- despre cum am condamnat comunismul in fluieraturile lacheilor comunismului -

Comentariu Hotnews
Doua destine (de Cristian Ghinea)

de Cristian Ghinea     HotNews.ro
Luni, 18 decembrie 2006, 0:00


Inainte de 1989, Corneliu Vadim Tudor era tot o vedeta, ca si astazi. Activistii simpli tremurau de frica lui, pentru ca avea relatii inalte. Scria poezii laudative pentru Elena Ceausescu. Era un privilegiat in acel regim in care statul controla cine ce casa avea, cine ce butelia primea si tot asa.

Cei care ridicau capul impotriva regimului erau porcaiti in revista Saptamina, unde lucra Vadim Tudor, o abjectie de presa asemanatoare cu actuala Romanie Mare. Nu se puteau apara, pentru ca Saptamina era vocea neoficala a Securitatii. Dar asta era cea mai mica dintre problemele lor, bataile si anchetele Securitatii era problemele reale.

Umilirea publica din Saptamina era doar un bonus, metoda prin care regimul se asigura ca cei mai buni dintre romani sint izolati de restul romanilor, prin intermediul celor mai rai dintre romani.

Tot inainte de 1989, Horia Roman Patapievici era un anonim. A refuzat prezenta intr-un spatiu public dominat de cei ca Vadim Tudor. S-a izolat intr-un cerc restrins si descrie acea experienta intr-o excelenta carte de eseuri. Si-a refuzat statutul de cetatean al acelui stat. Fara sa fie dizident, a refuzat participarea la acea viata publica, in care Vadim Tudor era vedeta.

Decembrie 2006. 17 ani de cind Horia Roman Patapievici a devenit cetatean. A iesit pe strada inainte ca Ceuasescu sa fuga. A ajuns la Jilava, batut si umilit de militieni. 17 ani si o zi de cind a fost rostita aceasta fraza: „Ii impuscati si ii bagati in beci.

Unul sa nu iasa viu”
- Elena Ceausescu in sedinta Comitetului Politic Executiv al CC al PCR din 17 decembrie 1989. Acea Elena Ceausescu pentru care Vadim Tudor scria elogii.

Am auzit o voce autoritara intrebind cite „bucati” sint inauntru. I s-a raspuns „sapte”. „Mai aduceti sapte”, a strigat inabusit prima voce. Dupa o clipa de tacere, altcineva a intrebat, cu o voce mult mai lipsita de autoritate: „ii...ii...impuscam acum?”.

„Nu, nu-i impusca, se asteapta ordinul” a fost raspunsul
(fragment din amintirile lui Horia Roman Patapievici din detentia de la sediul militiei si de la Jilava, decembrie 1989, volumul „Politice”).
17 ani de cind acel ordin nu a mai venit. 17 ani de cind Vadim Tudor se ascundea ca un sobolan de frica revolutiei.
Decembrie 2006. Doua saptamini inainte de intrarea in Uniunea Europeana. Horia Roman Patapievici este invitat al Presedintelui Romaniei pentru a asista la condamnarea oficiala a regimului comunist, in Parlamentul Romaniei. Corneliu Vadim Tudor este senator al Romaniei. Intra in loja unde sta Patapievici si ii striga: „Limbricule nenorocit, te arunc de la balcon!!”.

Recititi aceasta fraza. „Limbricule nenorocit, te arunc de la balcon!!”. Parca regasim aici tot ce e in neregula cu Romania.
In alte loje, zeci de scandalagii peremisti fluiera si se agita. Patapievici sta la locul lui. Spatiul public este dominat de fluieraturile bandei lui Vadim Tudor. Patapievici asista impietrit la spectacolul in care este din nou exclus din spatiul public. Este tot al lui Vadim Tudor.
„Afirm cu tarie si in deplina responsabilitate ca regimul comunist din Romania a fost ilegitim si criminal”, tuna vocea regasita din tuse a Presedintelui Basescu. Huo! Huo!, urla Vadim Tudor. Presedintele Basescu multumeste Doinei Cornea, lui Mircea Dinescu, lui Radu Filipescu, lui Gabriel Andreescu si altor dizidenti pentru curajul lor.

Aminteste de Liviu Babes, care si-a dat foc pe pirtie la Brasov. Aminteste de Europa Libera. Toti injurati de Saptamina lui Vadim Tudor.

Vocea lui Basescu si vocea lui Vadim Tudor concureaza in Parlamentul Romaniei. Patapievici tace. Militienii de la Jilava si huliganii peremisti din Parlamentul democratic al Romaniei inchid un cerc. Am condamnat comunismul in fluieraturile lacheilor comunismului.

