Ministrul irakian al Justitiei a negat, vineri, ca ar fi preluat custodia lui Saddam Hussein de la trupele americane si a porecizat ca fostul dictator nu va fi executat mai devreme de cel putin o luna, transmite Reuters.

Avocatul fostului dictator declarase ca americanii i-au cerut ca cineva mearga sa recupereze bunurile personale ale fostului dictator, transmite CNN.

"Partea americana tocmai m-a sunat si m-a rugat sa mearga cineva sa recupereze lucrurile personale ale lui Saddam Hussein si ale fratelui sau Barzan al-Tikriti, sau sa le dau o adresa unde acestea ar putea fi trimise", a declarat la CNN avocatul Khalil al-Dulaimi.

Acesta a adaugat ca atunci cand i-a intrebat pe americani daca Saddam a fost predat irakienilor, acestia au refuzat sa raspunda.

Un alt avocat al lui Saddam, citat de agentia Reuters, a declarat, tot vineri, ca fostul dictator va fi executat, probabil, sambata, 30 decembrie.

"Americanii au chemat apropiati ai lui Saddam sa-i recupereze bunurile personale. Aceasta arata ca, probabil, va fi executat maine.", a spus Najib Naimi, la postul al- Jazeera.

Dezmintiri

Informatia ca Saddam ar fi in custodia irakiana a fost dezmintita de un oficial din cadrul Ministerului de Justitie de la Bagdad.

"Saddam se afla in continuare in custodia autoritatilor americane", a declarat oficialul irakian.

El a precizat ca ministerul, care trebuie sa puna in aplicare sentinta, nu il va executa pe Saddam inainte de 26 ianuarie.

Potrivit CNN, surse oficiale din administratia Bush declarasera, joi, ca se asteapta ca executia lui Saddam Hussein sa aiba loc in acest week-end.

Acelasi post de televiziune transmite ca Saddam Hussein s-a intalnit, joi, cu avocatii sai, iar acestia l-au informat oficial ca urmeaza sa fie executat in curand. Saddam s-a intalnit, in aceeasi zi, si cu doi dintre fratii sai vitregi, carora le-a dat niste scrisori adresate familiei sale.