Angelina Jolie si Brad Pitt si-au petrecut tot anul ajutand persoanele nevoiase si nu s-au oprit nici de Craciun. Cuplul a petrecut ziua de luni impartind cadouri copiilor refugiati in San Jose, Costa Rica, informeaza people.com.

“Am avut un Craciun minunat alaturi de oamenii din Costa Rica si familiile refugiate din Columbia.”, a declarat Jolie. Aceasta vizita a actritei a facut parte din munca ei ca ambasador al United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR).

Circa 11 500 de refugiati au venit in Costa Rica, majoritatea din Columbia, unde a avut loc un conflict armat care i-a fortat sa fuga, a transmis UNHCR.

“Conflictul din Columbia este una dintre cele mai mari tragedii din Emisfera Vestica, dar a fost putin mediatizat pe plan international.”, a declarat Jolie dupa ce a ajuns la San Jose. “Mesajul meu de Craciun pentru refugiatii din Columbia si pentru milioanele de columbieni stramutati este acela oamenii nu i-au uitat.”

In San Jose, Jolie si Pitt au discutat cu tinerii refugiati, sfatuindu-i ce trebuie sa faca pentru ca ei si familiile lor sa treaca peste aceste probleme.

“A fost trist sa aud atat de multe intamplari negative. Refugiatii sunt doar niste victime conflictului.”, a spus Jolie.

Un reprezentant al UNHCR a declarat ca aceasta este cea de-a doua calatorie, in aceasta regiune, pe care o face Angelina Jolie in calitate de ambasador. Angelina a fost in Ecuador in 2002 si a scris mai tarziu despre intalnirile cu refugiatii din Columbia.

Vizitele de sarbatori la persoanele neajutorate au devenit deja o traditie pentru Pitt si Jolie. In 2005, cei doi si-au petrecut Ziua Recunostintei alaturi de victimele cutremurului din Pakistan.