Este cea mai cutremuratoare imagine a ceea ce putem numi condamnare fara decomunizare. Prea putin, prea tiziu.172 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Nu am cuvinte..... (Luni, 18 decembrie 2006, 18:41)

  Claudiu [anonim]

  sa descriu ticalosia acestui Vadim Tudor. Desi Biblia pe care spui ca o iubesti si e cartea ta de capatii ti-a spus sa nu preacurvesti, afla Vadime ca ai preacurvit. Ai preacurvit moral, preamarind si sustinind un regim criminal. Domnule Patapievici sint alaturi sufleteste de dumneavoastra! Iar domnule Basescu tot respectul unui cetatean al Romaniei pentru acest gest extraordinar! Vreau sa cred ca s-a pus in miscare tavalugul care ii va matura pe acesti netrebnici fosti si inca actuali lachei ai comunismului, tavalug care sa fie concretizat in LEGEA LUSTRATIEI, singura care poate sa ne curete societatea de aceste mizerii comuniste!
 • 0 (0 voturi)    
  gunoaiele din parlament (Luni, 18 decembrie 2006, 18:44)

  Dr Marutza [anonim]

  De ce nu-l bagati in camasa de forta pe acest dement cu numele de vadim-tudor??ceea ce s-a petrecut in sala parlamentului este o mostra de cum e inteleasa democratia in Romania de azi: debandada,haos si domnia mitocaniei crase. Poate acum sa-si fi deschis ochii multi dintre cei care nu au contenit sa-l critice pe Presedintele Basescu si sa vada care sunt de fapt adevaratii dusmani ai acestei tari! O tarla de huligani , de necioppliti si infami nu pot sa opreasca mersul inainte al tarii. Domnule Presedinte, multi, foatrte multi, din ce in ce mai multi , din tara sau din afara granitelor tarii suntem alaturi de Dumneavoastra! Nu va pierdeti curajul! Cainii latra, caravana celor multi doritori de bine, merge inainte!
  PS Vacaroiu, Geoana & co., la cosul de gunoi al istoriei!!
 • 0 (0 voturi)    
  Romania (Luni, 18 decembrie 2006, 18:52)

  Mihai A [anonim]

  Acest articol, de fapt, ceea ce descrie ma face sa-mi fie rusine ca sunt roman si ca cetatean roman alaturi de vadim.Cu oameni ca el ne meritam soarta.Sunt mandru insa ca sunt cetatean ca Patapievici.
 • 0 (0 voturi)    
  doua destine (Luni, 18 decembrie 2006, 19:02)

  giorgica [anonim]

  Mare dreptate avea Horia Roman Patapievici intr-un interviu acordat ,unde spunea ca in timpul revolutiei trebuiau sa fie impuscati toti conducatorii si lingaii regimului comunist iar pe restul securistilor sa-i fii batut "pina ii suna apa in cap". Numai in asa fel scapam de ei si nu eram azi aici unde suntem.
 • 0 (0 voturi)    
  moment istoric (Luni, 18 decembrie 2006, 19:04)

  claudiu Radeanu [anonim]

  am asistat azi la un moment istoric , in care am avut curajul a spune in fata un lucru care il stiam de fapt, cu totii: comunismul a fost un sistem de opresiune. De asemeni stim cu totii si metodele folosite: deportarea, carcera. Nu avem de ce sa ne ascundem dupa deget si sa spunem clar in fata: Da , comunismul e nociv si sta alaturi de alte sisteme totalitare ca nazismul.
  Despre Vadim: comportament de golan si trebuia evacuat impreuna cu chestorii. Nu mai toleram asemenea comportament.
 • 0 (0 voturi)    
  Scursurile parlamentului (Luni, 18 decembrie 2006, 19:11)

  Doru B [anonim]

  nu poti avea pretentii de la un om ca VC Tudor , se pare ca atata ii duce capul .Marea dezamagire o reprezinta cei care inca il mai voteaza , cei care inca pot avea incredere in aceste personaj, ei sunt principalii vinovati pentru promovarea scursurilor din Parlament
 • 0 (0 voturi)    
  lichele (Luni, 18 decembrie 2006, 19:12)

  matei lucian [anonim]

  Sigur vadim are mulajul dosurilor ceausestilor puse mereu la indemana.
 • 0 (0 voturi)    
  Domnului Patapievici cu dragoste.... (Luni, 18 decembrie 2006, 19:13)

  un roman mic ! [anonim]

  Domnului Patapievici cu dragoste....
  Lumina ii orbeste si ii infricoseaza pe cei care traiesc in intuneric si s-au obisnuit cu intunericul... e totusi o victorie faptul ca s-a ajuns aici, desi tot ce s-a intamplat o face sa fie una amara !
  Multumesc ...pentru Lumina si pentru Lupta...!
 • 0 (0 voturi)    
  de unde? (Luni, 18 decembrie 2006, 19:41)

  mihai [anonim]

  Lucrurile stau asa cum stau. E clar ca suntem in urma la facutul curateniei. Sunt mult prea multe locuri de unde trebuie inceput si totusi de sus parca e cel mai bine. Ce nu inteleg eu, ..., cine sunt cei care voteaza PRM? Sunt oare, foarte multi cei care nu stiu ce se intampla si cad prada vorbelor si teatrului ticalos pe care il face Vadim?
 • 0 (0 voturi)    
  "prea putin, prea tarziu" ? (Luni, 18 decembrie 2006, 19:47)

  Geo [anonim]

  "prea putin, prea tarziu". Din pacate abia acum si abia atat s-a putut face. Inchipuiti-va scena asta la mijlocul anilor '90 cand Vadim era mai "influent" si electoratul lui mai in putere. Erau in stare sa treaca la lupte de strada sau sa cheme "cetateni de bine" cum ar fi minerii.
  Un comentariu extraordinar.
 • 0 (0 voturi)    
  pt#9 cine il voteaza pe Vadim? (Luni, 18 decembrie 2006, 19:55)

  geo [anonim]

  Pt #9 il voteaza fostii comunisti de nivelul 2 care au pierdut tot la revolutie in special statutul social si posibilitatile financiare. Au fost disponibilizati si acum nu-si mai permit concediile la Mamaia si excursiile la Moscova. Acum au in jur de 50-60 de ani si sunt pensionati unii inainte de termen altii pe caz de boala(de multe ori imaginara). Asta am observat eu la cei pe care ii cunosc si voteaza cu PRM. Mi s-a parut interesant ca "modelul" se repeta si in Bucuresti si in orasele din Ardeal/Moldova/Muntenia.
  E inutil sa incerci sa discuti ceva, toti sunt niste hoti ordinari, numai Vadim ar reusi sa faca ordine in tara asta. Sunt convinsa ca astazi au fost cu totii mandri de el. ;((
 • 0 (0 voturi)    
  Si ce ne puteti face? (Luni, 18 decembrie 2006, 20:01)

  Gustav [anonim]

  Si ce daca va enervati voi pe televizoare. Ce ne puteti face?

  Ai mei au trait bine in Comunism si acum traiesc si mai bine. Nu doar ca m-am resemnat cu gandul ca ei au facut parte din zonele de sus ale regimului dar chiar imi pare bine ca au facut parte, altfel probabil ca nu as avea internet rapid acum si masina puternica.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Gustav (Luni, 18 decembrie 2006, 20:48)

  Cristian [anonim]

  Internet de mare viteza ai,masina puternica deasemenea,ce iti lipseste cu siguranta creierul !!!
 • 0 (0 voturi)    
  TRAIAN, c.v. si nicolae (Luni, 18 decembrie 2006, 20:57)

  Andrei [anonim]

  In sfarsit are si Romania un presedinte demn de stima si apreciere, un presedinte care tine capul sus si vorbeste tare, in ciuda gramezii de gunoaie care incearca sa-l intimideze si sa-l opreasca !!! Bravo Traian Basescu, sa-ti ajute Dumnezeul sa scapi Romania de LIMBRICUL c.v. tudor. Si rusine unui parlament in fruntea caruia sta un betiv notoriu ca nicolae vacaroiu, care n-a fost in stare nici macar sa simuleze o incercare de a face ordine printre golanii lui c.v.tudor......
 • 0 (0 voturi)    
  Un limbric si o limbrica.... (Luni, 18 decembrie 2006, 21:06)

  Costello [anonim]

  Un limbric(c.v.tudor) si o limbrica(d.buruiana), buza-n buza, faceau KK din gura. Cam atat pot sa spun despre acestia si ipochimenii lor. Locul lor este in latrina istoriei!
 • 0 (0 voturi)    
  Nea Vaca (Luni, 18 decembrie 2006, 21:25)

  de.bello.papagallico [anonim]

  Pai pentru ce sa simuleze betivanul ca ar vrea sa faca ordine in sala? Dimpotriva, a fost evident ca era in complicitate cu vc si cu huliganii acestuia. De discursul pe care l-a tinut smekereste dupa terminarea citirii raportului de catre Basescu, ce sa mai vorbim?
 • 0 (0 voturi)    
  Vadimistii (Luni, 18 decembrie 2006, 21:25)

  Toma Arnautu [anonim]

  PRM= ADUNATURA DE LIMBRICI SI BURUIENI !
 • 0 (0 voturi)    
  despre ei (Luni, 18 decembrie 2006, 22:24)

  no name [anonim]

  Sunt toti o apa si un pamant, doar ca unii stiu sa isi intoduca manusile pe maini cu precautie, in timp ce altii sunt mai din topor si isi dau arama pe fata. Nu il laud nici pe Basescu, nu il acuz nici pe Vadim...poate a fost un joc de culise ca sa creasca Basescu in sondaje, cine stie???Vadim este "nemernicul" care face tara de ras, Base este "salvatorul"...de la politicienii romani ne putem astepta la orice...
 • 0 (0 voturi)    
  spectacol jalnic (Luni, 18 decembrie 2006, 22:28)

  george [anonim]

  Acest spectacol jalnic oferit de un partid condus de o minte bolnava ,inconjurata de buruiana ,a lasat un gust amar oricarui om onest. Poate ca ar trebui instituita o comisie speciala medicala care sa dea avizul oricarui parlamentar inainte de a fi confirmat.BRAVO DLE PRESEDINTE PENTRU PRESTATIA AVUTA ! Si va rugam sa faceti tot ce este posibil de la nivelul Dvs. ca indivizi si partide cu un asemenea comportament ,ca sa nu mai pomenim de radacini,sa nu poata avea acces in PARLAMENTUL ROMANIEI.
 • 0 (0 voturi)    
  jocuri de culise?! (special pt nr.21) (Luni, 18 decembrie 2006, 22:44)

  elena [anonim]

  chiar dc ar fi jocuri de culise, chiar dc nu ... ceea ce s-a vazut si s-a auzit in acea ora e clar. vc tudor si tot PRMul sunt doar niste huligani murdari care pur si simplu far de ras o tara intreaga si nu au ce cauta in viata politica si cu atat mai mult in parlament.
  prezenta lor nu arata decat ca suntem un popor de huligani, ca in parlament sau pe stadion atmosfera este aceeasi. arata ca nu putem condamna lipsa bun simt. si toate astea doar pt ca ar putea fi un joc de culise unde bineinteles basescu este regizor. oare romanii se vor trezi ???
 • 0 (0 voturi)    
  Explicatie (Luni, 18 decembrie 2006, 23:00)

  Alexandrescu Vasile [anonim]

  De ce nu i-a dat Vacaroiu afara? Simplu...ca sa le demonstreze ca pot urla cat vor...ca nu mai exista comunism, ci libertate de exprimare...ca glasul magarilor nu se aude in Ceruri, ca un ultim gest disperat tipic comunist nu va reusi sa schimbe o realitate care poate pe unii ii doare...ca e mai dureros sa-i lasi sa vorbeasca fara sa-i auzi, decat sa le iei dreptul de a vorbi. Li s-a dat o lectie dura celor din PRM, care poate inca mai cred in metoda violentei si a fortei. Netrebnicii astia se cred inca in tara lui Ceausescu...poate inca nu s-au trezit...sau poate...nu vor sa se trezeasca...
 • 0 (0 voturi)    
  de ce asa de tirziu? (Luni, 18 decembrie 2006, 23:38)

  pavel nicolau - spania [anonim]

  milioane de romani au asteptat clipa asta,au si murit pentru asta.vadime dispari
 • 0 (0 voturi)    
  vai de ei (Luni, 18 decembrie 2006, 23:46)

  pavel nicolau - spania [anonim]

  securistt astia sunt ca virusi.Le recomand o terapie-SOCOLA
 • 0 (0 voturi)    
  vai de noi (Marţi, 19 decembrie 2006, 1:55)

  eu [anonim]

  18 ani sunt din 89 si pana azi. Este incredibil ca inca mai avem printre noi oameni care au ramas in cap cu ideile vechiului regim, si reusesc sa se faca auziti. Vadim Tudor.. Cine e acest Vadim? Un intelectual.. Nici decum. Este un mascarici, cu ideile acelea vechi in cap, sustinut de membrii prm(majoritatea comunisti convinsi), care sufera de el insusi. Ar fi trebuit sa il impuste si pe el si pe iliescu la revolutie. Scapa tara asta de ei, si poate era mai bine.
 • 0 (0 voturi)    
  nu e legitima comisia? (Marţi, 19 decembrie 2006, 7:19)

  clujean [anonim]

  am citit deja Raportul si n-am gasit in el nimic impotriva adevarului pe care-l stiu de vreo 35 de ani, de cand am amintiri coerente! cat despre teoriile lui Vadim, ca in comisie nu sunt academicieni, as aintreba: ce academicieni? poate Razvanel Theodorescu, sau alti "agreati" ai regimului comunist? pai asta e o comisie de spus lururilor pe nume, nu de ingropat mizeria comunista, ba! iar de acum inainte vom spune tot mai raspicat ca individul care lauda comunismul este ori ticalos, ori puturos, ori idiot! dixit
 • 0 (0 voturi)    
  rusine (Marţi, 19 decembrie 2006, 7:39)

  victor [anonim]

  Asemenea imagini il depasesc pe Caragiale.E o rusine ca oameni precum Patapievici,Plesu,Liiceanu pot fi jigniti in parlamentul Romaniei.Probabil asta e un parlament al rusinii condus de niste oameni pe masura.
 • 0 (0 voturi)    
  Cele doua Romanii (Marţi, 19 decembrie 2006, 9:57)

  Stefan Crunteanu [anonim]

  In 2004, cu ocazia alegerilor, se vorbea de existenta a doua Romanii paralele: una in curs de a se moderniza, plurivalorica, cu o gandire sanatoasa iar cealalta retrograda, incremenita intr-un sistem de valori de mult timp condamnat de istorie, cu o privire indreptata mai mult spre un trecut hiperbolizat.
  Aceasta dualitate a fost foarte clar relevata de catre evenimentele la care am fost martori in cursul zilei de 18.12.2006. Vadim este omul trecutului, omul ranilor nevindecate, necicatrizate macar. Este fanfaronul de serviciu, cel care este responsabil de pervertirea gandirii a mii de romani tineri, de varsta mea si a ta, tu care citesti acest comentariu!
  Oamenii care habar nu au ce a insemnat comunismul, au venit in sala de sedinte a Parlamentului manifestandu-si sustinerea pentru corul invectivelor CVT-iste, tinta acestora fiind intelectuali care formeaza elita educata si elevata a tarii, unii dintre acestia marcand rezistenta anticomunista in ultimii ani ai dictaturii.
  Toate acestea reprezinta un avertisment: comunismul se gaseste in chinurile mortii, dar nu a murit!
 • 0 (0 voturi)    
  Te linistesti (Marţi, 19 decembrie 2006, 11:22)

  Jean de la Craiova [anonim]

  Te linistesti cand citesti comentariile de mai jos. Pacat ca numai oamenii informatii pot ajunge sa-si exprima opiniile aici. Lipsa de informare din societatea noastra permite unor reziduri umane sa fie in continuare formatori de opinie pentru o parte importanta a societatii.

  Probabil ca PSD va disparea in 10 ani si vor ramane 2 partide politice: PD si PNL. Sunt partidele, considerate oportuniste de multi, dar care au inteles si s-au adaptat la ce inseamna democratie cu partile nasoale (lobby, certuri superficiale, jocuri de culise etc) dar si cele bune ( cea mai importanta fiind responsabilitatea).

  Asadar, vor cei Iresponsabili un sincer adio:
  CTP, Cristoiu, Geoana, Iliescu, CVT, PSD, PRM si lista e deschisa.

  PS. Pentru baiatul de cartier cu masina puternica, bag mana in foc ca are o janghina de BMW la mana a 2-a; asta pentru ca e prea sarac sa-si ia o masina noua ca-lumea.
 • 0 (0 voturi)    
  vadim vs. .... (Marţi, 19 decembrie 2006, 11:56)

  bojan cristina [anonim]

  Nu sunt un fan Vadim!!!!!
  Puteti sa scrieti un articol si despre parintii lor? Unde s-au nascut si care a fost viata lor?
  Eu zic ca este important sa vedem care sunt adevaratii oameni care au adus si propagat comunismul in Romania. Ar trebui prezentati parintii lui Tismaneanu, Patapievici, Roman...
  De ce oare se cearta Vadim cu acesti oameni? Oare prin intermediul parintiilor lor au ceva comun acestia (Tismaneanu, Patapievici, Roman,...)?
  Sa fie oare o intamplare ca istoria comunista a fost scrisa de niste oameni care nu prea aveau legatura cu natiunea romana si acum oameni de aceeasi etnie vor sa scrie din nou istoria Romaniei?
 • 0 (0 voturi)    
  ochi pt ochi si dinte pt dinte (Marţi, 19 decembrie 2006, 12:09)

  tomsijerry [anonim]

  pt puiu de securist gustav#12:
  nu uita ca omenirea evolueaza continuu, si din ce in ce mai repede, si in general (si momentan) in bine,
  a scapat de sclavagism, de comunism, de multe forme de cancer si alte boli, o sa scape odata si de gunoaie si mutanti ca voi.
  nu te culca pe urechea lui ceasca, ca nici vc_tudor nu poate manca rahat la nesfarsit, o sa plesneasca si el odata, bucura-te de internetu ala rapid al tau cat mai poti
 • 0 (0 voturi)    
  etnia salveaza romania (Marţi, 19 decembrie 2006, 12:23)

  tomsijerry [anonim]

  pt bojan cristina:
  oamenii aia au in comun ca au avut ambitie, au fost harnici, si au invatat sa folosesc creierul la maxim, singura modalitate de a scapa de sub stigmatul de jidan, ca tiganii deja s-au aranjat cu ideea ca sunt stigmatizati.
  sau sunt unguri, daca acolo bati cu etnia scriitore de istorii?
  ca alte etnii nu prea-mi vin im minte in romania. sau erau lipoveni, sau germani, sau mulatri chiar?
 • 0 (0 voturi)    
  Gustav... da' cine-a zis ca tre' sa va facem ceva? (Marţi, 19 decembrie 2006, 13:50)

  Olandezul Zburator [anonim]

  Vadimul ajuns la disperare... Probabil ca sondajele nu sunt atat de favorabile pe cat si-ar dori javra daca s-a simtit obligat sa-si aduca securistii sa scuipe. Ca sa scuipi iti trebuie mintea unui copil de cinci luni. Asa idol asa sustinatori.
  Cat despre tine, Gustav baiete mi se rupe de tine, de internetul si de masina ta ca si de familia ta de securisti. Si eu am Internet de mare viteza si masina puternica, doar ca spre deosebire de cei ca tine le-am facut singur, nu mi le-a cumparat tata. Probabil ca oricum internetul si masina vor ramane realizarile maxime ale pateticei tale vieti de fiu de securist asa ca pentru ce ar trebui sa-ti fac ceva? O sa dispari singur ca si vadimul pe care-l admiri atat de mult. 'Ai ca poate am treaba si tu ma retii...
 • 0 (0 voturi)    
  vadim t . (Marţi, 19 decembrie 2006, 14:13)

  ieremias [anonim]

  Pacostea Rananiei,bolnav mintal,fara caracter, pana cand ?
 • 0 (0 voturi)    
  pt. bojan cristina (Marţi, 19 decembrie 2006, 15:16)

  valer [anonim]

  ai dreptate, cei ai caror parinti "bagau spaima in burgheji" pe vremuri, condamna acum cu entuziasm regimul ce le-a dat casa in Primaverii; numai Valentin Ceausescu mai lipsea din peisaj ca sa-si dea si el cu parerea despre ororile comunismului

  dar ce te legi de niste amarati de istorici, e suficient sa te uiti la ascendenta lui Bogdan Olteanu; se pare ca si bunicuta lui era din aia ce stiau sa-si foloseasca creierul la maxim si s-a intamplat ca inflorirea inteligentei sa le fie declansata de venirea tancurilor rusesti

  ce conteaza, ei sunt destepti ... uita ce rapid a zburat Goma din comisie daca nu a luat in calcul inteligenta lor
 • 0 (0 voturi)    
  incredibil (Marţi, 19 decembrie 2006, 17:24)

  din UK [anonim]

  cum inca unii oameni ridica argumentul "parintilor", al originii lui Tismaneanu, etc
  Sintagma "originii nesanatoase" vad ca face cariera si ramane lipita de buzele lemnoase ale multora.

  Ipocrizie fara margini.
  Bravo pentru raport!
  Il astept de 17 ani!
 • 0 (0 voturi)    
  Vaicareli si manipulare (Marţi, 19 decembrie 2006, 17:56)

  John [anonim]

  Vaicareli si manipulare am avut si inainte si dupa 1989. Si inainte, unii dastepti o faceau pe onestii /nu de la localitatea Onesti!/, iar slugoii si fariseii le tineau isonul. Ca si acum. I-am vazut pe Lolek si Bolek, insotiti de ala de ii este scarba de romani, cum se dadeau de ceasul mortii ca i-a calcat pe bombeu unu si ca boborul nu-i urmeaza. Erau gata gata sa ceara impuscarea celor care nu gandesc ca ei. Ce s-o mai lungim, in dec. 89 am schimbat un regim belit cu un altul tot belit si tot cu aceleasi metode, altfel ambalate acum. Dar hartiile de turnesol au ramas aceleasi. Nimic nou sub soare. Vaicareli si ura. La munca, nene, nu la palavre! Ca de javre si de inculti e plina lumea.
 • 0 (0 voturi)    
  ipocrizie mi se pare (Marţi, 19 decembrie 2006, 17:56)

  valer [anonim]

  ca dupa ce ai beneficiat de toate avantajele unei familii de aparatcik sa vii avum si sa zici ce porcarie era sistemul care te-a indopat
 • 0 (0 voturi)    
  pentru Valer (Miercuri, 20 decembrie 2006, 5:28)

  Moment Istoric [anonim]

  Valer, du-te si te culca (ca esti prost).
 • 0 (0 voturi)    
  din FR (Miercuri, 20 decembrie 2006, 11:24)

  R [anonim]

  Pentru cei care ar vrea sa il vada pe VC "plecat dintre noi"... va reamintesc ca metoda readusa in actualitate de un anume Vlad din istoria noastra a fost inventata tocmai pentru astfel de oameni (ie gonoaie, scursori, etc). Poate in felul asta schimbam si intelesul actual al "tepei"!

  Absolut de acord cu dl din UK... traim intr-o tara in care mai mult de 80% dintre copii asteapta ori sa moara parintii ca sa mosteneasca o casa ori sa se descurce "babacii" sa faca bani pentru plozi "ca doar de asta traiesc"! Cei obisnuiti asa nu vor accepta vreodata ca unii se pot detasa de gandirea parintilor si ca pot evoulua in alt fel! Si la fel cum Tismaneanu poate sa se detaseze de greselile parintilor, la fel Geoana poate sa se indeparteze de invataturile tatalui (ca presupun ca daca era si seniorul "prostanac" nu il mai primeau in securitate :D)!

  Banuiesc si eu ca a existat un strop de complicitate (voluntara sau nu) in desfasurarea sedintei "solemne"! Dar cred ca intre Basescu si Vacaroiu, pentru ca altfel gunoiul de VC nu ar mai fi putut sa arate lumii intregi in ce tara traim, cat de inradacinati sunt vechii comunisti in politica de azi a Romaniei si cat tupeu au cand aleg sa se manifeste public! Pacat ca s-a intamplat cu asa invitati in sala (elita noastra si elita altora) ... dar a fost un rau necesar!

  (si pentru actualii securisti care frunzarec forumurile in cautare de probleme... calmati-va, nici macar nu vreau sa instig la uciderea unui parlamentar roman... din pacate azi pana si unul ca el are dreptul la viata :p)
 • 0 (0 voturi)    
  ? Care este problema? CV Tudor? Iliescu? Constantinescu? Basescu? sau problema sint romanii...? (Miercuri, 20 decembrie 2006, 18:07)

  escalibur [anonim]

  Multi o dau de zor criticind sau repudiind pe CVTudor? De ce? Pentru cum se comporta? Pentru ce a facut? Pentru ceea ce face? Care este problema? Ce si cit rau a facut acest personaj Romaniei? Care sint responsabilitatile sale? Este mai "vinovat" decit fostii presedinti ai Romaniei sau decit actualul presedinte? De fapt...intrebarile astea care ar putea continua de desprind dintr-una singura, fundamentala: Cine dintre asazisii politicieni ai Romaniei de dupa 1989 este demn de a fi considerat o persona altruista...unul care sa faca politica pentru natiune si nu pentru interesela sale. Care? Faceti macar un singur nume, unul singur! Unul care sa nu-si fi bagat in propiul buzunar "recompense" legale sau ilegale, necuviite.
  Ce este scandalos sa-i spui lui Iliescu ca este "bandit" si "Tradator de tara" ? Sa-i spui aceluiasi ca este un criminal? --- pentru ca este! pentru ca este raspunzator de moartea a zeci si zeci de romani...poate sute... Care este problema? Care este problema sa-i tipi in fara lui Constantienescu ca este un "Tradator" si un HOT? Care este problema? Sint acestea acuzatii neintemeiate? Care este probema sa-i tipi in fata lui Basescu ca este un "Mafiot"? Parca asa i-a tipat CVT... Unde este problema? Care este exagerarea? Unde este inexactetea?
 • 0 (0 voturi)    
  Re: ? Care este problema? CV Tudor? Iliescu? Constantinescu? Basescu? sau problema sint romanii...? (Miercuri, 20 decembrie 2006, 20:10)

  The Wisest Fool [anonim]

  E o problema in primul rand de dimensiuni. Atunci cand un ticalos ordinar este creditat de o buna parte a populatiei sa emita judecati morale fata de unul mai putin ticalosit ca el, am indoieli serioase cu privire la capacitatea romanilor de a o rupe cu trecutul.

  In acest caz concret in termeni de imagine internationala, V.C. Tudor n-a facut rau Romaniei daca pornim de la premisa ca atitudinea sa din Parlament reprezinta atitudinea poporului roman.

  Principial vorbind nu cred ca Vadim este acuzat pentru ca isi urmareste propriul interes, el este blamat pentru ca modul sau de a intelege sa apere "interesele natiunii" este unul desuet, ca sa folosesc un eufemism. Ca observatie, nu cred ca interesul propriu si interesul natiunii sunt neaparat antagonice, de aceea judecata bruta conform careia toti presedintii de dupa 90 sunt la fel de vinovati fiindca si-au urmarit interesul propriu nu are temei.
 • 0 (0 voturi)    
  Sa o rupa cu trecutul... hahaha (Miercuri, 20 decembrie 2006, 21:44)

  escalibur [anonim]

  citat: "Atunci cand un ticalos ordinar este creditat de o buna parte a populatiei sa emita judecati morale fata de unul mai putin ticalosit ca el, am indoieli serioase cu privire la capacitatea romanilor de a o rupe cu trecutul."

  Cum adica sa o rupa cu trecutul? De ce? Ce are trecutul romanilor? Ce au venit eschimosii sau balumba-lumba sa le faca romanilor trecutul? Si l-au facut ei cu minutele lor.
  Si pe Ceuasescu tot romanii l-au facut! Ceausescu a fost rezultatul, produsl unei mentalitati inradacinate lungul secoleleor in DNA-ul romanilor...

  Ce? Cuiva ii este rusine de spectacolul dau de CVT? Rusine de cine? De americani? De francezi? De nemti? De italieni? De spanioli? ...Sa fim seriosi....:) Poate daca este sa-i fie cuiva rusine de cineva...rusine se poate avea de fata de poapoarele primitive...care au de dat lectii romanilor, lectii de civilizatie si comportare civica ...
 • 0 (0 voturi)    
  Sa o rupa cu trecutul... hahaha (Miercuri, 20 decembrie 2006, 22:17)

  escalibur [anonim]

  citat: "Atunci cand un ticalos ordinar este creditat de o buna parte a populatiei sa emita judecati morale fata de unul mai putin ticalosit ca el, am indoieli serioase cu privire la capacitatea romanilor de a o rupe cu trecutul."

  Cum adica sa o rupa cu trecutul? De ce? Ce are trecutul romanilor? Ce au venit eschimosii sau balumba-lumba sa le faca romanilor trecutul? Si l-au facut ei cu minutele lor.
  Si pe Ceuasescu tot romanii l-au facut! Ceausescu a fost rezultatul, produsl unei mentalitati inradacinate lungul secoleleor in DNA-ul romanilor...

  Ce? Cuiva ii este rusine de spectacolul dau de CVT? Rusine de cine? De americani? De francezi? De nemti? De italieni? De spanioli? ...Sa fim seriosi....:) Poate daca este sa-i fie cuiva rusine de cineva...rusine se poate avea de fata de poapoarele primitive...care au de dat lectii romanilor, lectii de civilizatie si comportare civica ...
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu la comentarii ! (Duminică, 24 decembrie 2006, 19:08)

  George ! [anonim]

  Ce ma sperie, citind comentarile, este ingustimea judecatiilor, expuse agresiv si cu "increderea" ca valabilitatea lor este de necontestat... Inca cativa agresori verbali de tipul CVT-ului, cred in persuasiune si vulgaritatea ei extremizata-n elocinta scabroasa a Gropii lui Ouatu' de unde fantosa CVT-ista a navalit in lume zamislita-ntr-un cosmar al politistului scriitor, ce patrula odata pe soseaua nordului. Platima inca tribut falsei perceptii a Romanilor despre originea lor alterata politic in contexte "independente de vointa lor", si minimalizam in necunostinta de cauza alti oameni din alte locuri, ca se ne alinam complexul de inferioritate. Nu asta e solutia... si personal nu am una...dar stiu ca tampenia trambitata ostentativ la cornul englez CVT-ist nu va ajuta sa gasim un nume stelei noastre (Doamne fereste cand vre-un ... ii va zice Bechallya)

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri