Sezonul sarbatorilor de iarna a adus pentru Amazon.com cele mai bune rezultate in cei 12 ani de existenta, a anuntat retailer-ul in cursul zilei de marti. Potrivit oficialilor companiei, peste 99% din comenzi au fost livrate in timp util, recordul fiind de 3.4 milioane de comenzi intr-o singura zi.

Unul din recordurile care cu greu va putea fi doborat il reprezinta vanzarea a 1000 de console Xbox 360 in mai putin de 29 de secunde, rezultatul fiind posibil datorita unei reduceri de pret de peste 60% fata de pretul de baza.

Un alt record a fost stabilit de vanzarile de medicamente contra racelii, suficiente pentru tratarea pasagerilor din 190 de aeronave Boeing 747, dupa cum calculeaza International Herald Tribune.

Printre cele mai solicitate produse se numara Ipod-urile, camerele digitale de la Canon si dispozitivele de navigare prin GPS de la Garmin.

Amazon.com a vandut de asemenea cel mai scump player digital, cu suma de 19.999 de dolari, fara ca marca acestuia sa fie insa dezvaluita, iar in topul celor mai bine vandute dvd-uri se numara “Piratii din Caraibe”.

In ciuda rezultatelor extraordinare, actiunile Amazon.com s-au depreciat cu 57 de puncte procentuale pe bursa Nasdaq, pana la valoarea de 39.67 dolari.