Consiliul Concurentei a autorizat miercuri preluarea activitatilor de distributie ale grupului Tiriac Holdings, de catre DaimlerChrysler Romania Automotive, companie controlata de grupul DaimlerChrysler, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Ca urmare a acestei preluari, se va realiza, in fapt, transferul operatiunilor comerciale principale ale societatilor Auto Rom si Uphall Trading catre DaimlerChrysler Romania Automotive. Operatiunile comerciale transferate sunt cele aferente distributiei de autovehicule si piese de schimb apartinand marcilor DaimlerChrysler.

Cifrele de afaceri aferente operatiunii de concentrare economica au depasit pragurile prevazute de din Legea Concurentei si ca urmare, operatiunea de concentrare economica a fost supusa controlului Consiliului Concurentei.

In urma analizei efectelor operatiunii de concentrare economica notificate, s-a constatat ca structura pietelor relevante nu se va modifica, din punct de vedere concurential. In aceste conditii, nu au existat indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal.

Compania DaimlerChrysler Automotive Romania este o societate romaneasca cu raspundere limitata, nou infiintata. DaimlerChrysler Automotive Romania SRL este controlata de DaimlerChrysler AG, care este societatea-mama ultima a Grupului DaimlerChrysler, creata printr-o fuziune intre Daimler-Benz AG si Corporatia Chrysler, in 1998.