Vadim a transformat Parlamentul in circ: fluieraturi, pancarte si invective

Basescu: ''Condamn explicit si categoric sistemul comunist din Romania''

de D.Galantonu     HotNews.ro
Luni, 18 decembrie 2006, 0:00


Parlamentul Romaniei, transformat in circ de reprezentantii PRM
Imagine: TVR

Sedinta comuna a celor doua Camere, consacrata prezentarii raportului Tismaneanu, s-a desfasurat luni, printre fluieraturi, pancarte si injuraturi. In momentul in care presedintele a inceput sa citeasca raportul, reprezentantii PRM au inceput sa fluiere si sa loveasca mesele din sala. Presedintele de sedinta, Nicolae Vacaroiu, a cerut interventia fortelor de ordine pentru potolirea PRM-istilor. In cele din urma, Basescu a inceput sa-si citeasca discursul.

''Ca sef al statului roman, condamn explicit si categoric sistemul comunist din Romania'', a spus presedintele, care si-a continuat discursul, in ciuda huiduielilor. La sedinta Parlamentului au participat, ca invitati, Lech Walesa, Jelio Jelev si Regele Mihai I.

[c:1:d]Zeci de participanti la sedinta comuna a Senatului si Camerei au fluturat de la balconul Parlamentului cartonase rosii, facand un zgomot infernal. Presedintele Basescu este intrerupt in mod regulat din lectura raportului.

Basescu a condamnat comunismul fara echivoc

Presedintele Traian Basescu a prezentat, luni, in fata Parlamentului, un raport pe baza caruia condamna „explicit si categoric sistemul comunist din Romania de la infiintarea sa, pe baza de dictat, in anii 1944-1947 si pana la prabusire, in decembrie 1989”.

Tinand cont de faptele prezentate in Raportul Tismaneanu, seful statului a declarat ca „regimul comunist din Romania a fost ilegitim si criminal”.

"Concluziile Comisiei, pe care mi le insusesc, afirma ca sistemul comunist totalitar din Romania a fost impus prin dictat strain.
Intr-adevar, a fost vorba de un regim ilegitim, intemeiat pe o ideologie fanatica, o ideologie a cultivarii sistematice a urii, pentru care „lupta de clasa” si „dictatura proletariatului” simbolizau esenta progresului istoric", a spus Basescu.

Raportul Tismaneanu contine si numeroase propuneri. Printre acestea se numara solicitarea ca si Camerele Reunite ale Parlamentului sa sustina declaratia de condamnare a crimelor comunismului, propunerea ridicarii in Capitala a unui Monument al Victimelor Comunismului.

De asemenea, Basescu propune infiintarea in Bucuresti a unui Muzeu al Dictaturii Comuniste din Romania, precum si formarea unui grup de cercetatori, sub egida Administratiei Prezidentiale, care sa elaboreze o Enciclopedie a comunismului romanesc. Acelasi grup va lucra pentru sintetizarea Raportului final sub forma unui manual scolar.

Elogiul memoriei victimelor regimului comunist

Un discursul sau, presedintele Basescu a adus un elogiu memoriei victimelor regimului comunist.

"Aduc aici un omagiu marilor oameni de stat ca Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Dinu Bratianu si Ion Flueras, martirilor Bisericilor precum Iuliu Hossu, Sandu Tudor, Vladimir Ghika, Richard Wurmbrand, Marton Aron, membrilor partidelor democratice din Romania, tuturor victimelor regimului totalitar comunist, oponentilor si disidentilor", a declarat Basescu.

"Tin de asemenea sa elogiez gestul intelectualilor care si-au ridicat direct glasul impotriva lui Nicolae Ceausescu: Paul Goma, Doina Cornea, Radu Filipescu, Mircea Dinescu, Dan Petrescu, Liviu Cangiopol, Gabriel Andreescu, sau gestul disperat, cazut astazi cu totul in uitare, al lui Liviu Babes, care pe 2 martie 1989 si-a dat foc la Poiana Brasov pe partia Bradu in semn de protest fata de un regim criminal", a mai spus Traian Basescu.

PRM a cerut si dezbateri pe raport, Parlamentul le-a respins

Plenul Parlamentului a respins propunerea PRM ca prezentarea raportului sa fie urmata de dezbateri cu cererea PRM de dezbatere a mesajului prezidential, pe fondul unor fluieraturi produse de Vadim Tudor si colegii sai.

Propunerea PRM a fost respinsa cu o majoritate covarsitoare, 282 de voturi impotriva si doar 54 pentru. Presedintele de sedinta, Nicolae Vacaroiu, i-a amenintat pe parlamentarii turbulenti de la PRM ca evacueaza sala.

Mircea Geoana: "Raportul nu este util si credibil"

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca Raportul Tismaneanu nu este util si credibil, iar Romania nu avea nevoie de el in pragul aderarii la Uniunea Europeana. "Au fost redeschise ranile trecutului" - a adaugat Geoana, precizand ca seful statului a gresit atunci cand a insistat sa prezinte documentul intr-o atmosfera "aflata la limita politetii".

UPDATE: HotNews.ro va prezinta textul integral al Raportului Comisiei Tismaneanu" si discursul presedintelui Basescu
 • Fotogalerie de la prezentarea raportului Tismaneanu
 • Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


  3244 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
   Acesta este Vadim (Luni, 18 decembrie 2006, 17:05)

   Nicolae [anonim]

   Daca mai aveati vreo nelamurire, acesta este Dl Vadim Tudor: un circar si pangluicar, si , maui ales, o otrapa a regimului comunist.

   Astea sunt manifestari de vicepresedinte al Senatului, sau de deranjat mintal? Sper ca la viitoarele alegeri anticipate electoratul sa-i santioneze comportamentul impardonabil.
  • 0 (0 voturi)    
   Ce tiganie!!! (Luni, 18 decembrie 2006, 17:14)

   Tiberiu Cristea [anonim]

   Cu asemenea oaspeti importanti in sala, o mana de nostalgici flamanzi de te-miri-unde au tupeul sa injure si sa se comporte ca la usa cortului.

   Numai la noi se putea intampla asa ceva.
  • 0 (0 voturi)    
   ne repetam, ne replicam (Luni, 18 decembrie 2006, 17:16)

   monica L [anonim]

   Fiicele gospodinelor cu sacose care ajutau minerii in 1990 au crescut acum femei in toata firea si tin isonul lui Vadim si Iliescu (disimulat prin ciraci) in lojile Camerei Deputatilor. Indiferent de calitatile raportului Comisiei Tismaneanu, circul parlamentar il va scoate din anonimat. Speram sa fie o sansa pentru inceputul condamnarii comunismului.
   Dar nu e totul. Presedintele Basescu ar trebui sa ceara iertare in numele statului roman tuturor victimelor (si urmasilor / rudelor acestora) ale represiunii comuniste.
  • 0 (0 voturi)    
   La ce sa te astepti de la Vadim (Luni, 18 decembrie 2006, 17:25)

   Daniel [anonim]

   Cand se citeste o declaratie prin care aflam a n-oara cine este acest mic lingusator al lui Ceausescu, Vadim se comporta ca un animal incoltit: maraie, musca si face zgomot. A venit ceasul desteptarii. Poate va vedea si electoratul roaman cine e Vadim... in caz ca are minte sa priceapa.
  • 0 (0 voturi)    
   Interesant (Luni, 18 decembrie 2006, 17:28)

   Geo [anonim]

   Aha ne spune dl Basescu ca, regimul comunist a fost "ilegitim si criminal". Multumim frumos dl presedinte daca nu ne spuneati dvs nu stiam.
  • 0 (0 voturi)    
   sper sa dispara (Luni, 18 decembrie 2006, 17:30)

   costin [anonim]

   sper ca dupa ce se intimpla azi, PRM sa dispara si sa ramina numai o amintire de coshmar. nu credeam ca se poate ajunge la asha ceva ....
  • 0 (0 voturi)    
   scarba pt parlamentari (Luni, 18 decembrie 2006, 17:32)

   elena [anonim]

   sunt total scarbita de acesti parlamentari care se poarta in parlament ca si cand ar fi pe stadion. sunt scarbita de toti oamenii care nu inteleg necesitatea studierii si condamanarilor tuturor relelor facute de comunism.

   Gestul facut de Basescu azi, reprezinta un gest istoric, gest care timp de 17 ani nu a reusit nimeni sa si-l asume. Doar si pentru asta, il sustin pe Basescu.

   Va trebui sa recunoastem gresilile trecutului pentru a merge mai departe si pentru a invata ceva!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Bravo Basescu! (Luni, 18 decembrie 2006, 17:39)

   MR [anonim]

   Ma bucur ca Basescu este calm si persuasiv. Vadim si ai lui s-au facut de rasul ciorii.
  • 0 (0 voturi)    
   europa (Luni, 18 decembrie 2006, 17:51)

   marian [anonim]

   uite cum ne vede europa: http://en.epochtimes.com/news/6-12-17/49462.html
  • 0 (0 voturi)    
   Mi-e scarba de Vadim (Luni, 18 decembrie 2006, 18:04)

   Razvan [anonim]

   Asta e tot ce imi provoaca acest om: scarba.

   Domne ajuta sa vada Romanii nostri ca acest om nu are ce cauta in parlament.

   Vreau sa spun ceva si despre discursul presedintelui, dar nu pot sa o fac in acelasi comentariu in care vorbesc despre Vadim. Voi crea un nou comentariu.
  • 0 (0 voturi)    
   Sistemul sclavagism ramane pe la anu? (Luni, 18 decembrie 2006, 18:05)

   un sclav [anonim]

   Eu cer condamnarea sistemul sclavagism din Romania
  • 0 (0 voturi)    
   Curvadim si-a ridicat poalele (Luni, 18 decembrie 2006, 18:08)

   curvadim [anonim]

   calaul vadim nu are ce cauta in parlamentul romaniei, sa ne faca tara si natiunea de ras.
   ii doresc sa inghita fluerul ala in care sufla si sa sufle in el cat ne-ar sufla in cele douzeci de milioane de fluiere ale tuturor romanilor de pretutindeni.
   sa-si faca clisma cu un bucium daca tot ii place sa sufle atat de mult!!!
   vadime esti un ratat si asa ai sa crapi putregaiule...
  • 0 (0 voturi)    
   Partidul lui Vadim scos in afara legii!!! (Luni, 18 decembrie 2006, 18:10)

   Cristian Popescu [anonim]

   PRM trebuie scos in afara legii iar Vadim judecat !!!
  • 0 (0 voturi)    
   Vadim (Luni, 18 decembrie 2006, 18:10)

   andu [anonim]

   ne e rusine cu vadim
  • 0 (0 voturi)    
   cine vorbea.... (Luni, 18 decembrie 2006, 18:13)

   flota [anonim]

   mafiotul securist basescu... cati o fi ingropat si asta pe vremea cand era turnator la navrom?... apropo: cand vom avea condamnarile in dosarul flota?
  • 0 (0 voturi)    
   pt Geo (Luni, 18 decembrie 2006, 18:15)

   suca [anonim]

   uite ca vadim nu stia. si mai sunt gramezi ca el. si-n plus nici nu cred :)
   si-n al doilea rand basescu l-a facut OFICIAL.

   iar avem probleme ca a facut-o basescu si nu altul...?
  • 0 (0 voturi)    
   O ZI ISTORICA (Luni, 18 decembrie 2006, 18:16)

   Razvan [anonim]

   Va multumesc domnule presedinte pentru ca ati avut curaj sa faceti ceea ce nu a avut nimeni curaj pana acum sa faca.

   Romania avea nevoie de acest mesaj. Sunt prea multi oameni care au uitat ce epoca de intuneric si mizerie a fost comunismul. Si asta pentru simplul motiv ca in timpul lui Ceausescu erau vanzatori la alimentara sau alt post de unde se putea imparti pe sub mana diverse bunuri. Cunosc astfel de oameni care spun pe fata ca mai demult aveau tot ce le
   trebuie. Erau cineva. Sa fii vanzator la alimentara era o pozitie sociala inalta.

   Sunt oameni care au inceput sa ii creada pe "vanzatorii de la alimentara". Aveam nevoie sa ni se aduca aminte cat de negru, murdar, inapoiat si distrugator a fost comunismul.

   Oameni distrusi la canal, oameni aruncati din case afara, oameni care nu au putut merge la studii, oameni torturati si omorati, oameni care au trecut Dunarea innot noaptea ca sa scape si ca sa nu treaca viata pe langa ei degeaba .... pe toti sa va aiba Dumnezeu in paza si sa va ierte.

   Va multumesc domnule presedinte.

   TRAIASCA ROMANIA !!!
  • -1 (1 vot)    
   cine vorbea.... (Luni, 18 decembrie 2006, 18:17)

   flota [anonim]

   mafiotul securist basescu... cati o fi ingropat si asta pe vremea cand era turnator la navrom?... apropo: cand vom avea condamnarile in dosarul flota?
  • 0 (0 voturi)    
   RUSINE vadim si psd ! (Luni, 18 decembrie 2006, 18:18)

   RUSINE PSD [anonim]

   RUSINE - RUSINE - RUSINE
  • 0 (0 voturi)    
   un gest istoric!!!! (Luni, 18 decembrie 2006, 18:21)

   virgil [anonim]

   Pentru sutele de mii de victime, pentru atata suferinta si pentru caracterul criminal si dement al comunismului, gestul acesta este istoric!

   Aiud, Sighet, Pitesti, Canal, Periprava, Baia Sprie, Ramnicu Sarat etc.etc.. sunt socat exista inca oameni in tara asta care mai cred ca-comunismul (nu scuzati cacophonia) a fost bun de ceva...
  • 0 (0 voturi)    
   pt monica L (Luni, 18 decembrie 2006, 18:22)

   suca [anonim]

   si-a cerut si scuze, citeste discursul si-o sa vezi.
  • 0 (0 voturi)    
   O ZI ISTORICA (Luni, 18 decembrie 2006, 18:32)

   Razvan [anonim]

   Va multumesc domnule presedinte pentru ca ati avut curaj sa faceti ceea ce nu a avut nimeni curaj pana acum sa faca.

   Romania avea nevoie de acest mesaj. Sunt prea multi oameni care au uitat ce epoca de intuneric si mizerie a fost comunismul. Si asta pentru simplul motiv ca in timpul lui Ceausescu erau vanzatori la alimentara sau alt post de unde se putea imparti pe sub mana diverse bunuri. Cunosc astfel de oameni care spun pe fata ca mai demult aveau tot ce le
   trebuie. Erau cineva. Sa fii vanzator la alimentara era o pozitie sociala inalta.

   Sunt oameni care au inceput sa ii creada pe "vanzatorii de la alimentara". Aveam nevoie sa ni se aduca aminte cat de negru, murdar, inapoiat si distrugator a fost comunismul.

   Oameni distrusi la canal, oameni aruncati din case afara, oameni care nu au putut merge la studii, oameni torturati si omorati, oameni care au trecut Dunarea innot noaptea ca sa scape si ca sa nu treaca viata pe langa ei degeaba .... pe toti sa va aiba Dumnezeu in paza si sa va ierte.

   Va multumesc domnule presedinte.

   TRAIASCA ROMANIA !!!
  • 0 (0 voturi)    
   cu Vadim la circ (Luni, 18 decembrie 2006, 18:34)

   nutze [anonim]

   vadim a dovedit inca odata ce spetza joasa are. cum a indraznit el sa-l numeasca "bou" pe patapievici?
  • 0 (0 voturi)    
   E o rusine (Luni, 18 decembrie 2006, 18:35)

   Nixon [anonim]

   Vadim compromite imaginea Romaniei in Europa unde o sa intram in cateva zile. Ar trebui inchis, al naibii frustrat.. Cu gasca lui de retardati...
  • 0 (0 voturi)    
   Vadim=comunist notoriu! (Luni, 18 decembrie 2006, 18:36)

   horia [anonim]

   Sa-ti fie rusine!Ne meritam soarta ! Cum un astfel de om are 15% in sondaje? El ca el,dar baiatul lui Dumitru Tinu nu se gandeste ca tatal lui il vede de Sus! Din respect pentru cel care ti-a dat viata nu trebuia sa faci acest lucru baiatule!rusineeeeeeee(ai20 ani)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0 (0 voturi)    
   RUSINE! RUSINE! RUSINE! (Luni, 18 decembrie 2006, 18:41)

   Ovidiu D. [anonim]

   Romani! La alegeri sa nu va uitati de rusinea adusa imaginii tarii noastre de acest birjar care sade (inca) in Parlament! Birjarul Vadim a insultat intreg poporului roman si mai ales pe cei ce au suferit sub comunism (unii chiar prezenti azi in sala). Cand sustine ca el nu a fost comunist in felul in care a facut-o azi demonstreaza exact contrariul: a folosit metode comuniste, nu dovezi clare, ci cu urletele sale si ale huliganilor sai adusi acolo prin adevarate shmecherii securiste, a incercat sa acopere adevarul. Ca dracii, nu alta! Exact ca extermistii musulmani la adresa papei Benedict: au contestat imaginea violenta a islamului tocmai prin violenta!
   Mi-a crapat obrazul de rusine fata de personalitatile prezente la acest eveniment, dar acestia (care au cunoscut comunismul), cred ca nu s-au suparat pe romani ci au vazut inca o data comunistii care n-au disparut ci sfideaza adevarul si atata suferinta a noastra cu nerusinare!
   RUSINE! RUSINE! RUSINE! JOS CU COMUNISTII CARE MAI SED INCA IN PARLAMENT!
   Multumesc dle presedinte ptr. curajul, determinarea, calmul demonstrat de dvs. in fata acestui complot oraganizat de PRM-isti, PSD-isti, ca Vacaroiu care s-a facut clar complicele lor. Cine le-a dat permisiunea huliganilor acelora sa intre acolo? Pai pe mine nu m-ar fi lasat nici sa ma apropiu de Parlament!
   Asta demonstreaza inca o data puterea care o (mai) are securistul Vadim si ai lui: PREA MARE!
  • 0 (0 voturi)    
   condamnarea (Luni, 18 decembrie 2006, 18:47)

   Paul [anonim]

   Am vazut transmisiunea de la parlament. Salut mesajul presedintelui si mi-e scarba de Vadim si ceata lui de imbecili. Ceea ce se dorea un moment solemn si de maturitate a Romaniei a fost murdarit de nenorocitul ala.
   Mai da era de o nesimtire incredibila. Nu exista un regulament al parlamentului? Cum de i-au permis iesirile alea? Adica presedintele tarii vorbeste de persecutati, victime si morti si tu te apuci sa fluieri si sa huidui. PRM-istilor care l-au votat ar trebui sa le crape obrazul de rusine.
  • 0 (0 voturi)    
   Dl Patapievici facut "limbric" de Vadim! Birjar nerusinat! (Luni, 18 decembrie 2006, 19:02)

   Ovidiu D. [anonim]

   Dl Patapievici a zis ca a fost amenintat de acei huligani (intrati "cu invitatie" in parlament) ca-l arunca jos de la balcon! Si organele de siguranta n-au miscat un deget... ABSURD!
   Comunistul Vadim l-a insultat pe Patapievici urlandu-i in fatza "mai limbricule"! Pana cand mai permitem acestora sa-si faca de fac, dispretuind suferintele romanilor?
  • 0 (0 voturi)    
   Rusine? .. pentru ce? (Luni, 18 decembrie 2006, 19:12)

   Dan M [anonim]

   Credeti ca au murit toti tortionarii, toti calaii de la Jilava, de la Sighet, de la canal... ca s-au ispravit tovarasii de la sector, de la judet.. Pai cum inca mai are cine sa il voteze chair daca e asa de porc (adica Vadimica Slaninica)..

   Uitati-va si la "Geana" ce comentarii face. Pai taica-sau nu a fost general a lui Ceausescu? A venit la Iliescu si le-a spus "va dau planurile subsolurilor Bucurestilor dar aveti grija de baiat". Asa e sau nu?.

   Nu credeam sa mai apuc ziua asta. Am plecat peste mari si tari sa nu-i mai vad si sa nu-i mai aud si acum parca-mi pare rau ca n-am mai avut rabdare.

   Raportul o fi el incomplet dar mai bine unul asa decat nici unul..

   Bravo Don' Comandant! Cum-necum i-ati pus cu botul pe labe.
  • 0 (0 voturi)    
   offtopic sondajul dundatiei pentru o societate deschisa (Luni, 18 decembrie 2006, 19:19)

   lol [anonim]

   domne...mare e gradina domnului

   "n urma cercetarii statistice se arata ca cei care au suferit de pe urma comunismului tind sa aiba o imagine negativa asupra acestuia"

   hahahahahahhahahaha

   bravo...ce mari sociologi avem....stima si mandria...si prostia

   cred ca poate trece cu brio testul de cel mai inutil sondaj al anului....cea mai buna gluma a sfarsitului de an.

   ....hahahaha...
  • 0 (0 voturi)    
   comunism (Luni, 18 decembrie 2006, 19:21)

   smotocel [anonim]

   Nu pot sa cred ca Basescu e atat de cretin incat sa condamne Comunismul! Sunt convins ca Era Comertului Fortat ai displace la fel de mult ca si mie. Daca se refera la nelegiurile facute in acele vremuri, sunt de acord. Dar si in timpurile astea...
  • 0 (0 voturi)    
   de ce nu i-au scos afara (Luni, 18 decembrie 2006, 19:23)

   costin [anonim]

   postul 22, al lui Razvan, mi-a adus aminte de lucruri pe care le-am aflat dupa revolutie ... aveam 13 ani atunci, si am aflat de astfel de lucruri mai tarziu, direct de la cei care se "plingeau", ptca in comunism o duceau bine, ptca puteau (erau in pozitia in care) fura in voie.

   m-am uitat azi la discursul din parlament, il astept de atita vreme, ca sa aud in sfarsit, in parlament, adevarul. despre sistemul de minciuna si hotie, care ne-a transformat intr-o tara blestemata, si care ne-a transformat vietile in calvar ... inainte si dupa 89.

   inca tremur .... adevarul este in continuare huiduit, si inca cu cita fortza.

   cum naiba s-a putut intimpla asa ceva azi in parlament? chiar nu exista fortze de ordine ... ordine, liniste, civilizatie???? cum s-a putut intimpla asa ceva in parlamentul Romaniei azi :(((((

   e o grozavie cumplita. oribil.
   ca prm e in parlament inteleg, dar cum au putut fi lasati parlamentari ai Romaniei, indiferent de partid, sa faca asa ceva in plen? nu exista un regulament civilizat prin care sa fie dati afara????
  • 0 (0 voturi)    
   atitudinea Vadim (Luni, 18 decembrie 2006, 19:28)

   J. Savin [anonim]

   Cu asemenea manifestàri de maidan C.Tudor zis Vadim face de ras autoritatea superioarà in Stat : Parlamentul ba chiar Statul in sine : Romania .
   Rusinea este totalà . Mai poate reprezenta acest individ Statul Roman undeva in lume ?
   Autoritàtile superioare compuse din lasi n-au miscat panà acum un deget la toate provocàrile omului de maidan , se vor sesiza acum de " atentatul la onoarea tàrii " comis de acest "senator "?
  • 0 (0 voturi)    
   Si totusi (Luni, 18 decembrie 2006, 19:42)

   shark [anonim]

   Desi speram ca vom scapa de Vadim la alegeri, va fi greu tare pentru ca de votat il voteaza aia carora pe vremuri le-a fost tare bine cand isi turnau prietenii si colegii. Ne mai trebuie 20 de ani fratilor pana nu o sa mai auzim de lichelele comuniste...
  • 0 (0 voturi)    
   Onoare eterna ... (Luni, 18 decembrie 2006, 19:43)

   Marse [anonim]

   ... eroilor anticomunisti si presedintelui Basescu. Presupun ca este si momentul inceperi unor arestari pentru crimele de atunci.
  • 0 (0 voturi)    
   jos cu mentalitatea comunista! (Luni, 18 decembrie 2006, 19:46)

   Iulia [anonim]

   rusine ca s-a permis asemenea comportament in sala!atmosfera de stadion...
   rusine lui Vadim(nu putem sa ii spunem "domnului") pentru compotramentul lui,si pentru nesimtirea de care a dat dovada!nici nu il putem compara cu unul ca Patapievici.
   in sfarsit vine cineva care face totul oficial,transparent,ca lumea sa stie adevarul! regret nespus ca exista tineri de varsta mea,18-20 ani care imbratiseaza comunismul ca ideologie,si pe Vadim ca persoana...pacat!
   cat despre pozitia psd in toata situatia asta...consider ca a ramas neutra,desi domnul geoana a avut o parere deplasata...lumea trebuie sa stie ce inseamna comunism!dictatura! tineretul trebuie sa cunoasca lucrurile astea!trebuie sa stie k lumea nu avea ce manca!k nu existau libertati,drepturi de la cel de opinie la cel de propietae privata si etc.rusine celor care sunt de parere k perioada comunista a fost benefica! sper ca tineretul sa schimbe tot,tineretul care are aceleasi pareri ca si mine...
   si cred k raportul a venit intr-un moment cum nu se poate mai bun...exact inainte de integrare...ca occidentul si lumea sa stie ca vrem sa ne lepadam de trecut,dar nu sa il uitam!
   numai cand ma gandesc la faptul ca un om si-a dat foc protestand inpotriva comunismului...asta sa ne puna pe ganduri...
  • 0 (0 voturi)    
   fluieratura (Luni, 18 decembrie 2006, 19:54)

   giorgica [anonim]

   ".....arestase copii de 12 ani fiindcã se jucaserã de-a partizanii la marginea unei pãduri, cu arme de jucãrie. Conform documentelor interne ale Securitãtii, pe acesti copii i-a torturat intr-un mod barbar. Tot la Fãlticeni, superiorii lui venit i in control au relatat despre starea ingrozitoare a unei femei arestate de circa opt luni. Retinutã intr-o celulã al cãrei pat nu avea scanduri, cu rãni grave la solduri, stãtea direct pe ciment unde isi f ãcea si nevoile. De jur-imprejurul ei forfoteau viermii, iar mirosul era sufocant. Femeia innebunise deja, urland de disperare cand i s-a deschis usa. "
   asta era comunismul si comunistii de aceste fapte vor ei sa scape prin fluieraturi si injurii.Sunt curios cum s-ar fi comportat azi in eventualitatea in care acea femeie ar fi fost mama cuiva dintre ei
  • 0 (0 voturi)    
   ptr 37 am sa citesc raportul (Luni, 18 decembrie 2006, 19:58)

   INDI [anonim]

   si n-am sa uit niciodata - niciodata ! sa postez cate putin din el

   Pana cand nu va mai exista picior de maimutzoi prm-ist in Romania
  • 0 (0 voturi)    
   Multumiri (Luni, 18 decembrie 2006, 20:01)

   Iahim Bey [anonim]

   Va multumim, multuiubite si stimate domnule Presedinte Basescu! Acum, cand zorii unei noi si marete primaveri mijesc in sufletele noastre, noi, toti romanii, va aducem prinos de dragoste si recunostinta pentru crampeiul de lumina pe care via dumneavoastra intelepciune l-a adus mintilor noastre. Acum stim ca oranduirea decadenta a comunismului a apus si ca toti comunistii retrograzi au de ce sa se teama: epoca lor a apus definitiv, iar acum putem sa ne-avantam nestingheriti pe noi culmi de progres si civilizatie. Da, acum stim. Sunteti chezasia existentei noastre in pace si bunastare, calauza neinfricata prin valurile vietii. Iubim din adancul sufletului maretul Partid Democrat, corabie al carei vrednic carmaci sunteti. Uraaaaaa! Uraaaaaa!
  • 0 (0 voturi)    
   Fantomele comunismului bantuie si vorbesc in „splendoarea” Parlamentului. (Luni, 18 decembrie 2006, 20:04)

   OARE CINE [anonim]

   Mascarada tri(ne)bunului nu reprezinta decat pozitia de lider al acestor fantome constituite in Partidul Rusine Mare pus pe (o) treaba ...tot mare, cat stadiul democratiei si nivelul unei parti a alesilor de ...treaba (aceeasi, amintita mai sus).

   Astea sunt reflectate in toata „splendoarea” Parlamentului, unde nici nu se poate vorbi, decat daca ignori compozitia si sunetul de fond din „splendorile” reunite, asa cum a fost nevoit sa procedeze presedintele astazi.

   Acesta este Partidul RUSINE Mare a(l) celor care si-au dat girul prin votul lor, cand s-au prezentat la urne pentru a-si face si ei treaba. Nici nu mai conteaza ca a fost mica sau mare, au obtinut acelasi rezultat si se pot mandri cu el si fantomele bantuitoare, din cand in cand vorbitoare - cat se dau in spectacol - inclusiv in fata unor vizitatori straini, a Europei proaspat-reintregite, a electoratului - in toata aceeasi „splendoare” a sa.

   Cei cu rusinica mare, cat Parlamentu-n splendoare, nu trebuie sa se simta singuri pentru ca nici splendorile PSD-iste nu s-au lasat mai prejos cand, prin realesul Geoana, au confirmat ca ei mai mult condamna ...condamnarea comunismului prea spre stanga si prea apropape de locurile ocupate de ei pe esicherul politico-parlamentar, prea fara ...istorici de stanga (in comisia prezidentiala) cu care, poate, obtineau si ei o condamnare mai usoara, eventual cu suspendare ...pe viata.

   As spune ca, per total, efectul scontat de protestatari a fost numai etalarea nerusinarii lor si a valorii parlamentare, pentru ca in rest au contribuit doar la mentinerea unei stari de tensiune numai buna pentru intiparirea mai sigura in memoria tuturor a evenimentului, a importantei acestuia si a unei imagini de staruinta a presedintelui, capabil sa treaca ...si peste toate astea.

   Unde dai si unde crapa ...de ciuda condamnatii si „splendoarea” parlamentara-pusa pe ...treaba lor , daca altfel nu se poate.
  • 0 (0 voturi)    
   http://en.epochtimes.com/news/6-12-17/49462.html (Luni, 18 decembrie 2006, 20:05)

   dex [anonim]

   It is expectedly that the former communists who are still active on the political scene, will show their true colors by trying to boycott this solemn moment in Romania's history. Through their attitudes they do nothing but confirm the importance of the decision which Romanians took on December 16th, 1989 and strengthened on December 18th, 2006: the decision to completely free Romania from the shackles of communism, forever.

   Foarte bun si realist comentariul final de pe adresa:
   http://en.epochtimes.com/news/6-12-17/49462.html
  • 0 (0 voturi)    
   Legea lustratiei! (Luni, 18 decembrie 2006, 20:19)

   Cornel Dumitru [anonim]

   Condamnarea regimului comunist, oricat de ferma si fara urma de echivoc ar dori presedintele Traian Basescu sa fie, nu va avea efecte fara adoptarea si aplicarea cat mai curand posibil a Legii lustratiei. Este si asa dureros de tarziu, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Condamnarea comunismului neurmata de indepartarea din viata publica a celor mai verosi exponenti ai PCR si Securitatii, care impanzesc astazi PSD, PRM si poate ca si alte partide politice, nu va semana decat cu un act formal, indeplinit la timp, pentru ochii Occidentului. Condamnarea comunismului fara Lustratie este ca furtuna fara ploaie.
  • 0 (0 voturi)    
   G.Becali=urmatorul Vadim (Luni, 18 decembrie 2006, 20:47)

   edi [anonim]

   Salut declaratia presedintelui si sper ca aceasta sa reprezinte ca si intrarea in UE doar un inceput. Cred ca lumea isi mai aminteste inca cum acest dezaxat, Vadim, sustinea (si probabil inca mai sustine) ca nu avem nevoie de ajutorul si sfaturile "pretioase" ale UE, ca ne puteam descurca si siguri. Sunt convins ca dupa urmatoarele alegeri acest individ va intra intr-un con de umbra si odata cu el si ceilalti disperati de astazi din parlament.
   Dar ar fi bine ca macar odata sa invatam din propriile greseli si sa evitam ascensiunea unui alt dezaxat, G.Becali. Daca partidul sau va intra in parlament asa cum se pare, vom ajunge sa-l regretam pe Vadim. Sa traim bine!
  • 0 (0 voturi)    
   Bai (Luni, 18 decembrie 2006, 20:49)

   Cristi [anonim]

   Ce aveti mai toti cu Vadim.
   Toti au fost la putere si ce au demonstrat ?
   R: Nimic bai fraierilor. V-au mintit in fata bai prostilor.
   Sau nu cumva voi sunteti dintre cei care le e frica de Vadim ?
  • 0 (0 voturi)    
   Mi-a fost rusine (Luni, 18 decembrie 2006, 20:50)

   ZENIT [anonim]

   Mi-a fost rusine ca sunt roman. Hal de Parlament si de partid (PRM) ce putem avea in Romania.
   Poate ca Basescu a calculat sa traga ceva foloase politice de pe urma prezentarii dubiosului raport, DAR Romania avea nevoie sa se delimiteze clar de comunismul care i-a otravit maruntaiele. Era nevoie de o pozitie clara care sa aseze comunismul, in mod oficial, acolo unde trebuie: in lada de gunoi a istoriei. Rusine parlamentarilor PRM care au transformat Parlamentul intr-un maidan. Aveam oaspeti din afara...Puteam sa ne fi porcait intre noi...mi-a fost rusine.
  • 0 (0 voturi)    
   COMENTARIU (Luni, 18 decembrie 2006, 20:52)

   RADU [anonim]

   O data cu aceasta adunare solemna ,pentru nu stiu a cita oara
   au iesit gunoaile la suprafata provacind dezordene si fluturind culoarea rosie a carnetului de partid comunist,tot ce este mai mizerabil in parlament ,,domni"pe care noi ii platim cu salarii foarte mari ,RUSINE SA LE FIIE,Poate ca da bunul Dumnezeu sa se faca alegeri anticipate si POPORUL SE VA TREZI LA REALITATE .Toti securistii care au aparat regimul comunist sunt in PRM .Drept dovada unul din ei a fost cel care a organizat aceasta mascarada Ilie Merce care pe timpul comunismului a schingiuit multi romani
  • 0 (0 voturi)    
   SOS (Luni, 18 decembrie 2006, 21:03)

   Dr. [anonim]

   Va rog donati medicamente tribunului. El pe vremuri pupa in fund pe savanta de renume.Acum regreta acele timpuri si se manifesta zgomotos. Rusine sa-i fie !
  • 0 (0 voturi)    
   link catre un format audio/video hotnews (Luni, 18 decembrie 2006, 21:04)

   Catalin [anonim]

   catre site-ul hotnews: cva linkuri despre cuvantarea lui Basescu nu ati putea sa puneti? pt cei din "afara"...
  • 0 (0 voturi)    
   Vadim doar a reafirmat ce e parlamentul (Luni, 18 decembrie 2006, 21:05)

   antim [anonim]

   parlamentul e un circ de mult... cu securisti si jneapai comunisti. Vinovati de asta suntem in primul rind noi ...cei care i-am "ales" prin indiferenta noastra timp de 17 ani
  • 0 (0 voturi)    
   traiasca anticomunismul - neaparat stiintific! (Luni, 18 decembrie 2006, 21:14)

   parpanghel [anonim]

   Condamnarea comunismului este o judecata (evaluare, optiune, convingere) politica - in sensul plasarii celui care o enunta pe o anumita pozitie ideologica, etica sau filosofica (filosofie politica, sociala, a istoriei etc.), respectiv pe o pozitie anticomunista (al carei spectru poate merge de la dreapta la stinga si invers, nu-i o problema).
   Cercetarea istorica a unei epoci vizeaza cunoasterea ei si, de asemenea, intelegerea ei, ceea ce nu are nimic de a face nici cu justificarea, nici cu condamnarea.
   Pentru a condamna comunismul - intr-un Parlament si prin vocea unui sef de stat - nu era nevoie de nici un "raport stiintific" asupra acestuia. Invers, un studiu istoric cu adevarat stiintific - sine ira et studio - nu are de ce sa condamne.
   Daca putem cadea de acord ca Vadim si ai lui au facut astazi "circ" in Parlament, atunci intreaga operatiune a presedintelui (incepind de la instituirea comisiei si pina la mesajul de azi) cum trebuie numita?
   p.s. Poate unii au uitat, dar partidele leniniste au fost ferm si neclintit convinse ca "justetea" revolutionara a actiunii lor in societate, conformitatea liniei lor politice cu insusi "sensul istoriei", conferea automat viziunii lor un caracter stiintific. Marxism-leninismul exprima adevarul istoriei (in intelegerea lui de sine) TOCMAI datorita caracterului lui riguros partinic. Iar acesta era unul din punctele "tari" ale doctrinei!...
  • 0 (0 voturi)    
   pt 48 CONDAMNAREA COMUNISMULUI - CA SI A HOLOCAUSTULUI - nu este politica - CI SE FACE DPDV AL CRIMELOR SI ABUZURILOR IMPOTRIVA INDIVIDULUI (Luni, 18 decembrie 2006, 21:26)

   vadim PORCUL [anonim]

   condamnarea comunismului nu are de-a face cu poltica ci cu crimele si abuzurile savarsite sub umbrela ideologiei comuniste

   exista socialisti in europa care cer CONDAMNAREA COMUNISMULUI

   de aceea este nevoie de un raport prin care sa cunaostem CRIMELE COMUNISMULUI

   "Cercetarea istorica a unei epoci vizeaza cunoasterea ei si, de asemenea, intelegerea ei, ceea ce nu are nimic de a face nici cu justificarea, nici cu condamnarea."

   DACA IN EPOCA S-AU SAVARSIT CRIME - atunci devine interesul intregului popor aflarea CAUZELOR pentru care au fost savarsite acele crime

   Romania a fost singurul stat din Blocul sovietic in care a existat o dictatura care a fost inlaturata PRIN SANGE

   P.C.R. a ordonat fortelor armate ale tarii sa traga in PROPRIUL POPOR

   este suficient, MAIMUTZOI PRM-ist ?
  • 0 (0 voturi)    
   We are the Champions, My FRIENDS !!! (Luni, 18 decembrie 2006, 21:44)

   Ioan Dumitru [anonim]

   Postat de: Ioan Dumitru

   Eu cred ca oamenii au apreciat sacrificiul enorm al oamenilor care au trait in perioada interbelica si au fost practic masacratzi in perioada comunista.
   Caci au ales destinul de a fi supusi unui crunt genocid, decat acceptarea uciderii tuturor generatziilor viitoare. Stim ca ne-au iubit. Nu e prima oara in istoria scrisa/nescrisa a omenirii si, se pare, nici ultima, cand au loc crime crunte si totusi, viatza razbeste cu inca si mai multa vigoare si si mai mult si mai bun miez. Dar viata este prezenta pretutindeni, multi atomi apartin de vieti omenesti, si mai multi apartin de vieti animale, si mai multi apartin de viata vegetala, toti atomii planetei apartin unei vieti cosmice, si atomii soarelui apartin unei vieti, intregul univers apartine unei vietzi. Prin sacrificiul lor, chiar viatza intregului univers a fost "resetata" in favoarea celor astfel torturatzi. Si voi deplangeti? Hahaha. Ai castigat? Lupta. Ai pierdut, lupta. Traiesti? sa traiesti. Ai "murit", sa traiesti :))))) Suntem mandri de voi, ceao.
  • 0 (0 voturi)    
   Vadim trebuie sa plece dupa ingerii din Biblie (Luni, 18 decembrie 2006, 21:51)

   bluezimbris [anonim]

   Pentru crima de a pupa in fund comunismul, in ziua in care se implinesc 17 ani de cand primii morti cadeau la Timisoara,
   Pentru pasiunea sa pentru Ilici, licurici si alte absurditati ale istoriei,
   pentru lipsa de consideratie fata de Valesa si Khol, oameni carora nici macar nu merita sa le atinga umbra,
   Vadim trebuie sa moara!.
   Mori Vadime! Intoarce-te in mama ta, in stramosii tai, in sangele tau hartuit de imbecilitati si schizofrenii limbricioase.
   Mori Vadime! Du-te acolo unde au intarcat comunistii singura iapa din sat, pentru a o face presedinta Tribunalului Muncitoresc.
   Mori Vadime si lasa-ne dracului!
  • 0 (0 voturi)    
   parlament (Luni, 18 decembrie 2006, 21:58)

   popa [anonim]

   Nu inteleg la ce va asteptati de la javrele din parlamentul Romanii. Asa sunt toti, altfel ar fi luat atitudine si nu ar mai fi avut loc circul.Nu mai mergeti Romani la vot pana pe buletinele de vot nu vor fi nume de oameni si nu de animale. Nici unul din cei prezenti acolo nu are nicio scuza. Nu conteaza imaginea Romaniei pe care ei o reprezinta ci numai scaunele lor pentru a scoate legi care sa-i faca mai bogati si mai plini de privilegi. Niste jigodi.
  • 0 (0 voturi)    
   Rusine... (Luni, 18 decembrie 2006, 22:26)

   Dani [anonim]

   Imi e rusine de ce am vazut si auzit...
   Imi e rusine ca acei oameni isi spun "romani"...
   Apucaturi de tara din lumea a treia...
   Fragmente de idei...
   Vadim...
   "Limbric..."
   Indivizi pe care noi i-am votat...
   Medicamente...
   Rusine sa va fie...
   JOS COMUNISMUL!
  • 0 (0 voturi)    
   traiasca anticomunismul - neaparat stiintific! (Luni, 18 decembrie 2006, 22:29)

   parpanghel [anonim]

   Condamnarea comunismului este o judecata (evaluare, optiune, convingere) politica - in sensul plasarii celui care o enunta pe o anumita pozitie ideologica, etica sau filosofica (filosofie politica, sociala, a istoriei etc.), respectiv pe o pozitie anticomunista (al carei spectru poate merge de la dreapta la stinga si invers, nu-i o problema).
   Cercetarea istorica a unei epoci vizeaza cunoasterea ei si, de asemenea, intelegerea ei, ceea ce nu are nimic de a face nici cu justificarea, nici cu condamnarea.
   Pentru a condamna comunismul - intr-un Parlament si prin vocea unui sef de stat - nu era nevoie de nici un "raport stiintific" asupra acestuia. Invers, un studiu istoric cu adevarat stiintific - sine ira et studio - nu are de ce sa condamne.
   Daca putem cadea de acord ca Vadim si ai lui au facut astazi "circ" in Parlament, atunci intreaga operatiune a presedintelui (incepind de la instituirea comisiei si pina la mesajul de azi) cum trebuie numita?
   p.s. Poate unii au uitat, dar partidele leniniste au fost ferm si neclintit convinse ca "justetea" revolutionara a actiunii lor in societate, conformitatea liniei lor politice cu insusi "sensul istoriei", conferea automat viziunii lor un caracter stiintific. Marxism-leninismul exprima adevarul istoriei (in intelegerea lui de sine) TOCMAI datorita caracterului lui riguros partinic. Iar acesta era unul din punctele "tari" ale doctrinei!...
  • 0 (0 voturi)    
   nu se mai poate! (Luni, 18 decembrie 2006, 22:40)

   suca [anonim]

   chiar nu putem lua atitudine? chiar inghitim incontinuare???
   este absolut incredibil!!!
   chiar ii lasam sa ne spuna iar si iar cate blocuri a facut ceausescu? chiar ii lasam sa ne spuna ei cand a fost mai bine si cand a fost mai rau??
   e nevoie de inco revolutie! e nevoie sa-i luam pe toti astia si sa-i trimitem la pensie cu o pensie de fost CAP-ist.

   trebuie sa putem face ceva altfel nu mai scapam de ei!
   nu se mai poate!
  • 0 (0 voturi)    
   mi-aduc aminte... (Luni, 18 decembrie 2006, 22:49)

   o cititoare [anonim]

   mi-aduc aminte de cozile lungi si nesfarsite la care stateam sa luam de-ale gurii, ca saracii...mi-aduc aminte de sarmalele din orez si cu acea slanina luata de la magazin pe sub mana si cu gust gretos...mi-aduc aminte de serile cand stateam pe intuneric in fata aragazului sa ne incalzim...mi-aduc aminte de feliile de paine prajite si cu marmelada cumparata de 1 kil...mi-aduc aminte de cum ne imbraca mama pentru scoala cu lucruri zdrentuite si cusute ca sa para mai noi...mi-aduc aminte cum dadeam meditatii la chimie pentru fata "doamnei de la alimentara" pentru 2-3 pungi de pui...mi-aduc aminte de colegii de clasa de bani gata care ne tratau de sus pe noi,cei saraci...mi-aduc aminte de tata cum plangea cand venea din schimbul 3 ..nu avea ce sa ne puna pe masa sa mancam ...si el era anchetat la Securitate pentru ca fratele lui dezertase din armata fugind din tara...mi-aduc aminte de noaptea aceea in care am stat in arest la varsta de 14 ani din aceeasi cauza de mai sus si il auzeam pe tata in celula de alaturi cum era batut pentru ca nu avea ce spune de fratele lui...
   si ma uit la un post de televiziune in care acest jeg numit Vadim si altii ca el, stau si injura in direct in continuare si se lauda cat de bun crestin a fost el...
   imi vine sa ii pun pe cei mai mici ca noi ce am trait acele vremuri, sa fie inchisi undeva si tratati la fel pentru a simti si a sti cum am fost noi cei saraci tratati pe acele vremuri...am plans deja destul de mult asta seara retraind acele vremuri...destul cu comunistii de ieri si de azi sub alte nume!!..restul comentati-l voi..mie mi-e sila de tara mea!
  • 0 (0 voturi)    
   "multumim din inima" avortonului comunist (Luni, 18 decembrie 2006, 22:57)

   Gogu [anonim]

   Poate ocupati cu grjile cotidiene am uitat pentru ce am iesit in strada in decembrie '89 ( nu pot spune "am luptat" pentru ca orice as fi facut in acele cateva zile nu se compara cu chinurile indurate zeci de ani de cei oprimati de comunism ) . Aici ma refer la spiritul idealist de care am fost manat in '89 pe strazile Timisoarei , nu la mascarada "Revolutia.RO" . Noroc ca acest ultim (sper ) avorton al comunismului - VC m-a facut sa-mi aduc aminte de comunism .
  • 0 (0 voturi)    
   culturnicul pupincurist (Luni, 18 decembrie 2006, 23:07)

   alex [anonim]

   ia te uita cine s-a gasit sa faca scandal!!
  • 0 (0 voturi)    
   nebun smintit ce trebuie oprit in orice chip!! (Luni, 18 decembrie 2006, 23:30)

   iulian [anonim]

   Acum stiti de ce vadim trebuie oprit sa candideze sau doamne fereste sa ajunga unde vrea!????
   Toti cei ce au participat la aceasta sedinta ar trebui sa fie pusi pe o lista neagra a celor care si-au batut joc de aceasta initiativa in fond bine intentionata, dar care dovedeste cum stam cu urmasii tortionarilor comunisti care nu au fost opriti in ascensiunea lor de o lege a lustratiei operationala!
   ESTE DOVADA CEA MAI CLARA CAM CUM STAM CU URMASII CORIFEILOR COMUNISTII INFILTRATI PESTE TOT IN ACEASTA TARA!
   NOAPTE BUNA ROMANE ORIUNDE TE-AI AFLA, CALEA ESTE BINE TRASATA!!
  • 0 (0 voturi)    
   groaznic si incredibil! (Luni, 18 decembrie 2006, 23:33)

   Vulturul negru - Partidul Radi [anonim]

   Rugam autoritaile competente ca macar in ceasul al XII-lea sa scoata in afara legii miscarea terorista si totalitara numita PRM si sa-i aresteze pe toti liderii pentru propagarea unei ideologii totalitare, fapta interzisa prin Constitutie si legile tarii!
   In al doilea rand PSD-ul asa zis reformat si-a dat din nou arama pe fata de PCR vopsit in culoarea roz-rosietic! Rusine! Rusine partidelor securisto-comuniste PRM, PSD si PC!
  • 0 (0 voturi)    
   istoria mintita se razbuna!! (Luni, 18 decembrie 2006, 23:46)

   copilul revolutiei furate [anonim]

   ce urmeaza dupa aceasta condamnare ferma a sistemului criminal??!
   Cumva afisarea crimelor si jafurilor facute de comunisti in toata perioada neagra a istoriei romanilor dintre 1944-1989?
   Cumva demascarea fostilor tortionari , a faradelegilor comise si condamnarea lor ?
   Cumva punerea in aplicarea unei legi a lustratiei care sa interzica acestor specimene gen vadim sa mai repete circul dupa 1 ianuarie 2007 in forurile legislative interne si mai ales europene; nu vedeti ca miselul, agita apele in preajma aderarii, semn ca nu le priestre deloc acest lucru, simtindu-se vizati pentru trecutul lor maculat
   Cumva achitarea si repunerea in drepturile legitime pentru cei ce s-au impotrivit implementarii acestui sistem odios intre 1044-1965?? Averi confiscate, cariere distrruse, familii intregi exterminate, copii lasati pe drumuri, urmasi urmariti si ostracizati de organele de represiune, toate astea cer dreptate dar nu nprin legi adoptate de cei si-au schimbat doar parul si nu si naravul- vezi toate legile reparatorii pentru victimele sistemului comunist-inclusiv legile de restituire a imobilelor furate a doua oara de fostii activisti ai pcr, ca un exemplu oarecare...
   Cumva urmarirea penala a celor care s-aum infruptat din conturile ceausestilor si care acum au devenit capitalisti respectabili
   Cred ca o continuare a acestui demers poate avea doua posibile urmari:
   1. scindarea societatii intre cei pro si cei contra
   2. o posibila curatare a clasei politice romanesti prin dovedirea si interzicerea participarii la viata politica a celor care au avut de-a face-ei sau familiile lor - cu ciuma rosie
  • 0 (0 voturi)    
   Moment istoric & comunistii printre noi (Luni, 18 decembrie 2006, 23:48)

   Cetateanul Roman [anonim]

   Publicarea raportului asupra dictaturii comuniste este un moment istoric. Prin citirea adevarului despre comunism in manualele de istorie generatiile urmatoare vor sti cum sa se fereasca de minciunile politicienilor. Problema este ca tortionarii comunisti nu au murit inca si se afla printre noi, alaturi de progeniturilor lor, cheltuind banii securistilor, invartind afaceri sau incercand indoctrinarea prin partide politice. Cele 663 de pagini ale raportului constituie cel mai important document istoric din epoca moderna a Romaniei. Rasuflarea mi s-a oprit incepand cu pagina 180 cand am citit despre torturile aplicate oamenilor vinovati doar pentru ca nu suportau nedreptatea si indoctrinarea. Fac apel generatiei tinere (anii 70-80) sa citeasca acest material si sa razbune memoria Romaniei pangarite de comunisti prin dezvoltarea unei constiinte independente, prin ignorarea doctrinelor politice, a politicienilor si prin aplicarea gandirii independente, ignorand inclusiv incercarea de control asupra opiniei publice prin mass-media. Jos comunistii care mai traiesc printre noi!
  • 0 (0 voturi)    
   o mascarada (Marţi, 19 decembrie 2006, 0:38)

   stopbase [anonim]

   in opinia mea, raportul este foarte foarte slab. Un astfel de raport trebuie sa fie foarte nuantat. In primul rand nu toata populatia Romaniei a suferit de pe urma comunismului. Spre exemplu, reprezentantului vremelnic al statului roman, dl. Basescu, nu i-a fost rau deloc si macar pentru acest motiv trebuia sa se abtina de la a face o astfel de asertiune care nici macar nu reprezinta punctul lui de vedere, ca sa nu mai vorbim de al altora. Corecta dupa parerea mea era o declaratie care sa acopere punctele de vedere ale unei LARGI majoritati a poporului roman. Asa era onest si intru reconciliere numai ca dl. Basescu nu si-a dorit niciodata reconciliere nationala ci o vesnica debandada din care sa poata iesi triumfator. Corect mai era ca raportul sa contina 66000 de pagini si nu 660, concluziile sa fie atat negative cat si pozitive(pentru multi pot fi concluzii pozitive) iar declaratia sa nu fie indreptata impotriva nimanui si sa permita fiecaruia sa judece pe altcineva fara decretul unei autoritati a statului. Este trist si rusinos ca in tara asta nu mai exista moderatie ca societatea civila e formata din oameni cu o viziune ingusta si extrem de mica care nu-si pot insusi sau macar accepta si punctele altora de vedere.
  • 0 (0 voturi)    
   para malaiata din plop (de Vac?-roiu) (Marţi, 19 decembrie 2006, 0:42)

   flx [anonim]

   La rand, cu totii ne-au promis
   ca vom trai in colt de rai, ca-n paradis
   ca vom trai, si toti vom prospera
   si-ncet, incet.... de toate-om aduna.

   Si incepeea sa curga neclintit
   cu miere, si-apoi lapte smantanit;
   si-ntreg poporul gura-n sus tinea,
   dar mierea.... nu cadea, caci se zaharisea.

   Cu ochii-n sus, in sec ei inghiteau
   cate-un bingote-n jos sa vina asteptau...
   iar mierea... piatra se facea
   si laptele, incet, se risipea.

   Noroc cu bravii nosti conducatori
   ca pot sa ne aduca mari comori;
   Caci toate-s de la noi, ca doar am fost bogati
   si de atata miere, avem gust de rahati...

   Multumim Domnule Basescu pentru ca ati tinut discursul pana la capat! Niciodata nu veti putea fi presedintele celor care inca mai elogiaza comunismul, pentru ca ei nu sunt romani.

   Sarbatori Adevarate!
  • 0 (0 voturi)    
   Parlament (Marţi, 19 decembrie 2006, 0:49)

   Adrian [anonim]

   Vadim a fost doar mascariciul descreierat care ne-a demonstrat de ce sunt in stare comunistii. Agresiune, grosolanie, minciuna, manipulare, atac la persoana, etc, etc.
   Dar, vinovatul principal a fost cel care a condus sedinta, presedintele Senatului, Nicolaie Vacaroiu - PSD.
   Lipsa de fermitate in aducerea la ordine a celor care au tulburat sedinta a fost premeditata, complice.
   Pentru incalcarea regulamentului Senatului trebuie sa fie sanctionat CVT. Pentru neaplicarea regulamentului Senatului terbuie schimbat presedintele Senatului.
   Pentru ca ne-au facut de rusine trebuiesc sanctionati la vot parlamentarii.
   Partidele extremiste trebuiesc scoase in afara Legii precum cele fasciste.
  • 0 (0 voturi)    
   incredibil (Marţi, 19 decembrie 2006, 1:03)

   sasha [anonim]

   Astazi pentru prima oara mi-a fost rusine ca sunt roman. Ceea ce s-a intamplat in parlament este de nedescris. Nu cred ca exista o alta tara civilizata in care este permis sa i se vorbeasca in asemenea hal presedintelui in fata parlamentului. Indiferent de afirmatiile pe care le-ar face.
   Cum a fost posibil sa se intample asa ceva? astia ne sunt alesii? de asemenea oameni e condusa tara si sunt votate legile? Daca un asemenea incident va trece fara a fi luata nici o masura inseamna ca nu mai exista bun simt in tara asta. Rusine pentru circul de azi!
  • 0 (0 voturi)    
   condamnarea comunismului (Marţi, 19 decembrie 2006, 2:18)

   John [anonim]

   1. Cine condamna comunismul??!! - Cel care, la alegerile trecute, se lamenta: "Draga Adrian, ce ghinion pe acest popor, pus sa aleaga intre doi comunisti"!!! - Cel care s-a format in comunism, fara de care n-ar fi ajuns capitan de nava, sef de agentie comerciala la Anvers si, in pragul revolutiei, seful agentiei fluviale. - Cel care n-are nici cultura, nici pregatirea necesara pentru a face acest lucru si, mai ales de a-si asuma un astfel de lucru. - Un amoral stupid, care face caz de moralitate, cazand stupid in imoralitate. 2. Cine conduce comisia stiintifica(!?) de la Cotroceni (de ce nu a Academiei sau a altor foruri stiintifice mult mai serioase)??!!
   - Un comunist, provenit din cea mai pura familie comunista, venita pe tancurile sovietice sa introneze si la noi comunismul (in forma lui bolsevica)??! - Un profitor al regimului lui Ceausescu??!- Unul dintre cei care compun "stupid people" si care, probabil, nu-si da seama ca unele dintre ideile comunsimului sunt azi puse in practica de o mare parte din populatia globului??! Dupa ce un iresponsabil ne-a pus rau cu rusii, acelasi, cu sprijinul altuia, ne baga acum in conflict si cu China??!-De ce un Volodea putea sa-si schimb ideile si un Ion nu??!3. Credeti ca este intamplator faptul ca un intelectual (Vaclav Havel) a refuzat invitatia unui marinar??!- Nu, nu este intamplator!!!4. Credeti ca in mod intamplator Jelio jelev a considerat normala comportarea Parlamentului nostru??!
   - Nu. Pentru ca el pare a fi un om politic, care accepta lupta parlamentara democratica!!!5. Doriti ca Parlamentul sa devina Marea Adunare Nationala, cu Basescu dictator??!
   - Da. Se pare ca majoritatii romanilor le place dictatura!!!
   6. Nu pare ciudata lista celor care au instaurat si perpetuat comunismul in Romania??!- Da. Sa pui pe lista pe Paler, Iliescu, Vadim si Paunescu, si sa nu intelegi de la cine provine lista, iata un motiv serios de a face parte din categoria romanilor imbecalizati
  • 0 (0 voturi)    
   traiasca anticomunismul - neaparat stiintific! (Marţi, 19 decembrie 2006, 2:27)

   parpanghel [anonim]

   Condamnarea comunismului este o judecata (evaluare, optiune, convingere) politica - in sensul plasarii celui care o enunta pe o anumita pozitie ideologica, etica sau filosofica (filosofie politica, sociala, a istoriei etc.), respectiv pe o pozitie anticomunista (al carei spectru poate merge de la dreapta la stinga si invers, nu-i o problema).
   Cercetarea istorica a unei epoci vizeaza cunoasterea ei si, de asemenea, intelegerea ei, ceea ce nu are nimic de a face nici cu justificarea, nici cu condamnarea.
   Pentru a condamna comunismul - intr-un Parlament si prin vocea unui sef de stat - nu era nevoie de nici un "raport stiintific" asupra acestuia. Invers, un studiu istoric cu adevarat stiintific - sine ira et studio - nu are de ce sa condamne.
   Daca putem cadea de acord ca Vadim si ai lui au facut astazi "circ" in Parlament, atunci intreaga operatiune a presedintelui (incepind de la instituirea comisiei si pina la mesajul de azi) cum trebuie numita?
   p.s. Poate unii au uitat, dar partidele leniniste au fost ferm si neclintit convinse ca "justetea" revolutionara a actiunii lor in societate, conformitatea liniei lor politice cu insusi "sensul istoriei", conferea automat viziunii lor un caracter stiintific. Marxism-leninismul exprima adevarul istoriei (in intelegerea lui de sine) TOCMAI datorita caracterului lui riguros partinic. Iar acesta era unul din punctele "tari" ale doctrinei!...
  • 0 (0 voturi)    
   Adeptii comunismului .... (Marţi, 19 decembrie 2006, 2:52)

   Mosca [anonim]

   E foarte important ca fiecare roman sa condamne comunismul si ceea ce a insemnat pentru Romania.
   In prezent sunt inca multi adepti ai acestui regim si unii pot fi declarati adevarati fani.
   Multi dintre ei privesc la fasolea din farfurie si se gandesc ca tot asta mancau si inainte de 89. Diferenta e ca atunci erau egali cu fiecare "cetatean", acum regasindu-se undeva in subsolul unei natii zbuciumate. Multi dintre ei privesc spre proprii copii si vad ca nu-i pot ajuta sa isi depaseasca conditia. Si nu se mai pot baza pe un sistem care le-ar fi impregnat o siguranta iluzorie a zilei de maine. Acesti oameni nu vor condamna niciodata comunismul. Oare lor poate sa le explice cineva ce au avut de castigat prin schimbarea din 89 ?
   Oare sunt capabili sa inteleaga ?
   Aceasta este datoria fiecaruia dintre noi, cei care am avut ceva de pierdut in aceste decenii de izolare.
   Eu personal ma consider neafectat de acel regim in mod direct (aveam doar 5 ani si stateam strans de bratele unui bunic care plangea si repeta intr-una "Suntem liberi"). Asta e singurul lucru care mi-a rams intiparit in minte din timpul revolutiei. Nu lasati un om ca Corneliu Vadim Tudor sa fardeze uraciunea unui regim ce a inlocuit identitatea atator generatii cu sentimente de frica si teroare.
   Adevarata puterea nu este decat in mainile voastre.
  • 0 (0 voturi)    
   era si vremea. (Marţi, 19 decembrie 2006, 5:47)

   G BUJU.CANADA [anonim]

   poate asa va intra si el un comunist in istorie .

   na facuto kgb-ul ilici stalin iliescov ,na facuto costantinov,a facuto basescov.felicitari de peste marii si tarii.
  • 0 (0 voturi)    
   intr-adevar rusine... (Marţi, 19 decembrie 2006, 5:52)

   din Canada [anonim]

   Am citit ziarele si m-am ingrozit...Intr-un moment cand aveam impresia ca lucrurile s-au schimbat in bine in Romania...Ce s-a intamplat aduce a mineriada, iar se vor uita europenii urat la noi. Cum dracu', citind comentariile voastre - oameni educati, au ajuns la putere de vreo 50 de ani in Romania numai niste gunoaie, inclusiv dupa '90, comunisti, inculti si avizi de putere...Generatia noua (cei nascuti dupa 1970) cand o sa-si spuna odata parerea ?

   Fratilor, pregatiti-le cea mai mare surpriza COMUNISTILOR la urmatoarele alegeri : PSD, PRM, PC si o buna parte din PNL si PD trebuie pusi cu botul pe labe...Primele trei partide trebuie sa dispara de pe scena...Votati numai independenti !
  • 0 (0 voturi)    
   Vadim to be sad to death !!!! (Marţi, 19 decembrie 2006, 6:03)

   G BUJU.CANADA [anonim]   The PRM has to be eliminated from the parliment of Romnia and across Romania provincess,the population can't pay and suport this type of criminal -dictator people ,today they realy show ho they are . they are the red fucking communists that destroy Romania and Romania people !
  • 0 (0 voturi)    
   dece abia acum? (Marţi, 19 decembrie 2006, 6:18)

   justitiarul [anonim]

   dece abia acum se face asa ceva? cine condamna pe cine? d-lor sa fim seriosi, circul care il fac acesti mafioti politici, arata clar cine sint comunistii. ei sint comunsitii d-lor , 95% sint tot comunisti care conduc azi romania, toate formatiunile astea politico-mafiote sint comuniste. dar sa ne intoarcem la zilele si situatia in care traiesc romanii. si ma-va intreb, oare mafia cominista care fura de 16 ani in asa zisa democratie , cine o va condamna vreo data? asta este problema, fura toti ca ordinarii si nimeni nu da secoteala. ca toate institutiile statului ,,democratic`` sint corupte. este penibil ceea ce se-ntimpla cu saracul roman, iar mafiotii care se ascund in spatele numelui politic asi fac de cap asa cum vor ei. sa fie clar poporul roman nu a avut conducatori demni niciodata, cu exceptia catorva care au incercat sa fie corecti , dar au fost asasinati sau alungati de catre caracatita mafiota care numai din furat si minciuna a facut avere, iar cei saraci au murit de foame.
  • 0 (0 voturi)    
   Adevarul intr-o rana (Marţi, 19 decembrie 2006, 6:22)

   Vaporul esuat(nema flota roman [anonim]

   La asemenea raport (d.p.d.v. moral al celor care l-au intocmit) - asemenea comportare.In sfarsit, am avut si circ televizat.De democratie nu mai vorbim, pentru ca pumnul in gura e mare (se vrea "adevarul" numai dintr-o parte, enuntat-nu se asculta si partea cealalta)
  • 0 (0 voturi)    
   Curajul lui Basescu (Marţi, 19 decembrie 2006, 6:24)

   cristian [anonim]

   Desi stia ce il asteapta in parlament Traian Basescu a avut taria sa infrunte stihia (si aici nu ma refer numai la peremistii cei slabi de minte ci la cei care ii manipulau din umbra).
   El a dovedit inca odata ca este singurul barbat de stat pe care a reusit sa-l produca clasa noastra politica dupa revolutie.
   Ca unul care din 1990 am votat intotdeuna cu cei pe care i-am presupus a fi fortele democratiei si ale modernizarii(PNTCD,Conventia Democratica, Alianta DA) nu pot totusi sa nu-mi exprim frustrarea ca in atitia ani nu am reusit sa scoatem la suprafata o personalitate cu trecut necomunist care sa faca ceea ce a facut ieri Basescu.
   Este si mai trist cind te gandesti ca lasul si meschinul Milica cel Fricos pe care l-am votat ca presedinte in 92 si 96 este astazi alaturi de Vadim,Ilescu si Nastase.
  • 0 (0 voturi)    
   d-lor din massmedia romana!. (Marţi, 19 decembrie 2006, 7:44)

   justitiarul [anonim]

   dece nu lasati opiniile mele pe aceste forum? va deranjeaza mafia care va conduce? sa va fie rushine , cum sint mafiotii politici care va dirjeaza , asa sinteti si voi. jos cu mafia comunito-democratica a romaniei..... cu buna stiinta si voi si mafiotii politici, manipulati pe saracul roman si il infometati si il duceti la disperare. sa va fie rusine ordinarilor, nici nu ami mai vine sa ma mai uit la ceea ce dati voi pe acest nenorocit post tvri, care repetati stirile de 4, 5 ori in 24 de ore.
  • 0 (0 voturi)    
   limbricul (Marţi, 19 decembrie 2006, 8:00)

   ax [anonim]

   Cred ca avem si noi dreptul sa ne jucam cu pagina asta:
   http://ro.wikipedia.org/wiki/Corneliu_Vadim_Tudor#Campania_electoral.C4.83_din_2004
  • 0 (0 voturi)    
   Explicatia (Marţi, 19 decembrie 2006, 8:33)

   stefan [anonim]

   Romania s-a schimbat si se schimba, Vadim a ramas intzepenit in istoria comunista. De acolo nu-l mai poate scoate decat bunul Dumnezeu.
  • 0 (0 voturi)    
   Ati observat? (Marţi, 19 decembrie 2006, 9:39)

   MAROG [anonim]

   Aseara au fost la tvr 3 invitati, sa vorbeasca despre raportul Tismaneanu. Unul dintre ei se numea Diaconescu. Ati observat cum a inceput sa se balbaie, sa nu mai fie consecvent in pareri, cand a intrat in emisie prin legatura telefonica Vladimir Tismaneanu? Calm si simplu, l-a desfiintat pe domnul Diaconescu care, la un moment dat, nici nu prea intelegea intrebarile adresate de istoric.
   Suntem condusi de oameni falsi!
  • 0 (0 voturi)    
   Vadim (Marţi, 19 decembrie 2006, 9:40)

   Laur [anonim]

   Securistii care pompeaza bani in acest maimutoi comunist ar putea sa-i plateasca si un tratament intr-o clinica de specialitate...
  • 0 (0 voturi)    
   17 ani (Marţi, 19 decembrie 2006, 9:47)

   Conte [anonim]

   In sfarsit! In extremis, dar nu prea tarziu.
  • 0 (0 voturi)    
   De ce in Romania comunismul a creat cel mai odios si mai SANGEROS regim ? (Marţi, 19 decembrie 2006, 10:22)

   INDI [anonim]

   Raportul acestei Comisii ar putea sa faca cunoascuta lumii civilizate
   o Romanie care a luptat si in care au murit oameni din cauza sistemului comunist.

   Nu stiu daca exista vreun sistem comunist undeva in lume in care sa nu fi existat represiuni sangeroase si abuzuri asupra drepturilor omului,

   Dar in Romania comunismul a inceput pe tancuri si a sfarsit cu tancurile intoarse de P.C.R IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR !!!

   Si avem astazi maimutzoi ca vadim care se revolta la condamnarea, pentru prima oara in istorie, a crimelor comuniste !!!!

   Putem re-deveni o tara plina de demnitatea pe care ne-o da faptul ca am reusit sa revenim la lumina dupa intuneric si chiar si dupa ce un intunecat ca Iliescu a intors din nou armele impotriva propriului popor !!!

   Sa ne dorim ca acest lucru sa nu se mai repete niciodata !
   iar pentru asta este necesar sa cunoastem mai ales DE CE aceste lucruri au fost POSIBILE NUMAI IN ROMANIA !

   Acest raport este inceputul pentru o lume fara comunism in Romania!
  • 0 (0 voturi)    
   cat de multe ar fi de zis... (Marţi, 19 decembrie 2006, 11:20)

   daniel [anonim]

   Ar trebui sa ne asezam toti la o masa si sa vorbim. Sa exprimi atatea idei in cateva randuri este imposibil. In fine, sa incerc una.

   Am vazut ieri un parlament lipsit de barbati adevarati. Nici macar unul in atitea sute de indivizi. Nu am vazut printre parlamentari unul singur care sa se comporte curajos si ferm (adica sa se dezica pe fata de Vadim, indiferent in ce forma). Degeaba aratam doar catre Vacaroiu - toti sunt vinovati in aceeasi masura.
   Daca maine Basescu ar putea aplica ceva din Constitutie care sa-i dea dreptul sa dizolve Parlamentul strict pe baza prestatiei acestuia de ieri, ar gasi in mine un suporter fervent.

   Cat despre Vadim, din atatea epitete spuse aici, mie cel mai inspirat mi s-a parut "dement". Conform DEX (online - ce-i drept): care are tulburari psihice grave; iesit din minti; nebun; alienat.
  • 0 (0 voturi)    
   Organizare (Marţi, 19 decembrie 2006, 11:30)

   satirul [anonim]

   Romani nemernici, neputinciosi si demagogi! Asta sunteti cu totii cei care postati aici! Stati si va lamentati pe forumuri, bloguri si jurnale in loc sa faceti ceva ... sunt impresionat pana la lacrimi cum il condamnati pe vadim, becali si tot neamul lor, dar de votat votati cu picioarele, ca deh, fiecare popor are conducatorii pe care si-si merita ... ma voi sunteti prosti cu totii ? Toti strigati in gura mare ca uite ce circ e in Parlament, dar va intreb, toti care salivati destul in mesajele ce au fost si vor sa vina pe forumul asta, de ce naiba nu organizati un partid al romanilor cu gandire curata si progresista? Bai nevolnicilor, vedeti ca nu faceti nimic? Rusine sa va fie! Va lasati condusi de minti luminate cu lanterna ... Cine are spirit mai practic deschide o pagina de net unde se incepe strangerea de adeziuni ... Vreau sa va vad la treaba ... nu se mai poate sa fim o turma de oi inteligente, care isi dau seama in ce situatie de rahat se afla, dar nu fac nimic ... La treaba!
  • 0 (0 voturi)    
   Organizare (Marţi, 19 decembrie 2006, 11:30)

   satirul [anonim]

   Romani nemernici, neputinciosi si demagogi! Asta sunteti cu totii cei care postati aici! Stati si va lamentati pe forumuri, bloguri si jurnale in loc sa faceti ceva ... sunt impresionat pana la lacrimi cum il condamnati pe vadim, becali si tot neamul lor, dar de votat votati cu picioarele, ca deh, fiecare popor are conducatorii pe care si-si merita ... ma voi sunteti prosti cu totii ? Toti strigati in gura mare ca uite ce circ e in Parlament, dar va intreb, toti care salivati destul in mesajele ce au fost si vor sa vina pe forumul asta, de ce naiba nu organizati un partid al romanilor cu gandire curata si progresista? Bai nevolnicilor, vedeti ca nu faceti nimic? Rusine sa va fie! Va lasati condusi de minti luminate cu lanterna ... Cine are spirit mai practic deschide o pagina de net unde se incepe strangerea de adeziuni ... Vreau sa va vad la treaba ... nu se mai poate sa fim o turma de oi inteligente, care isi dau seama in ce situatie de rahat se afla, dar nu fac nimic ... La treaba!
  • 0 (0 voturi)    
   Vadim un agitator comunist fara cauza (Marţi, 19 decembrie 2006, 11:51)

   Adrian [anonim]

   Vadim a utilizat vechea metoda comunista, si anume aceea de a aduce oameni "neciopliti" pentru a-i "pune la punct" pe intelectualii romani. Am fost total scarbit de ce am vazut ieri in Parlaamentul Romaniei.Cat timp mai trebuie sa-l suportam pe acest om care se da mare patriot? Vadim este defapt un "agitator comunist fara cauza". Cum isi poate permite sa aduca injurii la adresa unor oameni de valoare cum este Horia Roman Patapievici? Ce trebuie sa facem sa scapam odata pentru totdeauna de oameni ca si Vadim?
  • 0 (0 voturi)    
   Raportul d-lui Tismaneanu (Marţi, 19 decembrie 2006, 12:10)

   oscar [anonim]

   Tot respectul pt. munca d-lui Tismaneanu. Timpul la dispozitie a fost fff.scurt,total insuficient pentru o asemenea perioada agitata si plina de dedesupturi si ascunzisuri. Un raport prezentat Parlamentului nu este un eseu academic, cu atat mai putin o opera literara
   Parerea mea este ca 50 de ani de comunism inculca o cercetare mai ampla si mult mai documentata,pe perioade pentru nu a cadea in capcana istoriei scrise la comanda(istoria stalinista a Romaniei)
   Avem obligatii morale fata de tanara generatie sa le spunem adevarul pentru a nu semana cu cei care au domnit pana in 1989
  • 0 (0 voturi)    
   Dar ce este pana la urma comunismul??? (Marţi, 19 decembrie 2006, 12:29)

   Mihai [anonim]

   Inainte de '89 stiam clar ce era comunismul. Ceausescu si partidul aplicau doctrina. Dupa'89 am zis,"gata suntem in democratie". Ce gluma, daca in prezent nu mai avem cozi la ratie si program scurt la televizor inseamna ca nu mai este comunism? Ei bine nu este comunism. Cea mai buna strategie a fost sa i se dea romanului senzatia de democratie...face ce vrea, cum vrea si cu cine vrea. Ma uit si azi la romanul de langa mine si ma ingrozesc cat de disperat poate fi in supermarket sa umple caruciorul. Comunismul ne-a infometat fizic si psihic incat nu mai ne mai ridicam capul din farfuria de mancare si din ziarele de scandal. Ce mai tare smecherie... dai romanului ce vrea ca sa il tinem ocupat. Are mancare cata poate duce, are filme, jocuri si femei goale. Comunismul nu mai exista in patura maselor din Romania. In guvernul tarii nici acolo nu mai este comunism...ci o noua forma, un nou curent, care este pur si simplu lupta pentru existenta cu iz financiar, CORUPTIE. Domnilor cine mai se oboseste sa aplice doctrine comuniste cand in ziua de azi banul din buzunar conteaza. Ii vedeti voi pe legumele din guvern sa stea sa dea ordine de aplicare a cenzurii sau de rationalizare a alimentelor.NU domnilor, ei dau ordine ca sa se aranjeze ei cat mai bine. La Basescu nu prea avem ce sa comentam ca inainte de '89 muncea ca sa manance. Vadim, il ducea tatal meu care era pe taxi pe vremea lui Ceasca la fetite. Cerea restul de la bani dati de Ion Cristoiu pe cursa de taxi care erau lasati cu titlu de bacsis la sofer cand se introceau de la aeroport. Vadim este un accident genetic as spune. Probabil ca a fost o incrucisare intre rude sau cu vreun caine. Gura lui nu o vom inchide niciodata, intotdeauna exista un caine care latra si spumega in fiecare ograda. Lasati-l sa moara singur si nimeni nu isi va aminti de el.
   Tot strigam in gura mare comunism in sus, comunism in jos. De unde dracu comunism...romanului ce i se pare suspect spune ca este comunism.
  • 0 (0 voturi)    
   De ce letargizam? (Marţi, 19 decembrie 2006, 12:37)

   Adrian [anonim]

   De ce nu cerem pasnic ca Vadim sa plece din Parlamentul Romaniei? De ce nu organizam un mars prin fata parlamentului prin care sa cerem demisia lui? De ce? Pentru ca ii iarna si ni frig si ni lene si nu avem chef. De aceea au inventat straini zicala "mamaliga nu explodeaza". Unde sunt cei care au facut revolutia? Morti, plecati din tara sau letargici ca si restu. Ce ne trebuie sa ne trezeasca din aceasta amorteala? Poate un impuls din exterioru tari cum a fost si la "revolutie".
  • 0 (0 voturi)    
   de ce nu era de acord cu condamnarea comunismului ? (Marţi, 19 decembrie 2006, 12:47)

   vadim [anonim]

   Poem de inchinare
   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
   de Corneliu Vadim Tudor

   Avem un barbat intre noi si lumina
   ne luam din luminile ochilor sai
   e bland ca amurgul sfintind Bucovina
   si aprig ca Oltul vuind printre vai
   pamantul acesta l-a dat, intr-o iarna
   asa cum da iarba dintai, prevestind
   schimbarea la fata a firii si-a vechei
   suflari romanesti cu peceti de argint.

   Si multe zapezi l-au albit pe la tample
   si-atatea adanci nedreptati l-au durut
   taind pentru noi partii largi catre viata
   el steagul de foc tot mai sus l-a tinut
   astfel si-a urmat Ceausescu destinul
   cu-o dragoste vie de oameni in piept
   astfel nu mai mira pe nimeni ca astazi
   e falnic stejar si carmaci intelept.

   Iubindu-si lucid si din inima tara
   osteanul din el n-are tihna deloc
   si pieptul si-l pune viteaz la fruntarii
   si pace el vrea, si belsug, si noroc
   inchin, dar, un cantec de slava in cinstea
   acestui tezaur de minte si har
   el, care, luptand ne-a redat demnitatea
   de neam de eroi si popor legendar!
  • 0 (0 voturi)    
   Condamnarea comunismului!!?? (Marţi, 19 decembrie 2006, 14:18)

   Nica Leon [anonim]

   Si cu acest prilej am dovedit cit de originali sintem.
   Un comunist, infractor nepedepsit, ajuns nemeritat sau datorita comunistilor care l-au votat, a ajuns ca dupa 17 ani de la declansarea unei Revolutii anticomuniste sa condamne comunismul.
   In tot acest timp, ba chiar si sub nasul sau infundat, comunistii isi fac nestingheriti mendrepel considerindu-se si chiar manifestindu-se ca stapini ai Romaniei, vind averea inalienabila a tarii cum si cind doresc, in dispret total fata de normele pingaritei Constitutii a Romaniei, isi fixeaza salariile asa cum vor muschii lor, pentru a nu mai aminti ce privilegii si pensii si-au tras, tocmai pentru ca au "meritul" de a fi jefuit, umilit si batjocorit foarte bine acest prea tolerant si prost popor.
   In privinta "circului" eu nu pot decit sa ii condamn pe acei "jurnalisti" care atunci cind nu ling, dezinformeaza sau cenzureaza, condamna.
   Eu sint multumit ca am reusit sa dau, in decembrie 1989, libertate acestei populatii, care ieri a demonstrat, chiar si in parlament, ca se pote manifesta liber atunci cind sustine opinii contrare celor doua palate pline cu gogomani si, pentru asta ar trebui sa fim multumiti.
  • 0 (0 voturi)    
   Victime de acum si de demult (Marţi, 19 decembrie 2006, 14:36)

   Anacronicus [anonim]

   Clar, e o reparatie morala care trebuia facuta acum 17 ani.
   Dar sa nu uitam ca victime si violenta au fost si in istoria moderna precomunista: rascoala de la 1907, legionarii... Si nu numai la noi vezi: razboiul din fosta Iugoslavie, toturarea soldatilor irakieni de catre americani, sau cate se mai intampla acum si nu stim in orice stat democratic sau nu de pe Pamant. Cu "homo homini lupus" trebuie sa luptam. Arme? luat atitudine, protest, vot.. Locatie: spatiu real sau virtual - internet
  • 0 (0 voturi)    
   Inca o data (Marţi, 19 decembrie 2006, 14:47)

   Daniel [anonim]

   Inca o data Comunistii isi arata adevarata lor natura.

   Daca aceasta condamnare avea loc in 1990 nu ar fi avut tupeu sa faca ce au facut.


   Imi palce de cei din partid care il vorbesc de bine pe Vadim... e un om rational destept .... daca ar fi fost oricare dintre lucrurile astea nu s-ar fi comportat asa .
  • 0 (0 voturi)    
   ptr 93 limbricule : PRM-ist n-a facut NICIODATA NIMIC impotriva mafiotilor comunisti si PSD-isti - R.U.S.I.N.E !!! (Marţi, 19 decembrie 2006, 15:00)

   PRM+PSD [anonim]

   Datul din gura si atat - ati fost la guvernare sau ati sptijinit aproape toate guvernele comunistilor care au jefuit tara - adica ale PDSR-ului si ale PSD-ului - NICIODATA nu v-ati opus, si niciodata nu ati initiat vreo lege IMPOTRIVA JAFULUI

   Limbricule, anul asta ati votat cu amandoua mainile impotriva reformei in justitie si IMPOTRIVA LEGII ANI

   Numai legea ANI poate sa-i prinda pe mafiotii din parlament - iar voi ati ciuntit-o si ati ciopartit-o si ati votat IMPOTRIVA ei.

   Asa ca jigodiilor, voi n-ati facut niciodata nimic impotriva JAFULUI - nici cand ati fost la putere nici in opozitie

   NIciodata nu am vazut jegurile PRM-iste sa spuna ceva impotriva rusilor care ne vand gazul la pretul cel mai mare de 17 ani, indiferent cine a fost la putere

   asa ca jegurilor, ati jefuit, umilit si batjocorit foarte bine acest tolerant popor - ALATURI si IMPREUNA cu PSD

   Si sa nu mai indraznesti sa vorbesti despre basescu jegule, pt. ca el a fost judecat de justitia comunista a lui Iliescu timp de 12 ani; De ce l-au judecat atata ? pentru ca jegurile tale de vacaroiu si Mihailescu au semnat pentru vanzarea flotei.

   Cand mai deschizi ciocu sa vorbesti de mafioti - sa vii AICI cu legile IMPOTRIVA CORUPTIEI pe care le-a VOTAT PRM-ul sluga MAFIOTILOR PSD-isti !!!

   R.U.S.I.N.E !!! COMPLICII MAFIOTILOR TIMP DE 17 ANI !
  • 0 (0 voturi)    
   Zdreanta de Vadim (Marţi, 19 decembrie 2006, 15:42)

   Nea Ion [anonim]

   Nu bai vadim sau ma rog tudor un nume romanesc ca alalalt e RUSESC, zdreant-o care esti si porc care mananci numai laturi eu nu sunt in nici un partid si nici nu simpatizeze cu marinarul dar bagami-as pula-n mata esti o jigodie de comunist ordinar ,rrrrrrrrrrrrrrreati a dracu de zdrente de comunisti si securisti aciuati pe meleaguri romanesti.
   Vadim tu nu esti decat un cacat bulbucat in societatea asta a noastra pe care noi tinerii pana in 30 ani speram sa o schimbam.NU esti decat un libidinos si pupator in cur de cururi ceausiste si iliesciene, care mananci cacat cu o asa ura in fituica de partid incat nu am vazut in viata mea.
   Sper ca Nea Nelutu la proces zsa te dea sipe tinepe tava si sa ajungi unde tie locul.
   Un ROMAN
  • 0 (0 voturi)    
   Felicitari! (Marţi, 19 decembrie 2006, 17:16)

   Mimi [anonim]

   Felicitari, esti cel mai tare de azi!
  • 0 (0 voturi)    
   Cititi art.92 (Marţi, 19 decembrie 2006, 17:19)

   Mimi [anonim]

   Felicitari, esti omul zilei! (pt. autorul articolului)
  • 0 (0 voturi)    
   nu asa se procedeaza d-lor.... (Marţi, 19 decembrie 2006, 18:22)

   justitiarul [anonim]

   vad aci opinii frt. bune din toate pnctl. de vedere. cum este op. cu nr. 90 scrisa de mihai. dar sa stiti ca nu acum era momentul de condamnare a comunismului. daca asa zisii politicieni`` erau corecti , trebuiau sa faca acest lucru imediat dupa 89`. acum este tirziu. condamnarea comunismului trebuia facuta de un presedinte al romaniei tinar , care nu a fost nici macar shoim al patriei comuniste, iar aceste likele cu nume politic din ziua de azi ,sa fi fost morti sai inlaturati definitiv din viata politica a romaniei. baescu a vrut sa se dea mare si sa mai castige putin capital electoral prin acest gest de taraba. a uitat romanul cand , el, basescu , si-a dat pantalonii jos pe peronul garii din bucuresti, spunandule celor care erau disperati ca si pierd locurile de munca si vor fi muritori de foame , ca asta vor primi, deci dosul lui, ca atunci era ministru al transp. cat de repede a uitat romanul si acest lucru. poporul roman , este bulversat si lasat de izbeliste, aparent acesti ordinari cu nume politic, fie in op. sau la guv. se fac , ca conduc tara, dar in realitate nu este asa. si va intreb, unde-s d-lor mafiotii care au furat mil. de $$ , din 89` si pina acum? dece nu este nimeni dupa gratii? prin asta se dovedeste frt. clar ca toate institutiile statului ,,democratic`` roman sint corupte, iar ei, oamenii acestor institutii si mafia politica, se ajuta intre ei la furat , asta sa dovedit de multe ori , in judecata celor care pot face o analiza a lucrurilor corect. sa dovedit clar si inca se dovedeste si acum, poporul roman nu a avut conducatori demni, toti au fost niste hoti in cel mai pur stil caracterisitc, cu exceptia catorva care au fost fortati sa plece sau au fost asasinati misheleste de catre gonoaiele politice care inca si azi mai au o continuitate frt. activa in politica romaneasca. ma intreb si va intreb, oare kiar a fost necesar sa vina un strain (carol) pt. ca poporul roman sa se poata ridica in demnitate? sint multe de spus dar ce folos ....
  • 0 (0 voturi)    
   postul 86 (si 87) (Marţi, 19 decembrie 2006, 19:42)

   Cetateanul Roman [anonim]

   Facand abstractie de limbajul jignitor pentru noi cei care ne postam ideile pe forumuri si bloguri, ideea domnului sau doamnei - se pare ca mai in varsta, pentru ca altfel nu vad de ce nu a avut deja initiativa unui site de adeziuni - este de luat in seama? Credeti ca societatea civila se poate implica in politica, vorba aceea, fara sa o manance porcii? Il invit pe autorul art.86 sa isi dezvolte ideea intr-un limbaj mai civilizat.
  • 0 (0 voturi)    
   cand? (Marţi, 19 decembrie 2006, 21:24)

   un roman [anonim]

   E bine ca am condamnat comunismul. Tarziu, da e bine.
   Eu insa visez la mai mult. Visez la ziua cand vom condamna prostia. Ca asta ne doare cel mai tare. Visez la ziua in care vom condamna patetismul pentru ca din asta avem la greu si ne tine de la munca.
   Romani, fiti eficienti, buni profesionisti si invatati sa faceti bani multi si cinstiti! Apoi toate se vor rezolva de la sine! Si pe urma puteti sa condamnati pe cine vreti voi! Pentru ca atunci veti avea cu ce!
  • 0 (0 voturi)    
   WC-ul (Miercuri, 20 decembrie 2006, 9:25)

   WC [anonim]

   de acord cu pctul 102.

   dar ca sa faci asta ai nevoie de un fundament legal strong.

   si o lipsa din viata politica a unei buzi de om ca WC Tudor.

   romanii de orice culoare ar trebui sa traga apa scurt si vartos dupa acest mare rahat care infuunda conductele societatii romanesti.

   el si udmr-ul ar trebui sa dipara in acelasi timp de pe scena politica romaneasca.
  • 0 (0 voturi)    
   Mircea Geoana - Interviu in Revista 22 nr. 831 -8.02.2006 - 14.02.2006) (Miercuri, 20 decembrie 2006, 10:33)

   denisa [anonim]

   Fragment din interviul "Solutia pentru PSD este un singur comandant de osti (MIRCEA GEOANA, PRESEDINTELE PSD)" - Revista 22, februarie 2006
   "Cred ca nu ma banuiti de necunoastere in aceasta cauza. N-am nici un fel de dificultate, nici de generatie, nici de alta natura sa vorbim deschis despre acest subiect. Parintii mei au fost relativ importanti, tata era general in armata romana, deci nu pot sa spun ca nu a fost cineva important si ca nu a facut parte din vechiul sistem, dar n-am nici un fel de dificultate, nici intelectuala, cu atat mai putin morala si mai ales practica, sa privim critic, fara patima, la perioada respectiva. Si sa spunem: domnule, astea au fost crimele care s-au intamplat. Aici fac recurs la institutia presedintelui, nu la Ion Iliescu, ci la presedintele tarii. Ce il impiedica pe Traian Basescu - si vor raspunde prezent - sa faca o comisie de istorici, cu Vlad Tismaneanu, care este poate cel mai bun istoric al comunismului romanesc. Ca sa va dau putina dreptate, de ce am eu nevoie de o rezolutie la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei pe subiectul acesta si nu putem noi intre noi sa ne uitam cu sinceritate, cu mai putina patima la trecutul nostru comunist?"
  • 0 (0 voturi)    
   Mircea Geoana - Interviu in Revista 22 nr. 831 -8.02.2006 - 14.02.2006) (Miercuri, 20 decembrie 2006, 10:35)

   denisa [anonim]

   Fragment din interviul "Solutia pentru PSD este un singur comandant de osti (MIRCEA GEOANA, PRESEDINTELE PSD)" - Revista 22, februarie 2006
   "Cred ca nu ma banuiti de necunoastere in aceasta cauza. N-am nici un fel de dificultate, nici de generatie, nici de alta natura sa vorbim deschis despre acest subiect. Parintii mei au fost relativ importanti, tata era general in armata romana, deci nu pot sa spun ca nu a fost cineva important si ca nu a facut parte din vechiul sistem, dar n-am nici un fel de dificultate, nici intelectuala, cu atat mai putin morala si mai ales practica, sa privim critic, fara patima, la perioada respectiva. Si sa spunem: domnule, astea au fost crimele care s-au intamplat. Aici fac recurs la institutia presedintelui, nu la Ion Iliescu, ci la presedintele tarii. Ce il impiedica pe Traian Basescu - si vor raspunde prezent - sa faca o comisie de istorici, cu Vlad Tismaneanu, care este poate cel mai bun istoric al comunismului romanesc. Ca sa va dau putina dreptate, de ce am eu nevoie de o rezolutie la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei pe subiectul acesta si nu putem noi intre noi sa ne uitam cu sinceritate, cu mai putina patima la trecutul nostru comunist?"
  • 0 (0 voturi)    
   Raportul Tismaneanu (Miercuri, 20 decembrie 2006, 11:55)

   Dr.George Calalb [anonim]

   ascunde multe si ce-i mai grav ascunde pe multi.Actorul-jucator Basescu,si-a jucat bine rolul .Vadim a fost furat de propria lui carura colerica si si-a depasit{grav}rolul incredintat.Pacat,punerea-n scena a fost RATATA.
  • 0 (0 voturi)    
   despre raport (Miercuri, 20 decembrie 2006, 12:12)

   ramona [anonim]

   am citit raportul si este foarte bine intocmit, pacat ca nu va avea nici un fel de repercursiuni asupra nici unui personaj, din viata politica actuala.
   ne-am facut de ras inca o data in fata oaspetilor straini cu manifestarile de circ!!!!!!!
   atata vreme cat scaunele comunistilor nu se misca, raportul nu are nici o valoare
  • 0 (0 voturi)    
   ... dupa 20 de ani ... (Miercuri, 20 decembrie 2006, 13:48)

   BD [anonim]

   Imi amintesc cum cineva in '89 - '90 spunea ca ne vor trebui 20 de ani ca sa intelegem democratia. Imi mai aduc aminte, ceva mai recent, cine era contracandidatul la cursa prezidentiala (si se spunea la vremea respectiva ca a ajuns acolo cu ajutorul votului tinerilor). Concluzia mea... nu mai conteaza. Imi pare rau doar ca lucrurile se indreapta atat de incet in directia fireasca, aceea in care josnicii de genul celor folosite de unii "oameni mari" nu-si au locul dintr-o cauza minora numita Bun Simt. Si cred ca o luam aproape de la capat cu cei 20 de ani...
  • 0 (0 voturi)    
   romani fara memorie, fara constiinta, fara cultura, fara instructie...si pina la urma si fara identitate... (Miercuri, 20 decembrie 2006, 14:17)

   excalibur [anonim]

   Cit: "Va spun ca FOARTE MULTI se inscriau in PCR numai pentru a fi "cineva" : oportunisti
   Inca multi cred in "comunist" mai mult din...PROSTIE, caci nu degeaba i-a numit evreul Saul Bruckner-Silviu Brucan "stupid people" .
   ---------------------
   ca bine a zis evreul asta: "PROSTI"...la urma urmei le-a facut un compliment gratuit romanilor :)
   ----------------------
   Si acum sa trecem la chestiuni mai serioase!
   Deci, se pare ca cu asasinarea cuplului Ceuasescu...a fost extirpat raul din tara...Din tara? sau din neam?...Nu, sa nu zicem din neam. E suficient sa spunem din Romania.
   Mai, mai, mai... ce rai erau comunistii....
   Rai de sa-i pui la muzeul care se v-a infiinta la Bucuresti!
   Am azit despre crimele comise de comunism in Romania...
   Bine, treaca mearga, asa o fi fost! Insa trebuiesc precisate unele lucrusoare. Trebuiesc facute unele precizari. Sa le facem:
   1. cei care au omorit, torturat, schingiuit, etc. pe romani...erau tot romani. Nu erau veniti nici de la turci, nici de la bulgari si nici de la alta aleasa natie paminteasca.
   2. Partidul Comunist Roman a fost alcatuit din r o m a n i (romani)...nu era alcatuit nici din mongoli, din etiopieni sau mai stiu el ce alta natie...
   3. Cine intra in partid ca sa faca cariera...erau tot romani....Romani pur singe.
   4. Cine a facut si bine si rau in tara asta numita Romania erau romani...pina in 1990 erau romani, doar romani. Dupa 1990 sau mai adaugat si altii ca sa faca rau!

   Deci, cei care o tot dau cu comunistii au facut si au dres, sa stie ca acei comuniti erau si sint romani. Iar aproape 4.000.000 de lingatori de cururi nu este chiar o armata cu care sa se poata glumi... Citi or fi fost comunisti adevarati? 1 din 10? 1 din 100? Citi Insa sigur ca or fi fost mai multi de 2! Sau nu?
   Cit despre scuza: eram siliti sa ne facem memvri de partid: acestora le spun: "Aveti dreptate"...doar sinteti romani smecheri"...
  • 0 (0 voturi)    
   ... dupa 20 de ani ... (Miercuri, 20 decembrie 2006, 14:44)

   BD [anonim]

   Imi amintesc cum cineva in '89 - '90 spunea ca ne vor trebui 20 de ani ca sa intelegem democratia. Imi mai aduc aminte, ceva mai recent, cine era contracandidatul la cursa prezidentiala (si se spunea la vremea respectiva ca a ajuns acolo cu ajutorul votului tinerilor). Concluzia mea... nu mai conteaza. Imi pare rau doar ca lucrurile se indreapta atat de incet in directia fireasca, aceea in care josnicii de genul celor folosite de unii "oameni mari" nu-si au locul dintr-o cauza minora numita Bun Simt. Si cred ca o luam aproape de la capat cu cei 20 de ani...
  • 0 (0 voturi)    
   Mascarada parlamentara (Duminică, 31 decembrie 2006, 18:15)

   Doctorul [anonim]

   Ce cauta fiul curvei lui Tinu{alta curva}in gasca de derbedei adusi de servitorul lui Eugen Barbu?Si ce zice P.Roman,care le-a dat "liber",in 90?

  Abonare la comentarii cu RSS

  ESRI

  Întâlniri on-line | #deladistanță

  Top 10 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri
  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.  powered by
  developed by