Fostul deputat PSD, Dorin Lazar Maior, presedintele unei organizatii nationale de revolutionari, a fost arestat preventiv, joi noaptea, pentru 29 de zile fiind acuzat de santaj.

Decizia judecatorilor brasoveni a fost luata dupa aproape cinci ore de audieri. Avocatii sai au facut recurs.

Dorin Lazar Maior fusese retinut, miercuri, de procurorii DNA, impreuna cu un complice, in urma unui flagrant, pentru savirsirea a trei infractiuni de santaj. Maior, alaturi de un complice, ar fi santajat mai multe persoane de la care a incercat sa obtina 300 000 de euro, pentru a nu le denunta.

Procurorii de la Serviciul Teritorial Anticoruptie Brasov efectueaza cercetari penale fata de Maior Lazar Dorin, actual presedinte al Consiliului National al Uniunii Nationale a Organizatiilor Revolutionare din Decembrie 1989 (UNORD 89) si al Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasilor Eroilor din Decembrie 1989, pentru savarsirea infractiunii de santaj, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca Maior, impreuna cu Tition Ovidiu (cunoscut cu antecedente penale), au exercitat in cursul lunilor noiembrie - decembrie 2006 mai multe actiuni de intimidare fizica si psihica, inclusiv amenintari cu darea in vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societati comerciale si a unui director de banca.

Ei au incercat sa obtina un fals material injust de 1 milion RON (aproximativ 300.000 euro).