Rusia va continua sa importe produse de origine animala din Uniunea Europeana si in 2007, dupa ce Alexei Gordeyev, ministrul rus al agriculturii, si comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorului, Markos Kyprianou, au ajuns marti la un acord in aceasta privinta, informeaza agentia Itar-Tass. Importurile produselor de origine animala din Romania si Bulgaria vor fi in continuare interzise.

“Uniunea Europeana si Rusia vor semna in curand un memorandum, care va permite importurile de produse animale din fermele din UE atestate de expertii rusi, dupa ce Romania si Bulgaria vor accede la uniune la 1 ianuarie”, a declarat Alexei Gordeyev.

“Uniunea Europeana si Rusia au standarde veterinare ridicate, astfel incat am convenit ca produsele din carne provenite din Romania si Bulbaria sa nu fie aduse pe piata din Rusia prin intermediul altor tari membre”, a continuat Gordeyev.

Markos Kyprianou a spus ca autoritatile din Rusia vor sa minimalizaze riscurile si sa asigure continuarea comertului cu produse origine animala, acesta fiind un semnal pozitiv pentru producatorii si clientii din Rusia si Uniunea Europeana.

Comisarul European spera ca, in curand, sa se ajunga la un accord si in ceea ce priveste comertul cu carne din Polonia.