PMB, din nou in mijlocul controverselor

Luxten ar putea primi gratis de la Primaria Capitalei 3 suprafete de teren

de Liana Anghelescu     HotNews.ro
Marţi, 19 decembrie 2006, 0:00

Videanu, care semneaza
Foto:geocities.com
Documente:
proiect de hotarare- luxten
(19.12.2006) PDF

Compania Luxten, care furnizeaza Capitalei servicii de iluminare publica, ar putea primi spre folosinta de la Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), gratuit, trei terenuri. Unul in zona Vatra Luminoasa, unul in cartierul Colentina si al treilea in Floreasca. Consiliul General va lua in discutie o propunere in acest sens (vezi doc. atasat), propunere semnata deja de Primarul General, Adriean Videanu.

Informatia pe scurt:

*** Un proiect de hotarare al PMB prevede darea in folosinta, gratuit, pe o perioada determinata, a trei terenuri, catre compania Luxten Lighting
*** Suprafetele de teren si locatiile sunt: Vatra Luminoasa: 8.115 mp, Colentina: 11.004 mp si Floreasca: 3.519.
*** Documentul semnat, deocamdata, numai de catre primarul general al Capitalei Adriean Videanu si de sefii directiilor implicate in eventualul contract, asteapta avizul consilierilor generali pentru a intra in vigoare


Parcelele sunt date in folosinta, gratuit, companiei Luxten Lighting in baza Legii nr. 215/2001.

La articolul 126 se scrie: "consiliile judetene pot da in folosinta gratuita, pe termen limitat, bunuri mobile si imobile, proprietate publica sau privata locala ori judeteana, dupa caz, persoanelor juridice fara scop lucrativ, care desfasoara activitate de binefacere sau de utilitate publica ori secvicii publice”

Primaria tace si semneaza

Cu toate ca marti nu a fost zi de lucru scurta, seful Directiei Juridic-Contencios din cadrul Primariei Capitalei, Adrian Iordache (care a dat hotararii aviz favorabil) nu a putut fi gasit la birou pentru a da mai multe explicatii despre necesitatea ca Luxten sa primeasca cele trei terenuri, dintre care cel putin doua in zone extrem de cautate pe piata imobiliara (Floreasca si Vatra Luminoasa).

Edilul Capitalei, Adriean Videanu, cel care a semnat expunerea de motive prin care se cedeaza cele trei terenuri, gratuit, firmei Luxten, este si el in concediu inca de luni, 18 decembrie.

Conform Biroului de Presa al PMB, Luxten si Primaria Capitalei sunt parteneri de afaceri din decembrie 1997, cand au semnat un contract pe o perioada de 15 ani si cele trei parcele vor intra in folosinta companiei numai daca proiectul de hotarare primeste aviz favorabil si din partea consilierilor generali.

Terenurile, spune Biroul de Presa al PMB, ar putea fi folosite cu titlu gratuit ca puncte de lucru si dipecerate pentru asigurarea interventiilor la instalatiile de iluminat public.

Consilierul municipal din partea Partidului Social Democrat, Doru Giugula, spune ca i se pare prea putin probabil ca cineva sa foloseasca un teren imens in centrul Capitalei, Floreasca, pentru a construi garaje.

„Nu stiu cat de legal este, dar dincolo de acest lucru este imoral sa dam pe mana Luxten trei suprafete imense, pe gratis. 8.000 de metri patrati in Vatra Luminoasa si 11.000 in Colentina? Iar in Floreasca, in centru, ma indoiesc ca s-ar construi garaje”, a afirmat Giugula.

Precizam ca reprezentantii Luxten Lighting nu au raspuns intrebarilor HotNews despre necesitatea primirii celor trei terenuri pana la ora publicarii acestui articol.

Luxten, contracte pe banda rulanta cu autoritatile publice

Luxten Lighting, parte a grupului Luxten, este una dintre firmele legate de numele fostului ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu. Presa a relatat pe larg despre conexiunile dintre DIP si sefii Luxten.

In afara contractelor semnate de grupul Luxten cu producatorii de energie, Luxten Lighting a obtinut si serviciile de iluminat public din mai multe orase.

