Concursul multimedia "Viata de cartier", organizat de HotNews in colaborare cu Centrul pentru Jurnalism Independent a stabilit castigatorii. Cu toate ca in etapa finala au fost selectionate multe lucrari bune, juriul a decis sa nu acorde Marele Premiu, considerand ca nu exista niciun reportaj multimedia care sa se detaseze intr-un castigator clar. Suma totala a premiilor a ramas de 4500 RON.

Pentru ca multe materiale erau de valori sensibil egale, juriul a decis sa premieze 8 participanti (in loc de 4, cum se anuntase la inceputul concursului). Lucrarile inscrise in concurs au fost apreciate dupa criteriile:

• incadrarea in tema

• creativitate si originalitate

• calitate tehnica

Premiile la sectiunea multimedia:

Premiul l (1.000 RON)

Maciovan Gheorghe Dorin, Baia Mare - pentru reportajul Craica

Craica - neoficial, un cartier al Baii Mari. Neoficial pentru ca nu are nimic care l-ar putea defini drept cartier, si totusi cartier pentru ca in el traiesc mai mult de 750 de familii; in plus, are suficiente elemente care il pot particulariza: elemente vizuale specifice, elemente de natura sociala specifice, probleme specifice... toate cele specifice...

Premiul special (1000 RON)

Ghetie Silviu, Baia Mare - pentru fotoreportajul Nunta in cartier

Vezi fotoreportajul Nunta in cartier

*Ghetie Silviu a inscris in concurs si reportajul Rosia Montana, care nu se incadra in tema. Juriul a decis sa acorde premiul pentru Nunta in cartier, dar a mentionat in dreptul numelui castigatorului si materialul Rosia Montana, pe care l-a considerat suficient de spectaculos pentru a-l prezenta cititorilor HotNews.

Mentiune (300 RON)

Hromadnik Anca, Bucuresti - pentru fotografia Dupa blocuri

Premiul publicului la sectiunea multimedia (500 RON)

Dinca Bogdan, Turnu Magurele - pentru fotoreportajul Locurile de joaca pentru copii

In cele mai multe cazuri, locurile de joaca pentru copii, amenajate cu spirit civic in timpul campaniilor electorale, sunt acum neingrijite, reflectand lipsa de interes a autoritatilor locale si indiferenta locuitorilor din cartiere.

Premiile la sectiunea foto:

Premiul l (500 RON)

Alexe Ioana, Bucuresti - pentru fotografia Berceni rulez

Premiul publicului la sectiunea foto (500 RON)

Lucian Enasoni, Timisoara - pentru fotografia Piata Traian, nr.6

Mentiune l (400 RON)

Samoila Alex, Bucuresti - pentru fotografia La Union

Mentiune ll (300 RON)

Andronic Traian, Bucuresti - pentru Ultimul comunist de pe strada mea

* In urma filtrarii voturilor inregistrate in galeria foto finala (dupa regulile: # permiterea unui singur vot/poza de la acelasi IP, # verificare referer si # eliminare votari succesive ale aceleiasi poze provenind din aceeasi clasa C de IP-uri) echipa tehnica HotNews a alcatuit clasamentul imaginilor cu cele mai multe voturi valide, pe baza caruia s-a acordat Premiul publicului.