Procurorii Parchetului General au declarat joi seara ca fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, a fost pus sub invinuire pentru tradare prin divulgare de informatii secrete.

Codrut Seres declarase si el joi, la iesirea din Parchetul General, unde a fost audiat, ca a fost pus sub invinuire pentru tradare.

Procurorii au mai stabilit ca omul de legatura al lui Seres cu Stancev a fost un director al cabinetului ministrului Economiei si Comertului, Roxana Iacob.

Seres sustine ca dosarul privatizarilor strategice este unul politic. Procurorii au intentionat cercetarea parlamentarului inca din perioada in care era ministru al Economiei, functie la care a renuntat la inceputul acestei luni.

Fostul ministru al Economiei a fost acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi servit interesele retelei lui Stamen Stantchev in mai multe cazuri, de la privatizari, pana la contracte ieftine de energie. Acuzatia de tradare presupune divulgarea de informatii secrete sprijinirea unui grup infractional organizat cu caracter transnational, adica a retelei de spionaj organizate de Stamen Stantchev.

Seres sustine ca este "un dosar politic si un circ mediatic orchestrat de papusarul Traian Baseescu si realizat de mana doamnei Monica Macovei... Este un dosar facut pentru a arata cat se lupta in aceasta tara, dar din pacate se lupta cu tinerii politicieni".

Secretarul de stat din MEC, Cosmin Popescu, a depus si el o plangere impotriva lui Seres. Acesta il acuza pe fostul ministru de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals.

Codrut Seres a catalogat afirmatiile ca fiind o stupizenie, spunand ca acuzatiile aduse de Popescu sunt exact aceleasi pe care i le-au adus lui cei de la DNA.

Saptamana trecuta, presedintele tarii a transmis procurorului general o informare conform careia, in cazul lui Seres, comisia speciala de la Cotroceni nu va mai analiza sesizarile cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei.

In acelasi dosar este vizat si ministrul Comunicatiilor Zsolt Nagy.

Seres a fost interceptat de SRI in 2005, monitorizarile relevand raporturile directe dintre acesta si Stamen Stanchev, precum si aranjamente privind privatizarile Electrica Muntenia, Hidroelectrica, Romaero, Avioane Craiova, Romtelecom, Posta Romana.