Compania Selena Romania, ce activeaza pe piata de spume poliuretanice, etansanti si adezivi, prognozeaza o crestere a vanzarilor pentru anul 2007 de 27% comparativ cu acest an, ajungand la aproximativ 6,3 milioane euro, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Pana la sfarsitul acestui an, societatea estimeaza realizarea unei cifre de afaceri de 4,95 milioane euro, in crestere cu 26% comparativ cu anul trecut.

Pentru acest an, firma anticipeaza cresterea vanzarilor de spume poliuretanice, cu 23%, de produse de etansare siliconice acrilice, poliuretanice si speciale - 36%, adezivi - 59% si produse pentru protectia si conservarea lemnului - 46%.

In 2006, Selena anticipeaza vanzari in crestere cu 36% pentru produsele de etansare siliconice acrilice, poliuretanice si speciale, cu 59% pentru adezivi si cu peste 46% la produsele pentru protectia si conservarea lemnului. Segmentul de spume poliuretanice va inregistra un avans al vanzarilor de 23% comparativ cu anul trecut.

Pentru 2007, compania prognozeaza o crestere a vanzarilor la produse de etansare siliconice acrilice, poliuretanice si speciale de 28%, la adezivi de 65%, pentru produse pentru protectia si conservarea lemnului cu mai mult de 100%, iar pentru benzi adezive pentru constructii de aproximativ 130%.

Selena Romania, reprezentanta a grupului Selena din Polonia, si-a inceput activitatea in octombrie 2000. Grupul Selena furnizeaza produse in peste 40 de tari de pe patru continente.

Compania detine in prezent opt unitati de productie si 13 filiale in Romania, Cehia, Germania, Ungaria, Kazakhstan, Ucraina, Polonia, Rusia, Slovacia, SUA, Coreea de Sud, Italia si Brazilia, producand si comercializand aproximativ 10% din totalul spumelor poliuretanice la nivel global.