Stefan Hrusca a incalzit sufletele romanilor din Quebec cu colindele sale intr-un concert daruit de artist in pragul de sarbatorilor de Craciun. Stefan Hrusca vorbeste intr-un interviu acordat HotNews.ro despre primirea calda de care s-a bucurat in mijlocul romanilor- canadieni, pentru care, colindele stramosesti constituie o punte in timp cu copilaria si tara natala.

"A doua prezenta a mea cu colindul la romanii din orasul Quebec- Canada , dupa o absenta de 3 ani, mi-a incalzit sufletul din nou precum se intimpla in fiecare comunitate romaneasca colindata de mine indiferent de meridianele geografice.

Sarbatoarea Craciunului a inceput aseara (19 dec -n a ) odata cu corul vocilor care s-au auzit in frumoasa sala a Complexului Montmartre Canadien, unde romanii s-au adunat pentru reintilnirea cu colindul stramosesc.

Secondat de percutionistul Mario Florescu « fecior fain » din Timisoara, am realizat inca o data faptul ca romanii au nevoie de frumusetea colindelor strabune, de miracolul Sarbatorilor de iarna, de a se reintilni in Postul Craciunului pentru a-si aduce mai aproape spatiul locului natal din perioada copilariei, acum in preajma Sarbatoririi Nasterii Domnului.

Le multumesc tuturor celor prezenti la concertul meu si le doresc la toti Sarbatori fericite si lumina in suflete", a spus in incheiere Stefan Hrusca.

Concertul din Quebec face parte dintr-un miniturneu pe care artistul Stefan Hrusca il sustine inaintea Craciunului in patru orase canadiene cu comunitati puternice de romani.

Fanii artistului maramuresean din 12 orase din Romania s-au putut bucura de colindele cantate de Stefan Hrusca cu ocazia turneului de promovare a ultimului sau album "Iarasi flori dalbe...".

Interviu realizat pentru HotNews.ro de George Mancas.