Gandul

Fitch: Avansul creditelor, posibil risc pentru bancile din Romania

de     Gandul
Joi, 28 decembrie 2006, 0:00


Tendintele din sistemul bancar romanesc continua sa fie pozitive, in pofida marjelor de profit inguste, principalele riscuri fiind determintate de avansul rapid al creditelor si ponderea importanta a imprumuturilor in valuta, se arata intr-un raport al agentiei de evaluare financiara Fitch Ratings.

"Trendul general este pozitiv pentru sistemul bancar romanesc, in pofida presiunilor exercitate asupra marjelor de cate ritmul redus de crestere a preturilor si de catre concurenta din ce in ce mai acerba, in special intre bancile cu actionari straini, care dispun de resurse similare si au structuri asemanatoare.

Imbunatatirea profitabilitatii depinde de eficientizarea activitatii si extinderea operatiunilor fara sa fie generate pierderi operationale sau deteriorarea calitatii activelor, in eventualitatea inversarii tendintelor economice", a declarat, intr-un comunicat, Gulcin Orgun, director in cadrul Fitch.Tendintele pozitive sunt determinate de imbunatatirea mediului operational, cresterea economica

accelerata si de restructurarea institutiilor de credit de catre actionarii straini, considera agentia.

Potrivit lui Orgun, calitatea portofoliului de credite reprezinta o posibila slabiciune a sistemului, avand in vedere ponderea ridicata a creditelor indoielnice intr-un climat economic permisiv si intr-o piata netestata.
Integral in Gandul


22 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri