Un avion rusesc de pasageri al companiei Aeroflot care efectua o cursa intre Moscova si Geneva a fost, joi, tinta unei tentative de deturnare, dar aceasta a esuat. Aparatul a efectuat o aterizare de urgenta la Praga, dupa ce pilotul a declarat stare de urgenta la bord. Autorul deturnarii a fost "calmat", transmit agentiile internationale de presa.

"Conform ultimelor informatii, vinovatul a fost neutralizat la bordul aparatului, ceea ce inseamna ca a fost calmat, nu in sensul afectarii sanatatii", a declarat purtatorul de cuvant Pavel Hantak.

Avionul, cu 168 de pasageri la bord, a aterizat si a fost directionat spre o zona izolata a aeroportului, unde a fost inconjurat de vehicule ale fortelor de interventie, au declarat surse oficiale, citate de Reuters.

Incidentul, provocat de un pasager sub influenta bauturilor alcoolice, nu s-a soldat cu victime, spun responsabilii Aeroflot.

Un purtator de cuvant al companiei, Irina Dannenberg, a declarat pentru AFP ca echipajul aparatului a fost “victima unei incercari de atac”.

Potrivit Ria Novosti, ea a declarat ca suspectul se numeste Dagayev si are 32 de ani. El ceruse echipajului sa zboare spre Cairo.

Un alt oficial al Aeroflot a spus ca unul dintre pasageri “declarase ca are asupra sa un dispozitiv exploziv”. Potrivit acestuia, pasagerul a fost retinut iar o ancheta este in desfasurare.

Mai multe avioane ale companiei Aeroflot au fost tinte ale unor deturnari la inceputul anilor 1990.