HotNews.ro: A fost Sorin Ovidiu Vantu proprietarul revistei si inainte de aceasta preluare si acum vorbim doar de o oficializare ca actionar?

Carmen Rudnitchi: Inainte de preluarea revistei de catre trustul Catavencu, actionar majoritar al companiei a fost Comac Ltd.

HotNews.ro: Negocierile cu Grupul Catavencu au vizat si preluarea cotei actiunilor detinute de managementul revistei Bilant?

Carmen Rudnitchi: Am vandut, anterior preluarii revistei Bilant de catre Grupul Catavencu, un pachet de 20% din actiuni. La momentul infiintarii companiei care editeaza revista “Bilant”, managementul detinea 30% din pachetul de actiuni. Din pacate, trebuie sa spun ca suma vanzarii ramane confidentiala.

Spun din pacate pentru ca, fiind jurnalist de 15 ani, mi-as dori sa fiu cat mai transparenta in furnizarea de informatii. Este vorba, insa, de clauze de confidentialitate prevazute contractual.

HotNews.ro: Ce drepturi aveti in noua societate? Cum va veti incadra in echipa de management?

Carmen Rudnitchi: Ca actionari, avem drepturile pe care le ofera detinerea unui pachet de 10%. In Grupul Catavencu, eu si Constantin Rudnitchi, redactorul sef al revistei, ne vom ocupa cu prioritate de continutul editorial al publicatiei.

Spun cu prioritate pentru ca, evident, va trebui sa avem o stransa legatura cu trustul in ceea ce priveste temele legate de marketing, difuzare, publicitate si organizarea de evenimente. De altfel, intrarea in Grupul Catavencu s-a facut si pentru ca era limpede, intr-o buna masura, ca aveam nevoie unii de altii.

Revista de un trust puternic, pentru ca astazi este extrem de dificil sa rezisti de unul singur pe acesta piata. Din acest punct de vedere, speram ca trustul sa aduca revistei “Bilant” virtutile pe care le are la indemana: un marketing mai agresiv si mai coerent, o difuzare mai eficienta, o crestere a vanzarilor.

Toate acestea, sustinute de un continut editorial interesant si solid ancorat in economia romaneasca. In fine, cred ca trustul avea nevoie de o revista de tipul “Bilant”.

HotNews.ro: Va fi o infuzie de capital?

Carmen Rudnitchi: In acest moment, revista nu are o nevoie stringenta de infuzie de capital.

HotNews.ro: Se va schimba frecventa de aparitie?

Carmen Rudnitchi: La un moment dat, a aparut aceasta idee. Am renuntat la ea, convenind ca nu este tocmai oportun sa parasesti o piata pe care revista “Bilant”, ca lunar de informatie si analiza economica, s-a pozitionat deja. Dar, stiti cum este in viata, niciodata sa nu spui niciodata.

HotNews.ro: Ce proiectii de tiraj aveti pentru anul viitor ?

Carmen Rudnitchi:: In aceasta privinta avem mai multe prioritati: cresterea vanzarilor si auditarea BRAT. De aceea, nu are nici un sens sa dam acum cifre.

HotNews.ro: Se vor face angajari?

Carmen Rudnitchi:: Da, revista Bilant vrea sa-si intareasca echipa redactionala. Nu ne grabim, pentru ca am creat si o solida echipa de colaboratori, dar, in mod cert, vom avea nevoie de mai multi jurnalisti in redactie.

HotNews.ro: De ce s-a facut acest pas?

Carmen Rudnitchi:: Am raspuns deja in cadrul unei intrebari anterioare. As mai aduga insa un lucru: ma bucura interesul pe care l-a suscitat aceasta preluare. Noi ne dorim ca anul viitor sa se vorbeasca mult mai mult despre temele abordate de revista si credem ca vom reusi acest lucru.

HotNews.ro: Aceasta preluare va determina sa va reconsiderati pozitia fata de mediul on-line?

Carmen Rudnitchi:: Cu siguranta este nevoie de acest lucru si ne vom dezvolta si on-line.