Corul vocilor care fac declaratii contradictorii referitoare la acordarea drepturilor angajatiilor Petrom de a cumpara actiuni, la acelasi pret la care titlurile au fost transferate grupului austriac OMV, se mai imbogateste cu o voce intensa care face un solo pe marginea acestui subiect.

Teodor Atanasiu, proaspat uns in fruntea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului vine sa intareasca pozitia celor care considera ca indreptatiti sa cumpere actiuni din pachetul destinat salariatilor sunt doar cei care momentan sunt angajati ai acestei companii.

Actiunile se vor vinde individual, eliminandu-se astfel posibilitatea manipularii acestora prin intermediul organizatiei sindicale conduse de Liviu Luca. Potrivit legii pentru privatizarea Petrom, un pachet de 8% din actiunile companiei va fi vandut salariatilor la acelasi pret la care titlurile au fost transferate grupului austriac OMV, reprezentand echivalentul in lei a 0,0525 euro/actiune.

La prima vedere, Atanasiu pare sa fie in consens cu doamna Macovei, care sustinea, si ea, in urma cu cateva luni, acelasi lucru.

Practic, intentia lui Atanasiu de a mai discuta cu ministrul justitiei despre acest subiect ar fi, de fapt, o punere de acord asupra pozitiilor exprimate: "Eu cred ca ar trebui sa aiba posibilitatea de a cumpara actiuni la pretul din momentul privatizarii, numai angajatii care lucreaza in prezent la Petrom", a declarat Atanasiu in conferinta de presa in cadrul careia a fost prezentat si

raportul de activitate al institutiei. Referitor la acelasi subiect, fostul ministru al economiei si comertului, Codrut Seres, declara in repetate randuri, ca i se pare "o stupiditate" sa fie distribuite actiuni si salariatilor angajati dupa decembrie 2004, data privatizarii Petrom.

Integral in Curentul