Inflatie de 4.67% in noiembrie

BNR mentine dobanda de referinta la 8.75%

de R.S.     HotNews.ro
Vineri, 29 decembrie 2006, 0:00


In sedinta din 28 decembrie 2006, Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 8,75 la suta pe an, informeaza un comunicat al Bancii Centrale.

Potrivit celor mai recente date statistice, evolutiile indicatorilor macroeconomici releva continuarea procesului de dezinflatie - rata inflatiei situandu-se la nivelul de 4,67 la suta in luna noiembrie 2006 fata de aceeasi perioada a anului precedent - si accelerarea semnificativa a cresterii economice pe fondul sporirii investitiilor si mentinerii unei dinamici inalte a consumului, sustinute si de expansiunea rapida a creditului.

Reducerea substantiala a inflatiei, de la 8,6 la suta in decembrie 2005 la mai putin de 5 la suta la sfarsitul acestui an, s-a datorat conduitei restrictive a politicilor monetara si fiscala, precum si diminuarii dinamicii preturilor administrate si a celor alimentare volatile.

Pe baza datelor disponibile in prezent, Consiliul de administratie al BNR a hotarat mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 8,75 la suta pe an si controlul lichiditatii in vederea asigurarii conditiilor monetare compatibile cu atingerea obiectivelor de dezinflatie pe termen mediu.

Inflatie de 3.8% in 2008

Consiliul de administratie al BNR ca va continua sa monitorizeze evolutiile economice, monetare si fiscale astfel incat prin adecvarea instrumentelor sale sa se asigure indeplinirea obiectivelor de dezinflatie pe termen mediu, corespunzatoare tintelor asumate de BNR de 4,0 la suta +/- 1 punct procentual pentru anul 2007 si 3,8 la suta +/- 1 punct procentual pentru anul 2008.


66 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri