Posesorii de bloguri, pasionatii de multimedia si de comunitati virtuale au fost premiati de revista „Time“ cu titlul „omul anului“.

Oricine a intrat in acest an pe Internet se poate lauda cu distinctia „omul anului“. Revista americana „Time“ ofera acest premiu pe 2006 comunitatii internautilor, pentru ca ei „modifica era informatica si sint cetatenii angajati ai noii democratii digitale“, motiveaza Richard Stengel, redactorul-sef al revistei.

Premiantii sint, de fapt, cei care, dupa o zi de munca epuizanta, in loc sa se tolaneasca in fotoliu pentru a zapa, se asaza la computer si prelucreaza filmuletul cu animalul lor preferat.

Sint oamenii care se joaca mixind diverse stiluri muzicale sau prefera sa-si astearna pe blog ultimele impresii despre starea natiunii, timp in care altii iau cina la bistroul din coltul strazii, spun cei de la „Time“. 2006 nu este primul an in care revista ocoleste distinctiile nominale.

In 1966, premiul a revenit persoanelor cu virste sub 25 de ani, in 1975 femeilor americane, iar in 1982 coronita a revenit chiar computerului.

Ahmadinejad, posibil om al anului

Coperta editiei de azi din „Time“ afiseaza o claviatura alba si o oglinda care „reflecta literalmente ideea ca dumneavoastra, si nu noi, sinteti cei ce transforma era informationala“, explica redactorul-sef.

Un clip inregistrat pe un telefon mobil din Bagdad sau un blog cu o inregistrare video a unor declamatii rasiste lansate de un faimos comediant aduce in prim-plan informatii mai autentice decit cele din media traditionale, exemplifica Stengel.

Integral in Cotidianul