BRD-Groupe Societe Generale si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au semnat miercuri un acord de imprumut in valoare de 200 milioane euro, creditul urmand a fi folosit pentru dezvoltarea sectorului privat, inclusiv a intreprinderilor mici si mijlocii, potrivit unui comunicat al institutiilor bancare.

Imprumutul este structurat si aranjat de BERD, care va deschide o parte din acesta spre sindicalizare. Partea de 70 de milioane de euro acordata direct de BERD va avea o maturitate de sapte ani, in timp ce suma sindicalizata, de 130 de milioane de euro, va avea o maturitate de cinci ani.

Jean-Marc Peterschmitt, Director pentru relatii bancare la BERD, a declarat ca imprumutul va avea un impact important pentru Romania, atat in ceea ce priveste sprijinirea cresterii competitivitatii intreprinderilor, cat si prin sustinerea imprumuturilor ipotecare pentru persoane fizice.

De asemenea, sindicalizarea creditului reflecta interesul bancilor comerciale internationale pentru Romania, a mai declarat dl. Peterschmitt.

BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc sapte miliarde euro. Banca are doua milioane de clienti si opereaza o retea de peste 550 de unitati.

BERD este cel mai important investitor in economia romaneasca, angajand peste 3,2 miliarde de euro in mai mult de 115 proiecte. Detinuta de 60 de state si doua institutii interguvernamentale, BERD are ca obiectiv sustinerea tranzitiei de la economia centralizata la economia de piata, din tarile Europei Centrale pana in cele din Asia Centrala.