“Incepand cu 1996, Luxten Lighting a participat si castigat multe licitatii publice pentru proiectarea si realizarea iluminatului public in orase importante din Romania. Cea mai notabila realizare fiind castigarea licitatiei organizata de Primaria Municipiului Bucuresti pentru reabiliarea si mentinerea sistemului de iluminat public.

Contractul a fost semnat pe o perioada de 15 ani si stipuleaza o investitie de 75 milioane USD in primii 4 ani”, se arata pe site-ul oficial al companiei.

Insa despre felul in care s-au castigat respectivele licitatii si modul in care au fost ele onorate au aparut o serie de anchete jurnalistice. In 2004, in Iasi, presa a condamnat contractul de iluminare publica pe care primaria l-a incheiat cu respective companie.

Luxten primea in concesiune, in urma unei licitatii, iluminatul public din jumatate de oras - o afacere estimata la 7 milioane de euro.

La Craiova, desi Luxten se angajase sa se ocupe de iluminarea centrului orasului a intarziat sa o faca. "Anul viitor am sa-i chem sa le cer sa-si respecte angajamentele. Trebuie sa faca iluminat arhitectural pentru tot centrul orasului, dar pana acum au spus ca nu stiu ce inseamna zona zero", a declarat, saptamana trecuta, Antonie Solomon, edilul Craiovei.438 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Bordureanu (Marţi, 19 decembrie 2006, 21:15)

  abby [anonim]

  Bordureanu iar semneaza ca primaru'?! Sau iar are ceva de cistigat personal?!
 • 0 (0 voturi)    
  videanu... (Marţi, 19 decembrie 2006, 21:33)

  manu [anonim]

  f bun articol. e bine ca sunt oameni pe faza, atenti la miscarile de culise ale primariilor. si aia de luxten sunt niste hoti
 • 0 (0 voturi)    
  iluminatii (Marţi, 19 decembrie 2006, 22:22)

  gogu [anonim]

  aceasta firma a intrat pe piata pe usa din dos si iese pe cea din fata cu ajutorul lui vicleanu si ajutata in trecut de toti acesti primari care sau perindat pe la primarie cu ajutorul nostru . mai multa prostie din partea romanilor nu cred ca exista in alta parte a planetei .acesti asa zisi edili nu au nici cel mai mic bun simt ,videanu cind a spus ca el este in concediu si nu-l intereseaza bucurestiul ar fi trebuit sa-si depuna si DEMISIA si sa faca bine sa explice si dobindirea averiica si asa nu a facut nimic de cind e primar ,la fal ca el si vanghelie acest primar marioneta dar care ii merge bine lui apropriatilor ,as vrea sa stiu si eu cine controleaza primariile de sector si pe primari ca acest vanghelie nua facut chiar nimic in sect.5 si aici ma refer la strazi ,alei dintre blocuri gropi cit roata balti de 1m iar noaptea intuneric bezna (luxtenul nu functioneaza decat in centru ) domnilor cat credeti ca vom mai rabda? sau vreti sa ajungem sa ne facem singuri dreptate ca in 1989 decembrie .
 • 0 (0 voturi)    
  .... (Marţi, 19 decembrie 2006, 22:27)

  Andrei [anonim]

  Oare cat si-o fi tras comision? Asa, de curiozitate...
 • 0 (0 voturi)    
  Nu-mi voi ierta gestul.... (Marţi, 19 decembrie 2006, 22:28)

  Robert [anonim]

  Nu-mi voi ierta gestul de a-l fi votat pe dl. Videanu primar. Nici prin cap nu mi-a trecut ca se va alatura galeriei primarilor care si-au batut joc de bucuresteni(Halaicu, Lis, etc). I-am facut numeroase sesizari la www.domnuleprimar privind dezastrul circulatiei si transportului in comun, dar pe el il intereseaza cu totul alte probleme, nici macar nu se sinchiseste sa dea un raspuns prin slujbasii sai; se considera la un nivel prea inalt. Asta e, democratia ma mai obliga sa-l suport 2 ani...Poate atunci va cobora acolo unde ii este locul.
 • 0 (0 voturi)    
  Luxten - cei care ne sapa groapa (Marţi, 19 decembrie 2006, 22:32)

  stupidcow [anonim]

