Samsung a prezentat continuarea popularei serii Ultra cu trei noi telefoane. Noile modele sunt denumite Ultra Music, Ultra Video si Ultra Messaging. Modelul Ultra Music este de fapt Samsung SGH-F300, Ultra Video este Samsung SGH-F500 iar Ultra Messaging este Samsung i600.

Noile modele prezentate mai jos vor fi disponibile pe piata in primul trimestru al lui 2007 iar pretul acestora nu a fost inca anuntat.

1. Samsung Ultra Music F300

F300 este un terminal music player ce ofera o interfata a utilizatorului dedicata, care usureaza navigarea prin lista de melodii. Are un design unic prin cele doua fete ale sale. O fata este dedicata player-ului pentru muzica, avand un ecran color TFT de 262K culori destul de mare (2.1") cu o rezolutie de 176x220 pixeli.

Butoanele de control, numite Sweeping touch UI, sunt sensibile la atingere, singurul buton clasic (care trebuie apasat, restul trebuie doar atinse) fiind cel din mijloc: Play/Pause. Cea de-a doua fata este cea a telefonului propriu-zis si are o tastatura alfa-numerica conventionala cu taste mari si display mic.

In plus, este dotat si cu Radio FM stereo si sincronizare rapida cu calculatorul, permitand utilizatorilor sa creeze liste si librarii cu muzica. Ultra Music este echipat si cu o camera de 2.0 megapixeli si are o memorie interna de 100 MB si un slot pentru card de memorie de pana la 2GB. Telefonul masoara doar 116.4 x 50.4 x 10.7 mm.

2. Samsung F500 Ultra Video

Noul Ultra Video beneficiaza de acelasi design cu doua fete independente pentru telefon si playerul video. Este primul telefon ce suporta codecul DivX, permitand utilizatorilor sa vizualizeze fisiere MPEG-4, WMV si AVI. Telefonul este dotat cu o antena externa, despre care nu se precizeaza insa nimic in manualul de utilizare al aparatului.

SGH-F500 vine cu un suport complet tri-band GSM/GPRS/EDGE precum si UMTS(3G) pentru utilizarea continutului de streaming multimedia. Acesta are un ecran color TFT de 2.4" cu 262K si o rezolutie QVGA (320x240 pixeli) care poate fi vizualizat in modul normal sau in modul landscape.

Integral in Adevarul