Firma de avocatura Bostina & Asociatii a fost aleasa de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru a furniza servicii de asistenta juridica in procesul de privatizare a companiei Antibiotice Iasi, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Bostina & Asociatii va analiza intreaga documentatie de privatizare si va proiectul de contract de vanzare-cumparare de actiuni. De asemenea, consultantul juridic va verifica eligibilitatea participantilor la procesul de privatizare si va emite opinii privind indeplinirea conditiilor de participare la procesul de privatizare.

Firma de avocatura va asigura asistenta juridica Comisiei de negociere si AVAS pe intreaga perioada de desfasurare a procedurii de negociere, incepand cu depunerea documentelor de catre ofertanti si pana la semnarea contractului.

La procedura de selectie a consultantului juridic pentru privatizarea Antibiotice au participat trei ofertanti: Bostina si Asociatii, Gruia Dufaut si Musat si Asociatii.

Antibiotice Iasi a fost infiintata in 1955, ca prima fabrica de produse farmaceutice din sud-estul Europei care producea penicilina prin biosinteza.

Compania preconizeaza dublarea productiei de medicamente pana in 2007, fata de nivelul sau din 2003, de 731 milioane euro. In anul 2005, productia a crescut cu 31,2% fata de 2004, plasand astfel Antibiotice in topul celor mai importanti zece producatori de medicamente.

AVAS detine 53,01% din actiunile companiei de medicamente, iar printre ceilalti actionari se numara SIF Oltenia - 10,09%, Citibank Romania - 6,2% si Broadhurst Investments Limited - 4,9%.

In acest moment, compania se afla pe locul al treilea in topul producatorilor de medicamente de pe piata din Romania.

Portofoliul de produse al companiei contine 180 de medicamente inregistrate, din 11 clase terapeutice diferite.