Activele totale ale Raiffeisen Zentralbank vor depasit, conform previziunilor, 110 miliarde euro in anul 2006, in crestere cu 17% fata de finele anului trecut, in vreme ce profitul dupa impozitare este anticipat sa ajunga la 1,6 miliarde euro, conform unui comunicat al institutiei.

„Aceasta crestere este in primul rand organica”, a declarat Walter Rothensteiner, CEO al grupului Raiffeisen. „Achizitiile mari din anul 2006, Impexbank din Rusia si eBanka din Cehia, au contribuit doar cu aproximativ 14% la cresterea activelor”, a continuat Rothensteiner.

Rata de crestere a Grupului RZB se reflecta si majorare numarului de angajati.

„Cream locuri de munca noi in Austria si in strainatate. Doar in acest an am adaugat peste 2.800 de angajati calificati ”, a spus Walter Rothensteiner.

La sfarsitul anului numarul de angajati va fi de aproximativ 55.400, fata de 46.243 la sfarsitul anului trecut.

Raiffeisen Zentralbank ?sterreich AG, este institutia centrala a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria. Prin intermediul subsidiarei Raiffeisen International Bank-Holding aceasta opereaza una dintre cele mai mari retele bancare din Europa Centrala si de Est, formata din banci subsidiare si companii de leasing prezente in 16 piete. Peste 11,7 milioane de clienti sunt deserviti in mai mult de 2.775 de unitati.