Asociatia Salariatilor Rami Dacia Bucuresti va prelua producatorul de diamante sintetice in cadrul unei tranzactii de 8,42 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) remis HotNews.ro.

Conform clauzelor contractuale, cumparatorul va face plata pachetului de actiuni, integral, in termen de zece zile de la data semnarii contractului, iar investitia in capital de lucru, in valoare de 1,02 milioane euro, va fi facuta in termen de trei luni.

Investitiile de dezvoltare, in valoare de doua milioane de euro, vor fi realizare de cumparator intr-un an de la semnarea contractului, iar cele de mediu, in valoare de peste 800.000 euro, in doi ani.

Tot prin contractul de privatizare, Asociatia Salariatilor va fi obligata sa pastreze salariatii existenti in societate la data semnarii contractului si sa asigure cresterea numarului acestora.

Potrivit comunicatului AVAS, societatea nu detine certificate de proprietate asupra terenurilor, motiv pentru care, prin contratul de privatizare, cumparatorul si-a asumat obligatia de a depune toata documentatia necesara obtinerii acestora in termen de 30 de zile de la data transferului dreptului de proprietate.

Tot in termen de 30 de zile de la obtinerea certificatului de atestare a dreptului de proprietate, Asociatia Salariatilor Rami Dacia va realiza majorarea capitalului social al societatii cu valoarea terenurilor, actiunile astfel rezultate revenind AVAS.

Compania Rami Dacia este unicul producator de diamante sintetice din Europa de Sud-Est si s-a aflat in prima prioritate a planului de privatizare al AVAS pentru 2006.

Intregul pachet de actiuni a fost oferit la vanzare de catre AVAS, in data de 20 septembrie 2006. La termenul limita pentru depunerea ofertelor au fost inregistrate trei oferte, din partea Electroaparataj Bucuresti, Asociatia Salariatilor Rami Dacia Bucuresti, si Finkelstein&Co. NV Belgia.