Credite pentru drumuri si alimentarea cu apa a satelor

de D.Canduzi     HotNews.ro
Vineri, 22 decembrie 2006, 0:00


Doua credite externe, unul in valoare de 60 milioane euro si unul 10 milioane dolari vor fi contractate de Ministerul Finantelor Publice pentru finantarea unor proiecte de reabilitare a drumurilor de interes local si alimentarea cu apa la sate.

Cei 60 de milioane de euro vor fi utilizati pentru continuarea programului de pietruire, reabilitare si/sau asfaltare a drumurilor de interes local si alimentarea cu apa la sate.
Cei 10 milioane de dolari vor fi utilizati pentru continuarea unui alt program de alimentare cu ape a satelor.

In vederea contractarii creditelor, MFP va semna un acord de imprumut cu Fortis Bank Belgia pe o perioada de 10 ani, cu o perioada de gratie de 3 ani, in cazul sumei de 60 de milioane de euro, respectiv pe o perioada de 7 ani, cu o perioada de gratie de 3 ani, in cazul sumei de 10 milioane de dolari, informeaza un comunicat al guvernului.

Proiectele ce urmeaza a fi creditate fac parte din portofoliul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
MFP si MTCT vor semna, la randul lor, un acord de imprumut subsidiar prin care se va delega MTCT intreaga autoritate si responsabilitate in implementarea proiectelor si utilizarea sumelor aferente.


49 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri