O garnitura de metrou a deraiat, luni dimineata, la statia de metrou Dristor 2. Cei aproximativ 150 de calatori au fost evacuati din vagoane. Nu s-au inregistrat victime, transmite Realitatea tv. Trenul circula dinspre Piata Muncii spre Dristor 2. In incident au fost implicate vagoane Astra.

Incidentul a avut loc in jurul orei 10:45, in tunel, la cateva sute de metri de statia de metrou, pasagerii fiind condusi de personalul firmei de transport in comun pana la peron. La fata locului s-au deplasat imediat reprezentantii Politiei Metrou, iar o comisie tehnica urmeaza sa investigheze cauzele producerii accidentului. Potrivit primelor informatii, ar fi vorba despre deraierea unui boghiu.

"Nu este nimic senzational, decat o defectiune tehnica. Intr-adevar, a fost afectat programul de circulatie a trenurilor" - a declarat, pentru Realitatea TV, directorul adjunct al Metrorex, Gabriel Sburlan. Conducerea Metrorex risca sa fie sanctionata pentru ca nu a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti.

Dupa cum transmite NewsIn, viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, a declarat ca mijloacele de transport de suprafata vor fi mai numeroase, in zona Dristor, pentru a evita o eventuala blocare a traficului, dupa incidentul de luni dimineata.