Directorul general al bancii Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a primit o prima anuala de 53,4 milioane de dolari.

Este al doilea an consecutiv in care banca acorda prime-record de ordinul zecilor de milioane de dolari. Goldman Sachs, cea mai mare banca de investitii din lume, isi va recompensa directorul cu 27,3 milioane de dolari in bani gheata, 15,7 milioane in actiuni la banca pentru care lucreaza si 10,5 milioane dolari sub forma unor optiuni cu actiuni.

Lloyd Blankfein a ajuns sa incaseze prime-record in valoare totala de cel putin 91,4 milioane de dolari dupa ce, anul trecut, din pozitia de presedinte al aceleiasi banci a primit alte 38 milioane de dolari.

In 2005, Goldman Sachs l-a recompensat pe Henry Paulson, presedinte si director general la acea data, cu 38,3 milioane dolari. In topul primelor mai figureaza un alt bancher: John Mack, director general de la Morgan Stanley, care a primit 40 de milioane de dolari. Alaturi de prima-record, Goldman Sachs le-a acordat altor 11 directori prime totale in valoare de peste 125 de milioane de dolari.

Profituri-record pentru bancile de investitii

Goldman Sachs a inregistrat in 2006 un profit de 9,54 miliarde de dolari, cu 70% mai mare decat anul trecut, valoare-record pentru intreaga istorie a institutiei.

Cifra de afaceri a fost si ea in crestere cu 49%, atingand anul acesta 37,6 miliarde dolari. 2006 a fost un an bun pentru bancile de investitii si Morgan Stanley tragand linie dupa un profit-record, de circa 7,5 miliarde de dolari.