  Luxtenul nu este cel care tot sapa la gropi pe Soseaua Giurgiului ca sa ingroape niste cabluri si a transformat toata zona intr-una ca dupa bombardament?
 • 0 (0 voturi)    
  Varsat amarul, de pomana (Miercuri, 20 decembrie 2006, 8:13)

  Vaporul esuat(nema flota roman [anonim]

  Ati vazut cumva,pe cineva de la p.d. - pe la D.N.A. !!!, eu unul nu.
 • 0 (0 voturi)    
  Luxten de la lux pe banii publici, nu de la lumina (Miercuri, 20 decembrie 2006, 9:04)

  another [anonim]

  Adriean Videanu este exemplul cel mai clar al modului in care PD-ul lui Traian Basescu a incalecat pe banii publici. Cand sunt strazile inundate, sau blocate de zapada, ori impracticabile din cauza poleiului, Videanu e in vacanta. Se afla insa la primarie, atunci cand e vorba sa semneze astfel de hartii, cum sunt cele cu Luxten. Ar fi interesant de aflat cum procedeaza ceilalti primari PD din toata tara, vizavi de Luxten, poate s-a facut un fel de afacere de partid din asta...
 • 0 (0 voturi)    
  De ce? (Miercuri, 20 decembrie 2006, 9:42)

  www.johnnie.ro [anonim]

  De ce ii sunt concesionate 2 terenuri acestei firme? Si mai ales, care este pretul concesiunii? ;)

  Am postat alt sondaj pe blogul meu. Daca sunteti interesati, va astept la www.johnnie.ro, categoriile: Politica si Polls (sondaje).
 • 0 (0 voturi)    
  DACA ERA ORBAN IN LOCUL LUI VIDEANU (Miercuri, 20 decembrie 2006, 10:18)

  wine2 [anonim]

  sareau toare gashtele din presa "MAFIA PETROLIBERALILOR MAI DA O LOVITURA, PATRICIU E VINOVAT DE TRANZACTII DUBIOASE CU PRIMARIA GENERALA. PATRICIU E VINOVAT CA M-A LASAT BARBATU, PATRICIU E VINOVAT CA AM FACUT UN AVORT IN FACULTATE" si asa mai departe. Asa insa totul este discutabil, domnul videanu persoana respectabila...nu putem crede ca a facut asa ceva. Cand stau cate 10 ore in trafic ca sa mearga de la coafor la pedichiura videanu e meseriashu' meseriashilor.

  bleah
 • 0 (0 voturi)    
  Un afacerist care nu are nicio treaba cu primaria (Miercuri, 20 decembrie 2006, 10:38)

  Dragos [anonim]

  Faptul ca dl. Videanu a spus ca "nu este rentabil economic sa se cumpere autobuze cu aer conditionat pentru numai 29 de zile de canicula" spune mult despre acest individ care e cazut de pe luna direct pe scaunul de primar!

  Domnule primar, in toate tarile care se respecta transportul in comun nu este vazut ca o afacere profitabila, ba mai mult este subventionat in proportii foarte mari!
 • 0 (0 voturi)    
  petroliberalii (Miercuri, 20 decembrie 2006, 11:45)

  stopbase [anonim]

  Daca ar fi fost hotararea dl. Tariceanu si nu a dl. Videanu titlu nu mai aducea aminte de nicio controversa ci cred ca era mai curand "Un nou scandal cu iz de petrol" si s-ar fi facut probabil o cercetare detaliata cum exista o "stransa" legatura de afaceri intre Luxten si Rompetrol. Asa nu a ramas decat o stire rasuflata care se va uita in maxim 5-6 ore.
 • 0 (0 voturi)    
  petroliberalii (Miercuri, 20 decembrie 2006, 11:46)

  stopbase [anonim]

  Daca ar fi fost hotararea dl. Tariceanu si nu a dl. Videanu titlu nu mai aducea aminte de nicio controversa ci cred ca era mai curand "Un nou scandal cu iz de petrol" si s-ar fi facut probabil o cercetare detaliata cum exista o "stransa" legatura de afaceri intre Luxten si Rompetrol. Asa nu a ramas decat o stire rasuflata care se va uita in maxim 5-6 ore.
 • 0 (0 voturi)    
  pai bine bine dar depinde ce se intampla cu terenul... (Miercuri, 20 decembrie 2006, 11:51)

  sorin7486 [anonim]

  Chestii de genul asta se fec peste tot... intrebarea e ce se intampla cu terenul.. daca este folosit pentru hale de productie foarte bine.. sa le dea cat teren vor... e ceva absolut normal pentru ca tot cetatenii bucurestiului vor avea de castigat... toata problema e cu transparenta... daca lucrurile nu sunt publice se pot face "manareli"
 • 0 (0 voturi)    
  iluminat public (Miercuri, 20 decembrie 2006, 11:57)

  Un cetatean in bezna [anonim]

  In schimb la reclamatiile privind reparatiile necesare instalatiilor de iluminat public nu se raspunde cu lunile. Cum o suna contractul?
 • 0 (0 voturi)    
  Revin.... (Miercuri, 20 decembrie 2006, 12:20)

  Robert [anonim]

  Inca de aseara, uitandu-ma la poza postata pe sait tot ma gandeam ca are o figura care imi aduce aminte de alte figuri vazute in massmedia; acum mi-am amintit de pozele dlor. Gabriel Oprea(fost prefect al Capitalei), Nicolae Cristea(fost si actual mogul al Loteriei Romane) si mai sunt cativa... Se pare ca toti au ceva comun: o privire sireata si smechera, afiseaza un aer de suficienta, ca de superioritate n-au cum(lipsa resurse!). Cred ca formeaza un arhetip al "descurcaretilor"(gradati?) de dupa 1989.
 • 0 (0 voturi)    
  ajutor de stat (Miercuri, 20 decembrie 2006, 13:06)

  andrei [anonim]

  aceasta donatie reprezinta ajutor de stat si trebuie notificata dupa 1 ianuarie 2007 la Comisia Europeana, altfel Luxten risca sa i se recupereze ajutorul de stat... e o obligatie pentru primarie sa nu puna in aplicare hotararea pana cand nu obtine autorizarea de la CE. o astfel de autorizare poate dura si 6 luni... vezi Tratatul CE
 • 0 (0 voturi)    
  Samsari de terenuri nationalizate (Miercuri, 20 decembrie 2006, 16:35)

  Forumul Civic Roman [anonim]

  Domnul Videanu a confirmat zvonurile cum ca este si el un samsar de terenuri. Asta in timp ce fostii proprietari se uita cum le dispar zi de zi casele si terenurile furate de comunisti, adica ajung pe mina securistilor si acolitilor politici. HALAL DREPTATE si ADEVAR, dle Videanu. Luxten primeste terenuri moca in timp ce ii tineti pe fostii proprietari pe la usile PMB in bataie de joc. Ei nu cer nimic in afara de ceea ce le apartine de drept si le-a fost confiscat pe nedrept. Fapt confirmat acum 2 zile in mod oficial chiar de seful Dvs politic, dl Basescu .
  Saturati de amagirile Dvs va anuntam ca in 2007 NE VOM ORGANIZA intr-un PARTID politic ca sa nu mai stam la promisiunile mincinoase ale partidelor actuale, pe aceasta tema.

  Presedinte FORUMUL CIVIC ROMAN
  Adrian Iurascu
 • 0 (0 voturi)    
  Videanu e Vicleanu (Vineri, 22 decembrie 2006, 23:05)

  emil [anonim]

  Luxten ar putea primi gratis ...dar in acest caz va avea de platit comisioane celor de la primarie......atentii...daruri....poate merge DNA sa adune probe de pe acum.... JOS MAFIA! cum ar zice VADIM...hahahahahahaha

  PS. nu sunt fan VADIM PRM si nici BECALI PNG
 • 0 (0 voturi)    
  videanul cel curat precum o vita-n balegar (Vineri, 29 decembrie 2006, 15:17)

  vocea poporului [anonim]

  Toashu' Videanu, va simtiti bine in postura de plimbar gheneral al nimaniu? Dupa cum stiti (si dak nu nu stiti va spune prostimea) va aflati in bucurestiul cel va face incompetenti pe toti (hoti). Vidanelu' primarelu' duce ursu-n padurea baneasa si se afunda-n blana lui 4ani, ca apoi sa vaza lumea ce bombe a detonat prea-marele patron peste mafiotii oficializati. Sa te fereasca Cel de Te-a nascut sa dai ochii cu mine pe strada, caci te voi ruga asa cum tu ai facut-o la alegeri (chiar daca nu te-am votat) sa faci pe loc strazi curate, asfaltate, autobuze cu aer conditionat si fara mardeiashi, scoli, parcuri ptr copii, alei intre blocuri si te voi tara de fatza cu toti bucurestenii in lumea mizera pe care ai preferat-o aruncarii a un milion de euro la Prosteurorevelionul tau.
  Poate ca Cel ce Te-a nascut iti va da sansa pe moment sa zambesti privirii mele ca eu, sa te condamn asa cum doresc cu toti cei asemenea tie, la munca silnica pe viata ! Si din 4 in 4 ani sa dai socoteala tarii ptr fiecare firimitura de prestatie. Ce zici....ma votezi ?
 • 0 (0 voturi)    
  Pusculita de partid (Miercuri, 10 ianuarie 2007, 15:13)

  mihai [anonim]

  Dupa cum se observa cu ochiul liber afacerea asta este una din lungul sir de afaceri paguboase incheiate de primaria Bucuresti, indiferent de cine era condusa la momentul respectiv. Baietzii destepti de la Luxten cotizeaza in continuare cu cine trebuie ca totul sa mearga k uns. Mi se pare ca nici un primar de-al Bucurestiului de pina acum nu a facut nimic constructiv de pe urma caruia sa putem sa zicem ca nu l-am ales degeaba. Asa ca nu trebuie sa ne mire ca Dl. Videanul acest Don Juan de Teleorman.....care este foarte indragostit de imaginea lui in oglinda (prietenii stiu de ce), sa faca altceva decit predecesorii sai.....avind o reteta, testata de partid, care functioneaza perfect.....cainii latra ursu' trece.......
 • 0 (0 voturi)    
  Luxten (Marţi, 13 mai 2008, 15:51)

  madalina [anonim]

  Acum cateva zile un caine a murit electrocutat de un stalp neizolat montat de Luxten deunazi. Da, Luxten, adica exact aia care puneau panouri electorale pentru PD-L, in vreme ce contractul lor cu primaria zice ca trebe sa faca lumina prin oras. Cine stie Parcul Plumbuita si il vede din balcon stie exact la ce ma refer. Si cine sta in zona (si nu numai), probabil a aflat, daca nu ca martor ocular, macar din ziare.

  Pentru cine nu a aflat inca: http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=204244 si http://stiri.rol.ro/content/view/123998/4/ si http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=204347

  Mare branza, un caine. Pai e mare branza. Daca era un copil? Adica fetita mea de 5 ani? Fetita mea care se joaca si cu care ies la plimare, in Parcul Plumbuita, de cand avea cateva luni? Plus ca era cainele unor oameni. Era, daca nu un membru al familiei, macar proprietatea lor.

  Inimaginabil, curenta... PAMANTUL din jurul stalpului! Oricine trecea pe acolo putea sa moara. Aseara a fost un caine - putea fi un om!


  Pai sigur, ca Luxten au fost zilele astea foarte ocupati cu panourile pedeleului, adica, la mine in cartier, cu mutra lui Dan Cezar Ionescu. Si au fost foarte pe graba, ca de, Ontanul ii pune si el la treaba pe ultima suta, pentru ca vrea sa-si pastreze scaunul si planteaza lumina de ochii lumii in tot sectorul, asa ca luxten au facut treaba de mantuiala peste tot. E plin pe aici de lucrari incepute acuma, repede, sa dea bine la alegator!

  Prea e pe fata - astia doi au facut un pact sa-si pastreze primaria. Ontanu e primar acum, Ionescu e viceprimar. Care iese numarul unu, pastreaza loc pentru numarul doi si viceversa, si pana atunci Luxtenul ii slujeste la comun pe amandoi! Pe unul, cu lucrari fuserite sa ne prosteasca pe ultima suta, si pe alalalt cu panouri electorale. Blaaaaat!!! Blaaaaat!!! Pana si Base a zis-o! Atentie pe ce puneti stampila!

  Sa-i votam pe Neculai Ontanu si pe Dan Cezar Ionescu,


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi