Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune in cazul operatiunii de concentrare economica referitoare la schimbarea controlului asupra societatii Viarom Construct, din control in comun exercitat de catre Viacon Grup si Vesta Construct & Management, in control unic indirect exercitat de Eurovia Franta, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Operatiunea de concentrare economica s-a realizat in urma semnarii la inceputul lunii noiembrie a contractelor de cesiune de parti sociale dintre Eurovia, in calitate de cesionar si societatile Vesta si Viacon, in calitate de cedenti.

Consiliul Concurentei, urmare a analizei operatiunii de concentrare economica, a decis ca tranzactia, desi cade sub incidenta legii concurentei, nu creaza si nu consolideaza o pozitie dominanta si nu are ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei din Romania pe pietele relevante.

Potrivit dispozitiilor Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei in vederea analizarii compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Compania Eurovia nu desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei. Aceasta este membra a grupului Vinci, prezent in Romania in domeniul constructiilor civile (imobile si centre comerciale).

Societatea Viarom activeaza in domeniul lucrarilor de constructii de drumuri, autostrazi, intermedierilor incomercializarea materialelor de constructii si cel al inchirierii de utilaje si de mijloace de transport.