Bono, solistul trupei irlandeze U2, va primi titlul de cavaler de onoare pentru serviciile aduse industriei muzicale si pentru intensa activitate umanitara pe care a depus-o anul acesta, in campania de lupta impotriva saraciei din Africa.

Primul-ministru britanic, Tony Blair, l-a felicitat pe Bono printr-o scrisoare, multumindu-i pentru nenumaratele concerte umanitare pe care le-a organizat, relateaza BBC News.

Pentru ca Bono este cetatean irlandez si nu britanic, ceremonia a avut loc la ambasada britanica din Dublin. Liderul U2 a marturisit, pagina de internet a formatiei, ca este flatat de acest titlu care i-a fost conferit si si-a exprimat speranta ca distinctia il va ajuta in campania sa impotriva saraciei din Africa.

Pe pagina de internet a formatiei U2, Bono se declara flatat de acest titlu, care i se va conferi la inceputul anului 2007, si isi exprima speranta ca distinctia il va ajuta in campania sa impotriva saraciei din Africa.

Printre cei care au primit distinctia de cavaler de onoare din partea reginei Elisabeta a II-a se numara fondatorul Microsoft, Bill Gates, tenorul Placido Domingo si regizorul de film Steven Spilberg. Ordinul de cavaler onorific al Imperiului Britanic se acorda doar strainilor.

In 2003, Bono a primit si Legiunea de Onoare a Frantei din partea presedintelui francez Jacques Chirac, iar in 2005 a fot votat "Omul anului" de catre revista "Time Magazine" pentru rolul sau in promovarea dreptatii si egalitatii.

Acum 20 de ani, un alt rocker irlandez, Bob Geldof, si el activist infocat pentru drepturile omului, a primit distinctia de cavaler al Imperiului Britanic pentru organizarea concertului Live Aid.