Mii de fanii ai cantaretului James Brown s-au strans la teatrul Apollo, din cartierul Harlem pentru a-si lua un ultim ramas bun de la regele muzicii soul. Corpul neinsufletit al legendarului cantaret a fost depus la teatrul Apollo din New York, cladire ce aminteste de marile succese ale acestuia si totodata un reper al afro-americanilor, unde cantaretul a debutat in urma cu 40 de ani.

James Brown va fi transportat vineri in orasul sau natal Augusta, din statul Georgia, unde va fi inhumat. Procesiunea care a adus trupul neinsufletit al artistului a fost demna de renumele sau.

Corpul neinsufletit al cantaretului, depus intr-un sicriu aurit, era purtat de o trasura alba, urmata de multimea care scanda numele lui Brown si canta unul din marile sale succese: „Sunt negru si sunt mandru!”, scrie BBC News.

Admiratorii artistului si-au amintit in aceste momente nu doar de muzica sa fara seaman, ci si de rolul jucat de James Brown in lupta impotriva discriminarii negrilor.

La 73 de ani, James Brown, sustinuse anul acesta peste 100 de concerte. El urma sa cante si in spectacolul in aer liber de Revelion, de la New York.