana lui Hendry si a plecat la vestiar, spre stupoarea spectatorilor.

„Incidente ca acesta nu fac bine sponsorilor si spectatorilor. Am fost totusi multimit ca Ronni si-a cerut scuze foarte repede, atat fata de spectatori, cat si fata de Stephen Hendry”, a declarat seful World Snooker.

„Stiu ca, din cand in cand, Ronnie sufera de depresie. Trebuie sa-i dam sansa sa explice ce s-a intamplat acolo”, a mai spus Sir Rodney Walker.

Intr-o declaratie de presa transmisa la cateva ore dupa abandon, Ronnie a explicat motivele care l-au facut sa plece de la masa: “Toti cei care ma cunosc stiu ca sunt un perfectionist. Astazi am fost extrem de nervos, mi-am pierdut rabdarea si am plecat, desi ar fi trebuit sa merg mai departe”.

Vezi momentul in care Ronnie a plecat de la masa: