Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statutului (AVAS) a anuntat vineri scoaterea la vanzare a 69,63% din actiunile S.C. INAV S.A. Bucuresti. Cele 152.299 actiuni detinute de stat vor fi vandute prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice.

Compania INAV activeaza in domeniul cercetare - dezvoltare in stiinte fizice si naturale si va fi privatizata in baza prevederilor H.G. 2.193/2004, se arata intr-un comunicat de presa. Ceilalti actionari ai companiei sunt: S.C. ERRE 2 INTERNATIONAL S.R.L. - 30,00%, si Hreniuc Ilie, persoana fizica romana - 0,07%.

Pentru a putea participa la negociere, ofertantii trebuie sa prezinte dovada indeplinirii cumulative a mai multor criterii de precalificare:

inexistenta sanctiunilor penale pentru savarsirea de gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni.

Ofertantii trebuie sa aiba experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii comerciale de cercetare - dezvoltare sau pentru o ramura inrudita si bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere.

Ofertantii - persoane fizice/juridice romane - vor prezenta o Declaratie pe proprie raspundere, autentificata, in care sa se specifice toti principalii furnizori de resurse energetice si apa ai acestora.

Din Declaratie trebuie sa rezulte ca nu beneficiaza de inlesniri la plata obligatiilor catre furnizorii de resurse energetice si apa, conform dispozitiilor O.U.G. nr. 57/2002. Aceasta este conditie de excludere, in cazul in care ofertantul beneficiaza de facilitati/esalonari la plata datoriilor catre principalii furnizori de resurse energetice si apa.

Documentele de precalificare si de participare, impreuna cu ofertele finale, vor fi depuse, la sediul AVAS, pana la data limita de 29 ianuarie 2007.